Vem blir statsminister? När två förlorare skall bilda regering.

Ingen eller är alla vinnare?

Ja, vad ska man säga om detta chicken race resultat?
Jag känner mig lika trött på resultatet, som på hela valrörelsen.
(VPK 7,9%, MP 4,4%, S 28,4%, L 5,5%, C 8,9%, KD 6,4%, M 19,7%, SD 17,7%)
Mandatfördelningen 144 till de rödgröna och 143 till Alliansen och 62 till SD, som ingen vill samtala med, trots Åkessons upprepande inbjudningar och vågmästarroll. Hellre får landet sjunka som en sten. Men mandatfördelningen är ännu osäker då alla röster inte ännu har räknats.
Stefan Löfven sitter kvar och vill fortsätta att regera, men då får han tung barlast med MP och VPK i knät och han hoppas ännu på flirt med Lööf och Björklund. Även om stödet i riksdagen är skralt, så vill han inte slänga in handduken. Blockpolitiken är begravt förkunnade han i sitt tal på valnatten.Sjöstedt och Åkesson, som varken Löfven eller Kristersson vill ha med i någon regering, betraktar sig som vinnare, även om Ebba Busch Thor är den som ler mest över KD:s lyft.
”Den här regeringen har gjort sitt”, säger Kristersson och kräver Löfvens avgång. Men  Björklund och Lööf är inget att lita på, för de mumlar om blocköverskridande lösningar, som Löfven gillar. Men Annie Lööf säger nu att det är viktigt att Stefan Löfven avgår, men eftersom hon är hal som en ål, så hennes utsagor är inget att tro på.
”Medmänsklighet inte främlingsfientlighet, vi slog näven i bordet mot främlingsfientlighet, starka högervindar blåser, vi kämpar för vår planet, SD har öppnat dammluckorna för rasism, skrämmande mörker med ett extremt höger parti , SD:s rötter i nazismen osv…”
Nej, nu hoppas jag att John Blund kommer och motar bort denna mardröm till valresultat, troligen ligger talmannen vaken och funderar på hur han skall lösa detta chicken race.
Tacksam för Era kommentarer.

9 tankar kring ”Vem blir statsminister? När två förlorare skall bilda regering.

 1. Kan inte låta bli att tänka på Rapport 4/99 ”Delaktighet, identitet och integration ” –
  dvs Socialdemokraternas Broderskapsrörelsens ( idag Tro & Solidaritet) uppgörelse med Sveriges Muslimska råd SMR från 1999 efter att tagit del av de skyhöga valresultaten för S ute i de s.k.
  (muslimska ) utanförskapsområden.
  Under det ca fyr-åriga projektet bildades det även PIS Politisk Islamsk Samling !!
  Någon som hört om det ? – nej knappast – vad har journalisterna gjort ??

 2. Har alla i 7-klövern bara en huvudfråga, ” att inte samtala med SD”. Hur anständigt är det? Borde man inte i första hand arbeta för landets bästa?

 3. Att ”SD har öppnat dammluckorna för rasism, skrämmande mörker med ett extremt höger parti , SD:s rötter i nazismen osv…” är väl inget bry sig om. USA har ju styrts av Nazisterna sedan andra världskriget genom sin lömskhet där man ingår i det som man i USA kallar för ”The Deep State”. Det är därför som ”The Deep State” försöker bli av med president Trump, för han är inte Nazistisk Globalist. Varför skriver ingen om detta beror ju på att Globalisterna styr och bestämmer så gott som ALL media på denna jord.

 4. Som jag tidigare skrivit borde det bli Nyval då läget är låst. De enda som kan förlora på det är SD och när S och M insett det så kommer nyval som ett brev på posten. Haken är att det måste gå fort. I Örebro lyckades Örebropartiet få 2 mandat i kommunfullmäktige. Hoppas att Springare och Allard nu kan påverka som man inte räknat med. Det är egentligen en SKRÄLL men ingen kommer att skriva speciellt mycket om det. Äntligen några som kan trampa politikerna på tårna.

  1. Lokala partier som får folkets stöd är ändå en liten tröst. Jag tänker på Götebrogare som vill stoppa västlänken, vars parti ”Demokraterna” fick många röster, till S:s och M:s förskräckelse.
   Sollefteåbor som kämpar för sitt sjukhus m.fl. Springare och Allard i Örebro är ett föredöme och värda all beundran. Vivallas gängkriminella skjuter i stället för att uppfylla politikers berikningsideal.

   1. Tänkte också så. Är dessa lokala partier det första gryende protesterna?
    Började inte franska revolutionen med småfolkets protester mot överheten? I så fall hoppas jag att det går fort!

 5. Tror inte på valresultatet. Verkar inte stämma. SD har haft högre opionsiffror . Inget kan förvåna längre. SD fick inte bli för stora.

Kommentarer är stängda.