Budbäraren får sparken, när regeringen mörklägger sanningen

Åter en liten titt i backspegeln, angående lärdomar från branden i Västmanland under 2014.
Svaret är inga, för utredaren Aud Sjökvist fick sparken, för att hon vid halvlek presenterade obehagliga nyheter. Av kostnadsskäl var det ihåliga svaret.
Sedan fick MSB uppdraget att utreda på nytt, men då fanns inget kostnadstak och kostnaden skenade. Beatrice Ask som tillsatte Sjökvist utredning tycker det är obehaglig tanke som utredaren nu för fram och Anders Ygeman ljuger utan skam.

https://www.expressen.se/nyheter/utredaren-regeringen-skyllde-pa-ekonomin/

https://www.dn.se/nyheter/politik/regeringen-far-kritik-agerade-for-langsamt/

När Dan Eliasson, GD för MSB får skam att gå upp på torra land. Håll i ER nu, han anser att det var brandmännens fel att hans myndighet reagerade senfärdigt vid dagens katastrofala bränder. Senfärdighet har vi fått vänja oss vid tidigare katastrofer, stormen Gudrun, Estonia och vid tsunamin i Thailand glömmer aldrig de som drabbades hårt. Denne man verkar ha hållhakar på hela sosse-eliten, vad skall han sparkas snett uppåt till nästa gång?

Steget efter/twitter har god insyn i vanlig ordning, när MSB personal diskuterade katastrofer.

Johan Westerholm redogör för hur operation mörkläggning nu pågår av regeringen för att komma i bättre dag före valet. Vilket jag ser som en kamikaze-handling mot det egna valresultatet.

https://ledarsidorna.se/2018/07/msb-generaldirektor-skyller-pa-brandmannen-for-att-myndigheten-inte-reagerade/

Vi har alla hört Löfvens bortförklaringar för att hålla ett fullgott brandsydd. Det är för dyrt och i vanlig ordning lutar han sig mot EU, med floskler om att vi skall hjälpas åt. För han vet att Junker då blir förtjust. Att nästan 70 % av landet består av skog får ingen pollett att trilla ner på denne statsman.
Det sägs att när de polska brandbilarna kom fram, så saknades det disel, så gemene man fick hjälpa till att skramla och till slut visa vägen till ett gammalt flygfält.
Tänk om någon miljöpartist varit framme eller om MSB plötsligt fått spariver?
Sveriges världsmästerskap i humanitet får inte rubbas av en futtig brand, när väldens migranter söker en säker hamn.
Det är väl ingen som tror att hjälpen till branden, som ännu pågår, var gratis?
En jättenota kommer att landa på regeringens bord.

”Ta pengarna från biståndsbudgeten” skrev min gamla väninna, som har tappat alla illusioner om regeringen.

https://www.expressen.se/nyheter/sverige-far-jattenota-for-internationella-hjalpen/

Jag undrar hur inbitna socialdemokrater skall klara av valresultatet efter att ha varit navet i svensk politik under årtionden. Att plötsligt bli en eker som sitter löst på hjulet, blir svårt att förstå. Maktfullkomliga och stöddiga kommunpolitiker som är vana att bestämma utan insyn, kommer att tappa fästet och vad värre är förlora extra inkomster från arvoden, traktamenten utöver den generösa lönen.

Göteborgs röda garde kan få nöja sig med studiebesök till offentliga toaletter här hemma, för att se för-och nackdelar, inför framtida inköp.

Varför inte börja i Bergsjön och Biskopsgården? Gårdsten, Hammarkullen, Hjällbo och Lövgärdet är heller inte bortskämda med besök.

Att susa världen runt på studiebesök för inspektion av denna nödvändigas inrättning  kan få ett slut och det rödgrönrosa styret i huvudstaden hoppas jag Stockholmarna sparkar ut.

Jag minns att Marita Ulvskog (S) liknade moderaternas maktövertag vid en statskupp, 1976, nu blir det väl revolution av föraktade nationalister.

Kanske Löfven åter får be EU om hjälpinstaser?

En bra artikel från 2015 om Reinfeldt-maktspelare-manipulatören och mästersabotören finns här.

http://blogg.vk.se/asasuh/2015/12/13/reinfeldt-maktspelaren-manipulatoren-mastersabotoren/

Hur någon kan lita på Ulf Kristersson som satt i hans knä, förstår jag inte, trots att jag vet att minnet är kort.

Jag undrar om Löfven smiter ut bakvägen på valnatten, som Reinfeldt gjorde eller kommer han att vilja ”rädda” landet med en ny DÖ?

