Barcelonaavtalets innehåll bluff eller sanning?

Denna söndag kommer ett långt inlägg, som jag hoppas Ni orkar läsa och ge era synpunkter till.
Ett stort Tack till signaturen ”Elisabeth” som är upphovskvinnan, som har försökt dyka djupare ner i sanningshalten om Barcelona avtalet, genom att kontakta socialdemokraterna.
Här kommer deras svar med bifogade länkar.
När jag gör en snabbkoll från några olika källor kan jag konstatera att tolkningsföreträdet bör diskuteras, då stor skillnad förekommer beträffande Barcelonaavtalets tolkningar och framtida konsekvenser.

…………………………………………………………………………………………………………………

”Hej Harriet!
Detta svar fick jag av S. vid förfrågan om Barcelonavtalet fortfarande gäller.
Elisabeth.

”Hej Elisabeth,
tack för ditt mejl och din fråga.

Inför valet spreds flera olika blufftexter om det s.k. Barcelonaavtalet i snabb takt i sociala medier, framför allt från olika högerextrema källor. Texterna går ut på att statsminister Göran Persson (S) 1995 skrev på ett hemligt avtal som går ut på att islamisera Sverige. Texterna är alltså en bluff och många konton som sprider dem är fejkkonton. Att texterna varvats med en del korrekt information gör att många går på bluffen.

Du kan läsa mer här:
 https://www.facebook.com/marcus.oscarsson.7/posts/blufftext-sprids-till-hundratusentals-p%C3%A5-facebook-nej-g%C3%B6ran-persson-s-har-inte-l/1588752791231357/

Jag hoppas denna information hjälper dig. Om det inte var detta du syftade på så får du gärna återkomma.

Vänligen,
Anneli
Socialdemokraterna

Ett starkare samhälle. Ett tryggare Sverige.
Hemsida: http://www.socialdemokraterna.se/
Facebook: https://www.facebook.com/socialdemokraterna/

…………………………………………………………………………………………….

Här kommer innehållet i den första rekommenderade länken, från

Marcus Oscarsson 28 juli

BLUFFTEXT SPRIDS TILL HUNDRATUSENTALS PÅ FACEBOOK
– NEJ GÖRAN PERSSON (S) HAR INTE LOVAT ATT ISLAMISERA SVERIGE
Inför valet sprids nu flera olika blufftexter om det s.k. Barcelonaavtalet i snabb takt i sociala medier och en stor mängd personer har kontaktat denna sida med frågor. Texten går ut på att statsminister Göran Persson (S) 1995 skrev på ett hemligt avtal som går ut på att islamisera Sverige.

I andra versioner ges Ingvar Carlsson, Stefan Löfven och Annie Lööf skulden och en mängd felaktig fakta, bluff och påhitt varvas med info om att staten i konspiration med media försöker lura svenska folket. Texten innehåller även en del korrekt information, tex oro för att det inte minst i förorterna finns parallellsamhällen där kvinnor och flickor diskrimineras.

ANALYS
Texterna är en bluff och många konton som sprider dem är fejkkonton. Att texterna varvats med en del korrekt information gör att många inklusive vanligt hederligt folk som med rätta känner oro för det växande parallellsamhället går på bluffen.

Barcelonaavtalet slöts 1995 och avser bl a mänskliga rättigheter och tillväxt vilket framgår här http://ufmsecretariat.org/ och här https://www.riksdagen.se/…/europa-medelhavsavtalet-mellan-e… . Samarbetet har utvecklats sedan dess och fokuserar idag på tex klimat- och energifrågor.

 Ja, integrationen har till stora delar fungerat dåligt – t.o.m. mycket dåligt – och alla partier har lagt fram nya förslag kring det.
 Ja, det finns en hel del förbättringspotential för politikerna och ordningsmakten när det gäller negativ religiös påverkan som även ofta är olaglig som drabbar framförallt kvinnor och unga men även män. Inte minst i förorterna.
 Nej, det hjälper inte att sprida blufftexter fyllda av felaktigheter, lögner och påhitt.
 Om du har ”vänner” som ideligen sprider blufftexter, säg till vännen att det är bluff och hjälper inte det tag bort vännen från din vänlista. Men tag gärna en fika med vännen istället så att den inser att ni fortfarande kan vara vänner i verkligheten och att det finns en riktig värld utanför Fakebook.”

………………………………………………………………………………………………..

Mina kommentarer:

Bäst är att först gå till källan för bedömning av tolkningsföreträdet av Barcelonaprocessen.

 På en tidigare webbsida från svenska UD kan bl.a. följande läsas:

Citat: ”Sverigetillhör de mer aktiva staterna i EU:s samarbete med länderna runt södra och östra Medelhavet, den så kallade Barcelonaprocessen. De viktigaste områdena för Sverige är demokrati, mänskliga rättigheter, jämställdhet, frihandel, miljö samt dialogen mellan kulturer.

