Bokmässans ”öppna arena för fri åsiktsbildning” är bara för korrekta öron

I Göteborg pågår bokmässan igen. Denna gång har Nya Tider sparkats ut, först från Bokmässan och sedan från Heden där den alternastiva skulle äga rum, men i MSM är det tyst om detta brott mot yttrandefriheten.

https://samnytt.se/den-alternativa-bokmassan-stoppas-skandal-sager-arrangoren/

Bokmässans budskap är att den ska vara ”en öppen arena för fri åsiktsbildning”, man kan knappt hålla sig för skratt. När arrangören portar obehagliga och obekväma röster. Men rösterna från vänsterns pöbel är som ljuv musik i korrekta öron.

Alternativ bokmässa inställd – Antifascistisk front planerar stor manifestation

Det är samma inställning som Pride arrangörerna förde fram, vi gillar olika om de tycker lika som oss. Det gjorde tydligen inte Medborgerlig Samling.
Efter fjolårets författarbojkott  och påtryckningar från förlagen så nekades Nya Tider att få ställa ut. Rädslan är stor om någon besökare skulle förledas av alternativen.

Men Jan Sjunnesson, Nina Drakfors och Per Björklund skapade snabbt en ”icke politisk korrekt” mässa i en paviljong på Heden.

Men nu har Göteborgs kommun efter ”polisens inrådan” stoppat denna alternativa mässan, vars åsikter inte korrekta öron vill höra. Anledning var att den kunde störa den allmänna ordningen, förra året var rädslan stor att Nya Tider skulle stjäla uppmärksamhet från alla goda besökare med den rätta värdegrunden. Att de sen mobbade ut ungerska gäster med ringdans ingår i godheten.
Varför klarar dessa korrekta människor inte av att bli störda av andra budskap om samhällets styrning och färdriktning?
Är Vàvra Suk, redaktör på Nya Tider, Katerina Janouch, Karl-Olof Arnstberg, Lars Vilks, Lennart Matikainen (AfS), med flera kända personer för farliga att debattera med?
Här måste jag ge Åsa Linderborg, kulturchef på Aftonbladet rätt, när hon säger att stänga dörren för Nya Tider är att skapa ytterligare ett avstånd mellan kultureliten och andra, när man överlåter till några snobbar att bestämma vilka åsikter som går an. Hon oroar sig för att högerpopulisternas ”martyrskap” skall öka.
Vore det inte bättre om hon i stället vände blicken mot islams alla martyrer som mördat tusentals människor i det rättfärdiga kriget, jihad, under kampen för ett kalifat?
Jag känner bara ökat etablissemangsförakt, för innebörden av kultursnobbarnas fria åsiktsbildning. Upprepar mitt gamla motto:
Svensk demokrati = Tig eller tyck som vi!

5 tankar kring ”Bokmässans ”öppna arena för fri åsiktsbildning” är bara för korrekta öron

  1. Bokmässan är väl ingenting annat än ett kommersiellt jippo? Rätta mig om jag har fel.

    Pengarna först

  2. Nya Tiders hade bokat platsen för sin egen bokmässa i god tid. Ändå väntade Göteborgs stad till sista stund med att stoppa mässan. Var det för att ställa till med största möjliga oreda för Nya Tider, övriga medverkande samt tillresta besökare?

    Ty, det är väl inte helt otänkbart att folk redan hade köpt biljett, bokat hotell, kanske rent av rest till Gbg, men nu besvikna fick vända om. Likaså alla deltagande författare som hade förberett sina anföranden. Allt fick i en hast backa, bara för att våldsvänstern ville det. Så ser Löfvens nya spännande Sverige ut.

Kommentarer är stängda.