Kristerssons avbön

I detta gedigna och väl underbyggda gästinlägg kommenterar och reflekterar Håkan Karlberg över SVT:s partiledarutfrågning, när Ulf Kristersson gjorde avbön från Alliansens tidigare liberala invandringspolitik. Där Fredrik Reinfeldt bär ett stort ansvar. Lyda eller ut i kylan, innebar hans ledarskap.……………………………………………………………………………………………………………

Avbön under galgen
Det var befriande att på SVT:s partiledarutfrågningen höra Ulf Kristensson göra avbön när det gäller Alliansens liberala invandringspolitik. Men han sade också att man ”inte i tid såg vilka konsekvenser det skulle få. Alla borde ha sett det. De som såg det borde idag tackas för att de påpekade det.”

Detta är ytterst anmärkningsvärt. Politiker som fått folkets förtroende att sitta i en regering förstod inte vilka problem som kunde uppstå med en mycket stor invandring av människor med lågt humankapital och extremt avvikande värderingar! Han kunde lika gärna säga att vi var tyvärr inte kompetenta nog att föra en för Sverige ansvarsfull politik.

Ingen konsekvensanalys
Varför gjordes ingen sammanfattande utvärdering med hjälp av alla de resurser som finns tillgängliga för Riksdagen? Varför genomfördes inga seriösa konsekvensanalyser i samband med riksdagens migrationspolitiska beslut? Inkompetens eller mörkläggning, bägge förklaringarna är lika katastrofala för vårt land!

Reinfeldts despotiska ledarskap
 I Riksdagen var diskussioner om invandringspolitiken tabubelagda. De som såg problemen och var oförsiktiga nog att påpeka dem råkade illa ut. En av riksdagsledamot (M) i mail till mig: Reinfeldt gjorde vad han själv ville och förankrade sällan eller aldrig sin politik i partiet. Inte heller i den moderata riksdagsgruppen. Därtill obehövligt, för Reinfeldt var skoningslös i sitt krav på absolut lydnad. Ledamöter som aldrig så stillsamt ifrågasatte hans linje åkte ut i kylan.”

Liknande erfarenhet har den moderate riksdagsmannen Rolf K Nilsson redovisat i boken ”Haveriet”: ”Reinfeldts idéer, eller om man så vill nycker, blev partiets politik som endast fick bekräftas, inte ifrågasättas”. Detta är ju förfärligt och trolig förklaring till att tankeverksamheten och sunt förnuft var blockerade!

Men det var trots allt glädjande att höra en politiker som själv aktivt drivit utvecklingen mot ett haveri utan återvändo”, som Reinfeldts statssekreterare Mikael Sandström kallade det, göra avbön.
Sandström skrev i en Kvartalsartikel: ”Det är svårt att erkänna att man gjort fel, särskilt om konsekvenserna blivit allvarliga. För att kunna hantera dessa konsekvenser är det dock nödvändigt att jag och alla andra som haft ansvarspositioner i dåvarande regering, i nuvarande regering, i tidigare regeringar och i nuvarande och tidigare opposition, liksom opinionsbildare i media och intresseorganisationer, inser att det är vår skuld och vårt ansvar att migrationspolitiken havererat.”

Nu är vi alltså där. Heder åt Kristersson!

 Tyvärr finns nog ingen återvändo när det gäller situationen i Sverige. Att stänga gränsen för att börja försöka få stopp på den katastrofala utvecklingen, är det enda vettiga. Tyvärr kommer detta inte att ske.

Vad talar för ansvar och kompetens i fortsättningen? Enligt TV:s kommentator Katarina Barrling kan M:s trovärdighet ifrågasättas.

Denna slutsats har också Ivar Arpi i en  artikel i Svenska Dagbladet kommit fram till;
”När väljaren misstänker att Moderaterna, och andra med dem, har bytt åsikt under galgen inger det inte förtroende.”

………………………………………………………………………………………………….

Jag kommer att tänka på Jesuitordens präster, som av dess grundare Ignatius Loyola, fick inpräntat ”att inte tänka, bara blint lyda, när en överordnad befaller.”
Vi har högt i tak försäkrar alla partiledningar, men sanningen är nog att många slår huvudet i detta tak, trots att de kryper.