Barcelonaprocessen har till mål att skapa ett område runt Medelhavet med fred och stabilitet, delat välstånd och förstärkt samarbete i sociala, kulturella och ”mänskliga” frågor.

Barcelonaprocessen upprättades i Barcelona i november 1995 genom att de då 15 utrikesministrarna i EU-länderna och 12 länder i Medelhavsregionen antog en deklaration om nära samarbete på en rad områden.

Barcelonadeklarationen består av tre kapitel.

– Det första omfattar politisk dialog, säkerhetspolitik, främjande av demokratiska institutioner och respekt för mänskliga rättigheter med mera.
– Det andra kapitlet gäller ekonomiskt och finansiellt samarbete  och stöd till partnerländerna och syftar bland annat till att upprätta ett frihandelsområde i regionen till år 2010.
– Det tredje kapitlet omfattar kulturellt, socialt och ’mänskligt’ utbyte samt dialogen mellan kulturer och civilisationer. Målet är att upprätta samarbete på så många plan som möjligt: mellan regeringar, regionala och lokala myndigheter, handelskammare och enskilda organisationer. ” Slut citat.

…………………………………………………………………………………………………

Här kan man ha olika bedömningar om Barcelonaprocessens utfall, som under 2008 ersattes  av Medelhavsunionen efter agerande av Frankrikes dåvarande president Nicolas Sarkozy.

I dag består unionen av totalt 43 stater i Europa och runt Medelhavet. På unionens sajt står det att syftet är att ”främja regionalt samarbetet, dialog och genomförandet av projekt och initiativ som får konkreta effekter för medborgarna”.

Ingen kan väl tvivla på de konkreta effekterna för medborgarna. Förödande både för fotfolket i Europa och Mellanöstern samt Afrika.

För det första måste även en blind höna inse att de högtidliga målen om ” fred och stabilitet, delat välstånd och förstärkt samarbete i sociala, kulturella och ”mänskliga” frågor,”  har misslyckats totalt och förvandlats till dess motsatser.
Dessa difusa mål utan konkret innehåll kan betyda allt mellan himmel och jord och det har vi minsann blivit varse. I kap 2, om ekonomiskt, finansiellt samarbete misstänker jag att oljeleveranser ligger och skvalpar.
Instabilitet, fattigdom, klankrig, terror, stormakternas interventioner och flykting- migrantströmmar från Mellanöstern behöver ingen närmare förklaring.
Hur samarbetet skulle gå till med utövare av en religion, som anses stå över alla andras inklusive nationens styrelseskick, lag och rätt, begriper jag inte.
Troligen gjorde inte Europas ministrar det heller till skillnad från arabländernas representanter, som glatt undertecknade avtalet.

Framgångsrikt säger nog dessa partnerländer  i Afrika och Mellanöstern om utfallet av det tredje kapitlet. Det kulturella, sociala och ”mänskliga utbytet” har bidragit till massmigration och islamisering och parallellsamhällen i hela Europa, där sharialag numera råder.

Vilket i sin tur skapat nationsvänliga partier, som makthavarna betecknar som högerextrema, för att de  vill försvara sitt land och sina landsmän. Troligen för att dölja sitt ansvar för erodering av nationen och dess samhällskontrakt.

Nationens upplösning står högst på EU och FN:s agenda och där är massmigrationen till väst ett utmärkt medel för söndring och splittring, som nu hyllas av FN. Barcelona avtalet ser jag bara som en del av den gamla” Kalegriplanen” att i små, små steg upplösa nationalstaten, under sken av samverkan och ”mänskligt” utbyte.

FN har nu tagit nya grepp, när flyktingströmmarna minskat till Europa, nu skall  miljoner unga Afrikaner hit och ersätta gamla, slitna och trötta välfärdsskapare. Hur det  skall gå till överstiger mitt förstånd, med tanke på integrationens totala misslyckande i hela Europa.

Nu kommer Donald Tusk, EU:s rådsordförande ta initiativ till ett toppmöte mellan Arabförbundet i Egypten i februari nästa år med syfte att öka samarbetet med nordafrikanska länder (SvD 20/9).

Min misstanke är att öka det ”mänskliga utbytet” efter FN:s generalsekreterare Guterras mål om 244 miljoner unga Afrikaner in till Europa, för att rädda demografin…..

Ett starkare samhälle och ett tryggare Sverige, är för mig ett hån av en regering som bedrivet en politik, som skapat ett svagare samhälle med urholkad krona, försvar, polis, rättsväsende, skola, vård och trygghet för medborgarna utan att göra ett vitten åt grundorsaken.

Invandringens dominoeffekt har socialdemokraterna med benäget bistånd av media sopat under mattan, eftersom den drabbat alla samhällsområden.

Islamiseringen pågår för fullt oavsett hur Barcelona deklarationens ”mänskliga utbyte” tolkas, beroende på vilken dörr som öppnas, den globala eller den nationsvänliga.

