Ord på plakat upprör polischef mer, än våldtäktsmän som kvinnor slår ner

”En ”solskenshistoria” om Gävlepolisens snabba och resoluta ingripande mot en farlig individ!” skriver Olle Ljungbeck i dagens gästinlägg.
Läs och förskräcks över polischefens prioriteringar i Gävle. En 86-årig mans plakat granskas, medan våldtäktsmän blir utan signalement, för att undvika kränkning. Sverige av i dag!

…………………………………………………………………………………………………..

”Olle Ljungbeck uppvaktas av polis
När jag i dag lördag 30/6 stod utanför Nian i Gävle med mitt ”demonstrationsplakat” såg jag plötsligt en polisbil komma emot mig. Då den stannat steg två poliser ut och bad om mitt id-kort samtidigt började de läsa vad det stod på plakatet. Eftersom jag lagt det på marken för att visa dem mitt id tog jag upp det igen så de kunde få innehållet så ordagrant som möjligt. Och nog läste de det ordentligt. Men inte nog med detta, utan en av poliserna ringde upp en kollega eller chef och drog inne-hållet igen. Jag upplyste dem båda att jag var inte det minsta oroad om utgången, om de i sin tur kunde tolka Åsikts- och yttrandefrihetsgrundlagen rätt. Jag klargjorde också för dem att om de kunde grundlagen lika bra som jag, så skulle de kunna doktorera på den.

 • Inga ord stred mot grundlagen
  Tydligen var den kollega de vänt sig till, tillräckligt kunnig för att förhindra att jag avfördes från torget. Detta skedde nämligen för några år sedan trots att jag efter tre veckor helt friades från brottslig handling av åklagare. Det hör då till saken att det var en polischef som utan att göra sig införstådd om jag bröt mot lagen ändå beordrade konstaplarna att bortföra mig. Kanske kan detta vara orsaken till att man denna gång först tog reda på om mina ord stred mot grundlagen.Ovanstående berör mig inte så mycket som att man i dessa tider med polisbrist och en alltmer accelererande kriminalitet och brottslighet, från de som skulle berika vår välfärd, ändå har tid och resurser att sända två poliser för att utröna om en 86 årig man kan ha låtit ett förfluget ord eller mening hamna på plakatet.

Polisen förmildrar ingripandet med ”risker”
För att något förminska det sannolikt generande ingreppet påstod man sig också med ”besöket” vilja varna mig för de risker jag löpte från de jag kritiserade. När jag då berättade att jag inte oroade mig för att bli utsatt för fysiskt våld eftersom jag fått ta emot sådana hot flera gånger tidigare. Men konstigt nog fanns det vid dessa tillfällen aldrig någon polis på torget!

Självklart är inte detta riktat till de båda poliserna utan till den övernitiske chef som hellre jagar 86 åriga gubbar än ser till att kvinnor kan vara trygga var helst de befinner sig.

Ett axplock av det skrivna på skylten:

 • Massinvandringen är en katastrof.
 • Sjuklövern är ett hot mot Sverige eftersom de stöder islamisterna.
 • Inga islamistiska skolor.
 • Ut med ondskans religion.
 • Ut med Salafister, Islamister, Jihadister.
 • Barnäktenskap, könsstympning, hedersvåld, böneutrop, burkha, mm är  barbari.
 • Utvisa dem som inte respekterar vår grundlagsfästa värdegrund.
 • etc etc

Olle Ljungbeck, Hanåsvägen 110, 80591 Gävle

………………………………………………………………………………………….

Tack Olle Ljungbeck för Ditt mod, att oförtrutet fortsätta att manifestera Ditt stöd för utsatta kvinnor, som får betala priset för sjuklöverns ”humanitet”!

9 tankar kring ”Ord på plakat upprör polischef mer, än våldtäktsmän som kvinnor slår ner

 1. Polisen arbetar inte för svenska folket. Medborgargarden kommer mer och mer. Har sett i Hälsingland skyltar som talar om att här skyddar vi varandra. 7 klövern har inte insett vidden av hur folk reagerar. Nu när oppionssiffror visar blir dom desperata.

