Alliansens vägran att samtala med SD, viktigare än att genomföra sin politik

Jag undrar om dessa bortvända huvuden kan vridas en aning mot Åkessons för att få igenom sin politik?

Drygt hälften av moderaternas tillfrågade kommunpolitiker tycker att det är skit att prestigen hos alliansens ledare med bojkott av SD samtal riskerar att Löfven blir kvar i 4 år till (Svd 19/9).
Jag tror att Lööf och Björklund är lättfångade byten, när Löfven promt vill få till en mittenregering  med bara centern och liberalerna.  Han vill snarast få död på blockpolitiken. Lööf och Fridolin är numera bara ett sänke och med Sjöstedt, som gärna vill bli vice statsminister förstår jag hans frierier.
Kanske han tom är beredd att skänka statsministerposten till Bilderbergarnas prinsessa, Annie Lööf, för då blir betalningen stor för ministerposter och genomförande av hans egen sakpolitik?

Om Annie Lööf kan motstå ett sådant erbjudande tvivlar jag på, för nu har hon klart uttalat att hon hellre lämnar alliansen, än pratar  med Åkesson. Denna lömska madame, som glömt att rensa bort bruna rötter från sitt eget parti. Bondeförbundets (centerns föregångare) partiprogram från 1933 var en hyllning till Hitler!

Nu gäller det att SD håller stången och fullföljer sitt löfte om att fälla varje regeringen som vägrar samtal med dom.

På måndag får vi preliminärt besked vid val av talman och på tisdag röstas med all sannolikhet statsministern bort från sitt ämbete. Men sen, kommer det stora problemet för talmannen att få riksdagen att godkänna en ny regering. Fyra försök har talmannen på sig, misslyckckas de, så blir det nyval. Fast en godkänd regering sitter ändå inte säkert i sadeln, för om deras budget röstas ner , så är vi tillbaka på ruta ett.

Ivar Arpi i SvD ”…….Vår egen riksdag underkände folkets röst redan efter förra valet. Trots att han inte behövde avgå så gjorde Fredrik Reinfeldt det. För att helt isolera Sverigedemokraterna slöt man decemberöverenskommelsen, vilket även innebar att oppositionen frivilligt avstod från att försöka driva igenom så mycket av sin politik som möjligt.
I rädsla för att anklagas för att ge SD inflytande gjorde man alla som röstat på Alliansen röstlösa i parlamentet.
Nu har samma folk producerat ungefär samma valresultat, förutom att Sverigedemokraterna har blivit ännu större. Den här gången har man ingen decemberöverenskommelse att bakbinda sig med. I stället har man bakbundit sig med löften som gör det nästintill omöjligt att bilda regering och få igenom en budget, utan att anklagas för vallöftessvek av åtminstone någon…….”
Lösningen kan då bli en väl inlindad DÖ nummer 2 eller att byta ut folket som ständigt röstar fel, kruxet är ju att valboskapen vill skapa ett eget parti.

 

18 tankar kring ”Alliansens vägran att samtala med SD, viktigare än att genomföra sin politik

 1. Folket skall KRÄVA att Tjänstemannaansvaret återinförs med omedelbar verkan annars blir vi aldrig av med kreti och pleti. Egentligen borde politikerna själva återinföra detta men när så inte sker eller har skett är det bara för politikerna att erkänna att borttagandet av Tjänstemannaansvaret ledde utan tvivel till att dörren till korruption öppnades där man nu kan åtnjuta det skydd i form av immunitet vilket blev konsekvensen av att Tjänstemannaansvaret togs bort. Hade Tjänstemannaansvaret funnit kvar när Maud Olofsson gjorde historiens största förlustaffär då hade hon fått LIVSTID. Det var likadant med de 77 dataintrången som Folkpartiet gjorde hos S 2006 där ingen kunde lagföras p.g.a. av att Tjänstemannaansvaret togs bort! O.s.v.

 2. Vi måste få bort den politiska diktatur som nu visar sitt rätta ansikte. Då de alla stora partierna inte varken går eller är i folkets tjänst borde det finnas utrymme för ett parti som gör det. Problemet är att alla andra som försöker vara folket behjälplig ger man ingen medial notis om. Vi lever under en kontrollerad propagandamaskin där vi ”bara” har de alternativ som media ”tillåts” att publicera. Till slut kan ingen tänka fritt, vilket är SLUTMÅLET.

  1. Men hur få bort den falska demokratin eller demokraturen eller den dolda diktaturen? För SD har det tagit > 20 år att gå från 1,4 % till 17,6 % och ju närmare makten de kommer, ju längre bort har partiprogrammet hamnat från orginalet och mer anpassats efter 7- klöverns agenda. Det talas mer om integrering än asylstopp, möjligen lite frivilligt återvändande, nedtoning av Swexit, i första omgången ja till skattefinansisering av deras mobbare SR/SVT ….Kan det gå fortare för AfS med deras klara besked?

 3. Harriet, sista meningen blev lite fel. Det skulle ha varit
  Man stödjer det sionistiska Israel samtidigt som man går till M för att ge dem sitt stöd! Vad är det för ett parti ni röstat på egentligen?

