Kärnkraftens vara eller icke vara? Energikällan behöver utredas mer.

Begreppet politisk konservatism behöver utredas, efter att Sverigedemokraterna förordar mer kärnkraft.
 Detta skriver en trogen bloggföljare, som också skickar ett brev till Ebba Busch Thor med tänkvärda ord.


……………………………………………………………………………………….

”Frågan om kärnkraftsavfallets förvaring är inte löst, åtminstone om man avser ett hundra procent säkert slutförvar. Avfallsbehållare, nedsänkta i djupa bergrum, talas det om. 
Men hittills har ingen säkerhet kunnat bevisas, vilket heller inte är möjligt, eftersom ingen vet vad som händer med jordskorpan under de enorma tidsrymder som går åt, innan strålningen avklingat. Ingen vet heller vilka knep kapare kan använda för att ta över kontrollen av såväl radioaktiva transporter som hela anläggningar. En del rapporter menar att kriminaliteten brukar ligga steget före polisen.
Att kärnkraften skrämmer, bevisas av den tystnad som kärnkraftens vänner iakttar efter varje katastrof, exv Harrisburg, Tjernobyl, Fukushima. Efter en tid reser de sig gradvis, och börjar tala om hur dålig den förra tekniken var, jämfört med den teknik som nästa generation kärnkraftsverk utlovar. Så kommer nästa katastrof, och nästa. Varje gång med tystnad, och därpå nya löften.
Kärnkraften klev in i Sverige, utan att först knacka på dörren för att presentera sina för- och nackdelar. Jo, år 1980 tilläts vi faktiskt folkomrösta om den.  Men som det ser ut, så hade de stora partierna ingen tanke på att fasa ut denna farliga energikälla. Efter omröstningen bestämde riksdagen att kärnkraften skulle vara avvecklad senast år 2010. Ett spel för galleriet, kan tyckas.
Sverige ställdes inför fullbordat faktum, och vi sitter nu i kärnkraftens fälla. Begreppet Försiktighetsprincipen fanns inte på kartan ens. Trots att denna princip är grundläggande för äkta konservatism, så var högern den värsta pådrivaren in i kärnkraftssamhället.
Sverigedemokraterna är kanske konservativa i olika sammanhang, men verkligen inte på energiområdet. Önskvärt vore därför, att det inom partiet kunde påbörjas samtal för att skissa på ett robust, småskaligt lågenergisamhälle där vi inser att vi måste rätta munnen efter matsäcken. Det skulle skapa trygghet, på riktigt!”
Att agera externt mot makthavare är mycket viktigt, här är ett exempel från förfatatren ovan. Ett brev till Ebba Busch Thor, inför hennes utfrågning i SVT den 19 augusti.
”Till Ebba Busch-Thor
KD är för kärnkraft, har vi fått höra.
Människan kan inte hindra jordskorpan att skälva. Vi kan därför inte veta, huruvida jordskalv kan/inte kan uppstå i bergrummet, där kapslarna med radioaktivt avfall förvaras. Vi har heller ingen garanti för att kapare/terrorister skulle avstå från att utföra sina dåd mot kärnkraftsverk och radioaktiva avfallstransporter.
KD (KDS?) hade en ansvarsfull syn på kärnkraften under folkomröstningen 1980. Varför kan inte KD 2018  känna samma ansvar?
Det handlar om kolossala tidsvolymer, innan radioaktiviteten avklingat. Om något händer om tusen år, där den tidens människor ska behöva ta hand om problem som startats av vår generations konsumtionsbehov, hur rimmar det med kristna värderingar?”

8 tankar kring ”Kärnkraftens vara eller icke vara? Energikällan behöver utredas mer.

 1. Jag har varit motståndare till kärnkraft från första början och det har inte ändrats! Då vi vet att det i många sammanhang saknas eller brister i underhåll på våra nu befintliga kärnkraftverk så känns inte en utredning som den mest akuta åtgärden! Finland som har bland världens säkraste kraftverk har som rutin att så fort en ny eller förbättrad komponent kommer ut så byts den gamla komponenten ut oavsett om det ligger inom serviceintervall eller inte! Att dessutom slutförvaringen fortfarande inte är löst så, nej tack jag vill inte ha skiten!!

 2. Ni som är ”vår”,minivariant på amerikanarnas, ”Deep State”, ni kan lika gärna träda fram och göra er till känna för vi vet att NI finns. För så här Usla politiska partiledare har väl vi aldrig haft. Ni går till historien som DE som förstörde Sverige för all evighet. Hur har ni mage till att gör detta utan att tro att vi inte vet? Det värsta är att VI, Folket, inget kan göra utan att bara ”titta på”. När är loppet kört, politiker? För det är ju dit NI vill att vi ska hamna. Snart finns det bara ett eller två partier kvar att rösta på.

  1. Som sagt tidigare,Sverige är fullt med knäppskallar,knäppskallar på el och lådcyklar!

 3. Vad händer om några tusen år framåt. Vill minnas att några kärnkraftolyckor berodde på slarv med säkerhetsföreskrifterna. Skrämmande i dag är Sveriges hemliga militära
  avtal med USA. HAARP är en teknologi för väderkrigföring. Vädermanipulering som påverkar hela jorden. Googla på HAARP Sweden, och gå in på Peter Krabbes blogg, läs
  om ”Holes in Heaven” och ”När spricker fasaden?” m.m. År 1997 tog MP upp frågan om
  chemtrails i riksdagen. Varför tiger alla politiker nu? Vi vill veta varför skogsbränderna var så kraftiga.

  1. För varje dag som går vill dessa charlataner till politiker inte stöta sig med den globala finanseliten, för då minskar chansen till lönsamt jobb efter den politiska karriären.
   Isabella Lövin hoppas på en FN karriär i Agenda 2030 och då håller hon tyst både om Harrp anläggningar och chemtrails väderpåverkan. Hon satsar allt på att skuldbelägga vanligt folk för miljöfarligt leverne med undanntag av hennes kära make…

 4. Utredas? Jaha, vi ska alltså fråga Berget om det lovar att aldrig spricka under några tusen år framåt. Vi ska avkräva terroristledarna ett löfte att aldrig kapa en radiaktransport, en reaktor eller något annat strålande?

  1. På riktigt lång sikt kommer den största kärnreaktorn som finns i vår närhet nämligen- SOLEN- få slut på sitt kärnbränsle och i en väldig eruption att sluka jorden och därefter förvandlas till en dvärg. I väntan på detta skeende vilket seriös forskning redan säger kommer att ske med 100%säkerhet kan vi hoppas på det bästa vilket är det bästa man kan hoppas på när man inte vet. Alternativt kan man förkläda sin okunskap i (”vetenskapliga”) riskkalkyler

Kommentarer är stängda.