Migranter styr budgeten, inte våra folkvalda

Från en mejlvän kom detta klarsynta gästinlägg:

”Jag lyssnade på moderaternas budgetredovisning.
Man säger där, att de drar ner en miljard på migrationsbudgeten. Anledningen till det är inte att man vill minska migrationen, utan för att man räknar med att det kommer färre migranter till Sverige.
Läs sista meningen en gång till! 
 Moderaterna, och inte minst de andra partierna, anpassar alltså sin budget efter vad människor i andra länder bestämmer sig för att göra. 
 Det finns ingen som helst styrningsmekanism i Sverige i den frågan. Det rimliga borde väl annars vara, att vi drar ner budgeten med si och så mycket, och sedan får detta styra hur många som får komma hit. 
 Där har vi den markanta skillnaden mot SD.
 C och L har röstat emot sin egen allians att bedriva allianspolitik, detta med hänvisning till att de inte vill bli beroende av SD. Men man säger till Löfven att han gärna får styra och bedriva allianspolitik om han gör sig beroende av V.
 Ärligt talat, var i ligger logiken i detta? Om de röstar för att Löfven ska bedriva allianspolitik, varför skulle då människor rösta på Alliansen vid nästa väl, när det lika väl kan innebära att Löfven blir statsminister.
 Förstår dessa personer inte detta?”
………………………………………………………………………………………..
Signaturen ”Nisse” förmedlade denna mitt i prick bild av tecknaren Mäki, där värdegrunden tycks ge samma fotspår.

En tanke kring ”Migranter styr budgeten, inte våra folkvalda

  1. Från min syster:
    Löfven vill vara ute i Europa och Lööf vill bli nästa minister, Björklund kommer att åka, då kanske din Linköpingsdam vädrar morgon luft?

Kommentarer är stängda.