9 tankar kring ”Budbäraren får sparken, när regeringen mörklägger sanningen

 1. Är det inte dags att NI politiker ta av er ”Agent Smart looken” och säg sanningen till folket?
  Vi har ju genomskådat era ”abnorma” företeelser. Det måste vara ett helsicke att försöka hålla sig undan alla de bisarra teaterroller som ni måste spela upp innan valet.
  Som NI betett och beter er finns det ingen anledning längre att misstro att Sverige kontrolleras av Utomstående makt (med er som ”rollinnehavare” med ”framtida” säkrade arvoden).
  Politiker berätta hur det ligger till, för snart finns det ingen som har 5 öre kvar i förtroende för er.
  Ni ska efter bästa förmåga verka utifrån det Svenska Folkets önskan och vilja i första hand och i andra ska ni skydda Sverige från terrorangrepp utifrån!
  Istället bidrar ni till genom att underlätta för de som angriper oss utifrån, genom att införa NYA (snabba) lagar i det dolda. Som det vore en ursäkt eller vad? Om ni Politiker inte går det Svenska Folkets önskan och vilja till mötes och inte minst för landet Sveriges existens, kan ni då förklara vad VI skall med ER till?
  Kommer NI vara kvar då kommer det ju inte finnas något kvar av Sverige, tack vare ER. VEM eller vilka är det som utsatt det svenska folket för dessa attacker genom åren?
  Rada upp er på en namnlista och sedan kan ni avgå, för all framtid. Vi ska visst bli 300.000 fler inom ett par år! Det finns ju inte ens bostäder åt den svenska befolkningen! Politiker vad säger ni till de närmare 1 Miljon som ”redan” står i bostadskö?
  Är det viktigare att ta in 1 Miljon utifrån ankommande, när det finns sedan länge ett inre behov av 1 Miljon lägenheter?
  Om ni politiker tycker att det är viktigare att ta in alla dessa välfärdsimmigranter än att tillgodose det svenska folkets behov av bostad har ni inte även då missbrukat det förtroende som Folket gett er? Man förstår mer och mer att er s.k. Immunitetslag är till för att ”roffa åt sig” när man är i rätt position. Det är dom alla, förr eller senare. Därför behövs nya politiker,partier och en Ansvarslag.

  1. Fredrik Reinfeldt, Anders Borg, Carl Bildt kan berätta om ”säkra” arvoden, samt hela tidigare sosseeliten som rikligt belönas av näringslivet. T.ex. Göran Persson, Erik Åsbrink, Ulrika Messing, Björn Rosengren osv, osv
   Om Ni vill höja blodtrycket lite till så kan Ni kolla listan på Petterssons blogg i fjol om alla oegentligheter hos partiernas politiker, där Kent Ekrorth sk. järnrörsaffär endast är en liten västanfläkt, som media förvandlade till storm.
   https://petterssonsblogg.se/2017/06/28/det-handlar-inte-bara-om-kent-ekeroth/

   1. TT och Harriet ni träffar rätt. Vi är ockuperade av onda människor som inte får omnämnas . Det är rent ut sagt hemskt hur dessa vill förstöra nationen Sverige. Empati finns inte enbart profit. Storbritannien har stora problem att lämna EU. (Europas undergång).

 2. Håller med att Afs kan ställa till det för de andra partierna, men inte för det svenska folket. Det fattas bara det att man kommer skapa en medial ”skandal” mot Afs precis innan valet, OM de enligt valundersökningar finns en risk att de kan komma över 4 % spärren. Visst blir det spännande att få se alla fadäser som kommer att poppa upp i syfte om att få fler väljare. Sedan har vi sådant som ännu inte uppdagats och som kanske dyker upp som ett brev på posten, lagom till valet!

  1. Jag samtycker till AfS:s enkla och raka mål.
   -Asylstopp, -återvandring och -Swexit, men att lämna EU verkar vara svårt för Theresia May, en mjuk Brexit, som knappast märks eller vill hon trötta ut Donald Tusk och Jean Claude Junker? Margret Thatcher hade drämt handväskan i bordet och gått hem.

   1. Är egentligen också för AFS helst, massiv återvandring är det enda som kan rädda vårat land. Dock så får dem 1 proc i Sentio senaste mätning så jag väljer nog Sd för nu. Synd dem kom i gång så sent som i våras. Men Afs är bästa alternativet ….. egentligen

 3. som jag tolkar maktspelet har S.L redan antytt en ny d.ö iform av en blocköverskridande överenskommelse intressant hur SD kommer att behandlas och hur de väljer att agera sedan har vi ju en dark horse i form av AfS För en gångs skull upplever jag kommande val som en nagelbitare

Kommentarer är stängda.