Bloggen den Rosa Traktorn, som jag själv i tidigare inlägg citerat ifrån, är den källa som fått mest skäll för lögner och desinformation av till exempel ”Metro” som får utgöra en antagonist.

https://rosatraktor.com/2017/08/01/har-du-nagonsin-undrat-varfor-eu-har-oppnat-sina-yttre-granser-vidoppna-sa-att-horder-av-muslimska-flyktingar-kan-floda-fritt-over-vara-

https://www.metro.se/artikel/det-omtalade-barcelonaavtalet-ministern-bakom-underskriften-talar-ut

Nu hoppas jag, att jag får vara kvar på signaturen ”Elisabeths vänlista” för ”den riktiga världen” beskrivs och rapporteras mer sanningsenligt om på sociala medier än i Socialdemokraternas megafoner!

Tacksam för reaktioner i kommentatorsfälten!

Detta mejl kommer från signaturen ”Staffans” kunskapsbank, det borde ”Anneli” på socialdemokraterna få ta del av.

”Hej Harriet,
Intressant. Barcelonadeklarationen från 1995  blev  UfM  Union for Medeterranean  2008  med hela EU-28 gänget  + 15  MENA-länder  i Paris juli 2008.
Denna  web-sida   http:/ufmsecretariat.org   berättar en hel del   – officiell  hemsida.
Här skrivs  om   SIDA;s   generösa bidrag:

UfM Secretariat and the Swedish International Development Agency (Sida) sign a €6.5 million multi annual financial agreement to support UfM core activities in three key areas in favour of a more sustainable and inclusive development in the region.
En av många partner är  Stockholm   International Water  Institute. En mycket omfattande organisation   –  helt otroligt att  detta/denna  inte uppmärksammas i media  eller överhuvudtaget nämns i svensk media.
Detta är ingen bluff!     Hoppas detta är ett litet bidrag  för stunden .

Med vänlig hälsning/ Staffan” som bifogar ytterligare en viktig länk med intressanta kommentarer.

http://www.morpheusblogg.se/2017/10/30/barcelonadeklarationen-och-medelhavsunionen/

4 tankar kring ”Barcelonaavtalets innehåll bluff eller sanning?

 1. Våra politiker vill inte att svenska folket ska veta vad som händer, därför pratar man om
  blufftexter. Om man läser från ” Projekt Morpheus ” om Barcelonadeklarationen och
  Medelhavsunionen finns där många uppgifter man kan dubbelkontrollera.
  Svensk EU-politiker som var närvarande 1995 vid undertecknandet av dokument var
  Lena Hjelm-Wallén (S).

  1. Tack för upplysningen!
   Inledning: ”Sedan 1960-talet har den politiska eliten i Europa etablerat en rad samarbeten, fördrag, organisationer och unioner med arabstaterna runt Medelhavet. Primärt syftar dessa samarbeten till att öka frihandeln mellan Europa och arabstaterna, säkra tillgången av olja från Mellanöstern och att i gengäld öka invandringen och sprida islam till Europa. Denna utveckling har skett i tysthet och bevakas i princip inte alls av massmedia. Den här artikeln belyser historiken bakom samarbetsavtalen samt hur dessa fördrag har utvecklats ända fram till våra dagar…..” En spännande fortsättning följer på: http://www.morpheusblogg.se/2017/10/30/barcelonadeklarationen-och-medelhavsunionen/

 2. Oavsett vad som spekulerats ovan är det ändå faktum att denna organisation
  UfM (Medelhavsunionen, fd Barcelonadekl.) existerar idag .först sedan 1995 och Ufm från 2008. Information finns på ufmsecretariat.org

  The Union for the Mediterranean is an intergovernmental institution bringing together 43 countries to promote dialogue and cooperation in the Euro-Mediterranean region.
  Member States:
  Austria
  Belgium
  Bosnia and Herzegovina
  Bulgaria
  Croatia
  Cyprus
  Czech Republic
  Denmark
  Egypt
  Estonia
  Finland
  France
  Germany
  Greece
  Hungary
  Ireland
  Israel
  Italy
  Jordan
  Latvia
  Lebanon
  Lithuania
  Luxemburg
  Malta
  Mauritania
  Monaco
  Montenegro
  Morocco
  The Netherlands
  Palestine
  Poland
  Portugal
  Romania
  Slovakia
  Slovenia
  Spain
  Sweden
  Syria [1]
  Tunisia
  Turkey
  United Kingdom
  [1] Syria has suspended its membership to the UfM on December 1, 2011.
  Libya has an observer status in the UfM.

 3. Det behövs inget sk Barcelonaavtal för att se vad som händer i vårt land. Mina ögon klarar att se förfallet utan en massa nonsens dokument. Nu åker svetsarn ut imorron. Saknad? Nej, inte en hundradels sekund.

Kommentarer är stängda.