 2. Om Peter Springare fick sparken vet jag inget om. Han omplacerades väl. Detta kan mycket väl ha med att inte skall väl en Polis engagera sig i ett politiskt parti! Visar det sig att han/hon, utöver det politiska engagemanget, dessutom är en DUKTIG polis och därav exponeras ofta vilket kan medföra att politikerna betraktar dessa som ett HOT mot deras (kapitalets) s.k. agendor. De överordnade som tog bort spaningsledarna i Örebro måste tas ur tjänst med omedelbar verkan. Dessa har ju förbrukat allmänhetens förtroende! Istället får han som du skriver Harriet ”blomster från tacksamma medborgare”. Aj, aj det måste kännas när folket uppskattar en Politisk engagerad Polis. Det är väl därför som man skött detta ärende URUSELT. Blommorna, talar sitt tydliga språk. Eller hur medborgare?

 3. Det är väl ofta folk funderar på vad sysslar Polisen med. Enligt min erfarenhet är Polisen till för att i 1:a hand vara ”springschasar” och ”beskyddare” av Politiker på den högre skalan. Till slut kommer det inte finnas någon Polis över till att skydda den ”vanliga” befolkningen. Denna artikel är ett praktexempel på hur man inom Polisen genom sina dåd bäddar för skapandet av Medborgargarden. Hur känns det att vara Polis som alltid skall skydda och gå politikernas ärenden före befolkningens behov OAVSETT vad Politikerna ställt till med. De flesta har väl fått ”OM KRISEN ELLER KRIGET KOMMER”, men saknas det inte en sista rad i texten ”ELLER OM VI POLITIKER HAR STÄLLT TILL DET”. Polisen: Inser ni inte att det kommer sluta med ett Polisförakt skapat av politikerna. Att det råder ett väl etablerat politikerförakt kan väl ingen förneka men VARFÖR låter Polisen dras in i detta förakt? Mitt svar: Det spelar ingen roll VEM som är högsta Polischef, han måste ändå gå i de politiska ledbanden. Med andra ord är vi på väg in i en fullskalig Politisk Diktatur där Polisen m.m. är avsedda till att vara deras hantlangare och beskyddare. Vad säger ni poliser som arbetar utanför kontoren? Inget, för alla är rädda för att ”få sparken”. Hur tänker man som Polis när man får läsa att Alliansen ger amnesti åt bedragare mot en smärre avgift! Enbart en som var skyldiga den svenska staten skatter på mer än 150 miljoner fick behålla det mesta! Är det så man gör? Först lura skattemyndigheterna för blir du påkommen får du ändå behålla de mesta av pengarna och du får t.o.m amnesti! Exportrådet som skötte ärendet belade det hela med sekretess, omedelbart. Informationen finns i Panamadokumenten, som ingen av ”naturliga” skäl vill exponera kvantiteten hos de svenska kapitalets skattesmitare. Det visar återigen att våra politiker är inte våra, de är kapitalets.

  1. Åter Tack för en välgörande kommentar. Tänker på polisen Peter Springare i Örebro, som fick sparken, medan hans rum fylldes av blomster från tacksamma medborgare till en polis som tog bladet från munnen.

   1. Fick han sparken? Var det för att han talade om hur hans arbete var? Eller var det mer?

    1. Helt rätt till både EH och TT, det var vänsterjournalisterna som krävde att han skulle få sparken efter ett Facebookinlägg, där han skrev att han ville ”förinta” dessa journalister som förpestar debatten med sina abnorma agendor”. Han blev i stället omplacerad som TT skriver, men med varningar från ledningen. Ber om ursäkt för felskrivningen. Det verkar, som olyckan till fd rikspolischef Dan Eliasson samlade sina ja-säjare runt benen, när den nya organisationen sjösattes, som hela tiden kritiserats av erfarna poliser, där många tog av sig uniformen och gick. Jag misstänker att polischefen i Gävle var av detta ”rövslickarsläkte.”

 4. Att det finns människor som, icke utan livsfara, vågar säga sanningen – det är värt all vår beundran och tacksamhet.

  Är mod en medfödd egenskap, eller är det något man kan lära sig, något att träna upp?

 5. Vem hängs ut i media?
  – Ni minns väl Leif Östlig som ställdes framför en kamera för att han inte tagit hem pengar från utlandet för beskattning i Sverige.
  – Jämför Östling med mannen i Akademien som kallades Kulturprofilen. Inte ställdes har framför kameran.

Kommentarer är stängda.