  1. Jag har så svårt att se alternativet, även om AFS budskap om asylstopp och återvändning är det enda rätta, för att rädda vad som räddas kan av Moder Svea.
   Jad ser ändå att SD:s inflytande är en mer behandlingsbar kolerasjukdom än pest.

 4. Från Svt text Tv: ””Vi menar att Moderaterna är det parti som har bäst förutsättningar att leda en regering i någon konstellation, givet det parlamentariska läget”, kommenterar Jimmie Åkesson”. Men Herr Åkesson var det inte Alliansen som såg till att Sossarna fick ta emot 165.000 extra invandrare efter de avgick. Dessutom kommer 300.000 till inom 2 år och frågan är väl om inte dessa är en koppling till de 165.000 som kom tidigare. Nu kanske alla NI som röstat på SD inser att ni lika gärna kunde rösta på M eller vad som helst utom SD. Hur som helst har SD:s val angående talman har man i princip medgivit att man är ”knähund” åt M. Det ironiska är att de som röstat på SD röstar ju på dem för att få stopp på invandringen samtidigt som SD DRAR sig till M som orsakade ALLA de ovan nämnda 465.000 invandrarna. Hm, hur kan ett parti som är emot invandring söka stöd hos M som orsakat/bidragit till den kraftiga invandringen enligt ovan nämnt? Alla som röstat på SD är FULLSTÄNDIGT grundlurade. Man får hoppas att SD åker ut vid det förmodade kommande Extra valet. SD är en stor bluff! Man stöds det sionistiska Israel samtidigt som man går till M för att få deras stöd! Vad är det för ett parti ni röstat på egentligen?

 5. Jaha, där kom första kohandeln. Talman blir M:s pojke och andre vise talman blir nog en SD: grabb. Som sagt vad, när maktens boning hägrar då är det inget annat som gäller oavsett vad man har deklarerat för i sina partiprogram. Ni är ALLA en skam. Hela Sverige skäms och utsocknes skrattar man åt ER!

 6. Kanske en del förargas över att SD avstår från sitt trumfkort på måndag, dvs att sätta de andra på pottan. Men SD väljer ett ännu bättre kort, nämligen goodwillkortet. Alla får ju veta att Norlén lyfts upp i rang och blir tvåa efter Kungen, och det medelst domkraften SD.

  Det måste därför bli rysligt svårt för alliansen att fortsätta mobba SD, utan att tappa stöd hos sina resp. väljarkårer. Och chansen att sätta de andra på pottan återkommer hela tiden, exv vid station nr 2, valet av statsminister. Det är viktigare än valet av talman. Därför kan vi förvänta oss att SD inte byter ut något kort den dagen, ty då gäller skarpt läge.

  1. https://www.di.se/nyheter/axson-johnson-alliansen-bor-ta-makten-med-sds-stod/

   ”Ax:son Johnson: Alliansen bör ta makten med SD:s stöd
   Alliansen måste bryta beröringsskräcken mot SD och vara beredda att ta makten och regera med Sverigedemokraternas stöd. Det kräver nu flera av landets tyngsta näringslivsprofiler, däribland Antonia Ax:son Johnson. ”Det viktigaste är att Sverige får en alliansregering, och då måste man vara pragmatisk”, säger hon.
   Av Tomas Nordenskiöld
   21 september 2018, 19:16
   Valet 2018

 7. När maktens boning hägrar det är då vi får se vilka som är ”(var)ulven” i fårakläder. Förmodligen M. Det gäller att vänta ända in i det sista annars får man ju inte de flesta ministerposterna ”själva”. Det är många som ska kohandla men var är kon?

 8. Några timmar senare: Nu är det klart. SD röstar för Andreas Norlén (M) till talman.
  Norlén är välutbildad och har ett trevligt uppförande. Har inget minne av att han någonsin skulle ha sagt något simpelt om SD.

  1. Kan strategin ändå vara att försöka bildka alliansen, trots att de hitintills vägrat prata med Åkesson? Många arbetsgivare kan ha märkt att den ”negativa produktiviteten” ökar trots att vi av Ylva Johansson tvingas betala dyrt för hitte på tjänster även till icke anställningsbara. Borde inte Antonia Axelssons råd till M om samarbete med SD vara den bästa vägen och vara viktigare än råden från den opålitliga hoppan Lööf.

   1. Antonia uppmanar HELA ALLIANSEN att ta makten med SD. Jag ser det här framför mig;
    1: Andreas Norlén väljs.
    2: Björn Söder väljs då en del alliansledamöter kan röst för honom anonymt.
    3. Skit samma vem som väljs!
    Sen bifaller SD Ulf K som statsminister i en M/KD-regering.
    Därefter pressas M/KD att gå med på vissa av SDs krav, annats fälls deras budget och vi får 1 år till med Sossebudget. Detta för att pressa M/KD att våga ta steget att börja respektera folkets val.

 9. Med en klok SD-politik den närmaste tiden kan det bli ett extraval. Då får väljarkåren chansen att ge 7-partiet ett betyg över oförmågan att tala med det åttonde partiet.

Kommentarer är stängda.