Anna Hedenmos känsla och Hanif Balis förnuft

När jag såg på ”Min Sanning” på SVT 2 söndagen den 25 november, kom jag osökt att tänka på ”Amadeus” filmen, där Antonio Salieri berättade sitt livs tillkortakommanden, för den alltmer sorgsna och bedrövade prästen.
I början verkade Anna Hedenmo mycket nöjd, när hon fick se medkännande ut över Hanif Balis ensamkommande barndom. Men efter hand, när programmet fortskred så förvandlades hennes kroppsspråk till avsky och förakt över Hanif Balis klarsynta och logiska resonemang.
”Hoppas de strejkar ihjäl sig” var Balis kommentar om ljugande afghaner på Medborgarplatsens trappa, som fick Hedenmo att kippa efter andan, eftersom hon tolkade det bokstavligt. Bali försökte förgäves att få den känsloimpregnerade Hedenmo att förstå att politiker måste se helheten av sina beslut och inte fångas in i känslomässigt engagemang av enskilda fall.
Men förgäves, annat var väl inte att vänta från en journalist på SVT, som därmed fick visa hur god hon är. Samma nöjda leende visade Amnestys representant Johanna Westeson veckan innan, när hon i Rapport fick berätta om deras krav på permanenta bostäder åt rumänska tiggare. Andemeningen var; Halleluja, så härligt goda och fina vi är! När hemlösa svenskar kom på tal, så svalnade engagemanget påtagligt.
När Hedenmo fick svaret ”inga” på frågan hur många ”flyktingar” Sverige kan ta emot, då höll hon på att tuppa av.
Jag minns vilket kuttrasju det var med nickanden och leenden i samförstånd, när Annie Lööf i tidigare program fick berätta om sin sanning, dvs. sina lögner, för att inte tala om Sara Danius alterego och Jonas Gardells frånvaro av vänner.
Nu tvingas vi alla via skattsedeln betala för SVT:s filtrerade sanningar och uppvisningar i humanitet. Om Du tvingas lämna jordelivet i januari, så får Du även betala för resterande elva månader!
Jag har svårt att tro att Sankte Per har någon direkt mottagningen från ”änglakörens” repertoar. Vilken fiffig idé, om uttag av skatt efter att vi avlidet, det är något för finansdepartementet att klura på, när FN:s migrationsavtal nått full effekt.
Ps. Tänk om karln kunde raka av sig sitt talibanskägg, men att bära ett sådant mörker ger bara större kontrast till budskapet, som då kan locka till sig fler följare. Ds.

6 tankar kring ”Anna Hedenmos känsla och Hanif Balis förnuft

 1. Utanför dagens tråd – men nu är det verkligen allvar- GCM -pakten har även en
  ”kompis” har det visat sig även detta i elfte timmen förstås – med förhoppning om att kunna passera omärkt innan det är för sent – ännu en ödesmättad pakt som måste upp på bordet!
  I Tyskland är det endast AfD som driver motstånd och i bif. länk finns två tydliga videor med som vanligt bif. engelsk text förutom den engelska översättningen i bild.
  Det är så tydligt att nu sätts de sista stötarna in för att förstöra Europa.

  https://gatesofvienna.net/2018/11/afd-the-un-migration-pact-will-destroy-german-sovereignty-and-the-welfare-state/

  http://katerinamagasin.se/fns-dolda-flyktingpakt-sverige-kan-ta-emot-440-miljoner-flyktingar/https:/

  https://samnytt.se/eu-parlamentariker-59-miljoner-migranter-till-europa-inom-6-ar/

  https://jennypiper.blog/2018/12/01/det-har-ar-ett-globalt-problem-och-eftersom-sverige-lider-brist-pa-ljushuvuden-i-regeringen-sa-far-man-befara-det-varsta/

  1. Nationell suveränitet och välfärdsstaten skall förstöras, kritiska medier mot massinvandring skall tystas. När folket börjat vakna i Europa sjösätts gamla planer för överstatlighet av den globasla finanseliten med sina politikermedlöpare.

 2. Gällande dagens tema, så instämmes. Anna Hedenmo har väldigt lätt för att signalera antipati för den hon intervjuar. Det märks särskilt, när någon från SD är objektet.

 3. Lars Berns gissning verkar ha fog för sig.

  Nämligen: Lööf har räknat ut att S ska förkasta hennes villkor, varvid bollen rullas tillbaka till Kristersson. Han kanske lyckas få till ett regeringsförslag. Men MP kommer vägra rösta på det, om han avses bli statsminister.

  Alltså finns det bara en utväg, och den heter Annie Lööf.

   1. ”…..Norlén! Det är helt uppenbart att flera av de partier som ställde upp i riksdagsvalet varken avser infria sina vallöften och dessutom byta block. Landet är i ett styresvacuum. Det enda demokratiskt riktiga är alltså att utlysa nyval. Sannolikt kommer miljömuppar, och Liberalerna åka ut. Förhoppningsvis även C…..” Tack för dessa visdomsord!
    Men Löfven begär säkert mer tid för att underminera Alliansquisslingarnas krav, för nyval skyr alla som pesten, utom Sjöstedt och Åkesson.

Kommentarer är stängda.