10 tankar kring ”Kristerssons avbön

 1. Borde inte samtliga ”Riksdagskandidater” ha testats innan om man är mottaglig för kontrollering under hypnos eller inte. Detta borde vara en självklar säkerhetsåtgärd som vore till gagn för Rikets säkerhet genom att minimera en eventuell mental påverkan av politiker från t.ex. ”annan makt”. Sådana test borde vara en självklarhet att de genomgår, speciellt om man är Partiledare för ett parti och ställer upp i Riksdagsval. Folket måste ges någon form av garantier för att undvika så att ingen med ”mental” ohälsa kan eller kommer att tillträdas som statsminister. De flesta har ju redan diskvalificerat sig själva genom att uppvisa ”mental ohälsa” då man vägrar inse att Sverige är på väg att gå i bitar. Hela samhället är redan överbelastat och NI ska fortsätta med att belasta oss ännu mer! Politiker, Ni som kommer att belasta oss med ytterligare 300.000 inkommande de kommande 2 åren, Vad ska vi med er till egentligen? Har Ni byggt 2 nya städer som kan ta 150.000 personer per stad eller var ska de bo? Det är redan 1 Miljon i Sverige som redan står i bostadskö och då tar man emot 300.000 till!!! Oavsett är det NÅGON ELLER NÅGRA som bestämmer över våra huvuden. Vi är kapade sedan länge. Hela Världen skrattar ju åt oss hur svenska politiker låter invandringen ta över samhället och bilda sitt eget med egna lagar! Om 20 år får väl vi flytta efter ha blivit utslängda av den nya regeringen byggd på ”majoriteten” invandrarsvenskar. Valet 2018 verkar oavsett utgång gå mot en kommande katastrof. Antingen bidrar man till det genom att rösta för fortsatt inkommande utifrån eller så röstar du för ett omedelbart STOPP för inkommande. Partierna döljer sina avsikter väl men se till att DU väljer RÄTT när DU röstar. Tänk före, inte efter Valet.

 2. På kort tid har man bjudit in 2 miljoner nya invånare till landet. Hur kan man då bli förvånad över att sjukvården inte räcker till? Som om det inte räcker vill man öka på med 9000 unga män så att överskottet på män ökar ännu mer. Ett land mår inte bra om fördelningen män-kvinnor är för ojämn.

  1. Och ändå röstar majoriteten av medborgarna på dessa politiker, som öppnat välfärds porten för allsköns migranter utan krav. Varför vill de inte se? Här finns inte ens en blind höna som hittar några sanningskorn, alla kacklar om elaka SD, värre än räven. Löfven, tuppen i hönsgården, vill nu ha en DÖ nr 2 och Jonas Sjöstedt vill bli vice statsminister och jag vill helst dra täcket över huvudet.

 3. Ja valresultat kommer bli en världsnyhet. Frågan är vilken regering det blir? Om SD blir största parti borde dom också bilda regering. Om inte 7klövern går ihop. Och nästa val blir mellan två falanger.

 4. Tänk, bara fem dagar kvar av detta riksstyre, som borde kallas riskstyre.

  På måndag vaknar vi upp till en regim med ansvar. Men för säkerhetsskull kan det nog behövas en varning för bakslag, även om den risken är minimal i dagsläget.

  1. Riksstyre = Riskstyre = Vanstyre!
   Nu är desperationen stor, när finansborgarrådet Karin Wanngård (S) avbokar AfS ”Återvandringsfinal” i Kungsträdgården. Anledning är deras hot mot mänskliga rättigheter, som hon och hennes parti förstört med råge, inte minst när det gäller kvinnofriden. Utrikesministerns fjäskande för diktaurregimer, som knuffar ner homosexuella män från tak och stenar våldtagna kvinnor och därefter skriva en bok om sin feministiska utrikespolitik med ambassad partyn i lanseringen är en skam utan dess like.
   https://samnytt.se/alternativ-for-sveriges-valfinal-i-stockholm-avbokas/

 5. Kristersson kan visa att han menar allvar genom att samarbeta med det parti som skapats för att det tidigt såg och påpekade det Kristersson och hans parti förnekade.
  Så klarsynt har han ännu inte blivit.
  I bästa fall kan vi hoppas på att Kristersson slutar kalla de klarsynta för rasister.

  1. När det migrationsrelaterade våldet drabbar allt fler väljare brukar förnekelsen tappa sitt fäste, som manar till avbön av de som släppte in det. Drivmedlet är egoism om karriärfördelar. Först styrde viljan att visa sin fina värdegrund med humanitet, nu handlar det om att behålla riksdagsplatsen.

  2. Precis! Att skylla på sin inkompetens eller att ”Sverige (sic!) har varit naiva” DUGER INTE! Då är det dags att skamset avgå och aldrig mer söka folkets förtroende!

   1. Och ändå röstar majoriteten av medborgarna på dessa politiker, som öppnat välfärds porten för allsköns migranter utan krav. Varför vill de inte se? Här finns inte ens en blind höna som hittar några sanningskorn, alla kacklar om elaka SD, värre än räven. Löfven, tuppen i hönsgården, vill nu ha en DÖ nr 2 och Jonas Sjöstedt vill bli vice statsminister och jag vill helst dra täcket över huvudet.

Kommentarer är stängda.