Fake News och vilseledande besked från regeringskansliet

Redan under slutet av årets första månad blev jag misstänksam, när regeringskansliet  meddelade att nyanländas etablering gick allt snabbare, glädjesiffror från Ylva Johansson. Vad regeringskansliet glömde att rapportera, var skattefinansieringen av denna bravad.
Nu är Ylva Johansson igång med regeringens Pinoccionäsa.
Varmt Tack till Tino Sanandaij, som synliggör den, med dessa upplysningar på Facebook. Men detta blev för mycket för denna förmögna dam, som direkt eller indirekt såg till att inlägget snabbt raderades.
Härlig demokrati vi har, eller hur alla S-väljare och alla som blint tror på det, som Aftonbladet och SVT producerar!
Tino Sanandaij
”Arbetsmarknadsministern hävdade igår (4/11) att nyanlända kommer i arbete allt snabbare. När någon frågade om detta gällde riktiga jobb utan lönebidrag var Ylva Johanssons vilseledande svar på facebook:
”Antalet personer som är anställda med lönesubvention är färre idag än för fyra år sedan, innan jag blev ansvarig minister”
I själva verket kommer endast 7 procent av nyanlända i ”arbete utan stöd”, samma som tidigare. När jag klippte in en graf från arbetsförmedlingen och påpekade att ökningen drivs av stödformer som Extratjänster raderas till min förvåning inlägget! 
Det finns många stödformer, och det är inte lätt att få samlad statistik på hur många invandrare som har riktiga jobb. Det är därför lätt att fibbla bort allmänheten med hala svar. Det finns många åtgärder som inte kallas lönesubvention, och dessutom var frågan om just nyanlända.
Sen 2014 har antal invandrare i vissa program ökat medan andra minskat. Säkerligen har andel med riktiga jobb ökat lite på grund av konjunkturen, men det är svårt att veta hur mycket, och inget tyder på att gapet mellan invandrare och inrikes födda minskat. Det verkar heller inte vara nyanlända som får riktiga jobb utan etablerade invandrare och inrikes födda. 
Det man kan se är att samlade kostnader ökat. 2006 la Sverige ca 5 miljarder kr per år på arbetsmarknadspolitiska program. Det ökade, inflationjusterat till ca 15 miljarder 2014 och väntas nå 22 miljarder per år om två år, borträknat aktivitetsstöd och lönebidrag. Till detta kommer uppskattningsvis 5 miljarder som kommuner lägger på åtgärder. 
Ingen vet hur mycket av detta som går till invandrare, eller hur många invandrare har reguljära jobb och är självförsörjande.
Man har löst problemet genom att inte räkna på det, vilket underlättar att föra medborgare bakom ljuset.
Hur många orkar sätta sig i snåriga och ständigt förändliga definitioner på arbetsmarknadsprogram?
Det finns förmodligen fler som kan räkna upp alla Sveriges kända kungar än alla åtgärdsformer. 
Därför är det viktigt att radera inlägg där någon letar fram data som tydliggör bluffen. Då kan S i ytterligare trettio år fortsätta hävda att integrationen är på väg att lösa sig any day now.”
……………………………………………………………………………………………….
Regeringen gör precis vad de vill med våra skattepengar, så fort valaffischerna tagits ner, så gäller inga löften mer.
Vad säjs om 43,8 miljoner till forskning om romska språkets utveckling och utmaningar i världen?
Professor Kimmo Granqvist är överlycklig på Södertörns högskola, var annars?
När professor Karl-Olof Arnstbeg i sin forskning visade att romer också kunde stjäla, då sinade hans forskningsanslag inom etnologi mycket fort.
Så nu gäller det för Granqvist att påvisa det romska språkets kraft och hur alla utmaningar, dvs. fördomar mot romer skall tacklas. Mera bidrag är självklart.
De hyllade Gottsundamammorna som nattvandrar för att stoppa bilbränder har belönats med 700.000 i bidrag  för att ”motarbeta sociala problem och erbjuda unga en meningsfull fritid.”
 Smolket i glädjebägaren var att deras lokal misstänks vara var en knarkgömma åt sina ädla söner och deras temperament var på kokpunkten, när polisen ville titta in. ”Ni har inget här att göra” löd deras stridsrop.
Om man ser krasst på denna händelse, så kan det tolkas som framgång för muslimska kvinnor, som hystar in bidrag, precis som krigspredikande imamer i moskén. Så vi får väl betrakta det som aktivitetsstöd från genushandboken.
Tyvärr är det så att bidragsregnet till alltför många föreningar och eldsjälar inom islam, t.ex. Muslimska brödraskapet och numera också SSU i Skåne, som skall motarbeta sociala problem mm, är att de själva utgör grundproblemet.
Men denna insikt är bannlyst att knysta om på regeringskansliet, för då åker Du ut. Där finns främst döttrar och söner till rörelsens fronfigurer. För att inte tala om de 261 renläriga på UD.

4 tankar kring ”Fake News och vilseledande besked från regeringskansliet

  1. Det påtagliga hotet om Sveriges signerande av FN-avtalet Global Compact for Migration GCM om en månad oavsett regering
    upplever jag som att det står över en kommande regeringsbildning – det är så ödesmättat!
    I den bästa av världar borde MSM vara fulla med artiklar analyser kommentarer –
    men icke så – tyst, locket på non existing – vi ska stå inför fullbordat faktum lagom till Lucia.
    Vi kan spekulera vem av politikerna som kommer ha mandat att resa till Marocko.

    Här en svensk-översatt komprimerad sammanfattning från Gatestone Institute.
    https://sv.gatestoneinstitute.org/13284/fn-migration-mansklig-rattighet
    Här en tuff video-film
    http://snaphanen.dk/2018/11/10/un-migration-pact-collapsing-countries-pull-out/

    1. Efter den påskriften kommar många fler att förlora ”sin Ebba” tillsammans med otaliga landsmän, som råkar vara på fel plats vid fel tid. Den överstatliga regin är densamma, blommor läggs ner, ljus tänds och vi skall leva som vanligt och inte ge vika för mörkrets krafter….Allt medan fundamentalister med hat mot alla otrogna Välkomnas in. Vi lever i ett bottenlöst hyckleri där begreppen vänds upp och ner. Jag vet inte vilket som är värst, en naiv statsminister eller ett naivt folk?

    1. Engagemanget kommer från Er flitiga kommentatorer, som alltid får mig att tänka ett varv till genom Era kompletterande uppgifter, eller bli trygg i Era bekräftelser.

Kommentarer är stängda.