Mellansösterns krutdurk

Oskyldiga medborgare, gärna små barn har i alla tider används som mänskliga sköldar.
Terrorgruppen Hamas är känd för att praktisera detta under palestiniernas uppror mot Israel.Att bli martyr för Allah  ger god belöning till efterlevande. Biståndet är en rik källa att ösa ur för Hamas ledare Ismail Haniya, som vill se en ny intifada efter Trumps erkännande av Jerusalem som Israels huvudstad.
Här blundar vår utrikesminister hårt, för att låta ögonen bli vidöppna vid Israels skoningslösa vedergällningsattacker.

Förståelse eller fördömanden är Margot Wallströms enda strategi i denna svåra konflikt, med försvagad diplomati som följd.
Jag är tveksam om hennes export av svenskt fika med kanelbullar har rönt någon framgång i säkerhetsrådet? Lika tveksam är jag om säkerhetsrådets möte i skånska Backåkra gav utdelning, men hon ler stort vid handskakning med FN:s generalsekreterare Antonio Guterras. När jag lyssnade på Rapport i går kväll, så fick jag inte klart för mig vad de hade åstadkommit, utöver att andan var god inför en nystart?? Så nästa arbetsmöte kanske blir på Liseberg?

Tänk om rådet hade fördömt vedergällningsattacken från USA, Frankrike och Storbritannien mot  Syriens regim, då inga bevis hitintills framkommit om avsändare till  obevisad kemvapenattack i Douma i början av april. Då kan många knutar ha lösts upp. FN:s agerande drar endast åt dem hårdare.

Lars Bern ger i sin artikel en intressant överblick över västs försyndelser genom historien, som sopas under mattan i läroböcker och nu av MSM. Vi får åter konstatera att det alltid är segrarna som skriver historien.

Tänk om rättsväsendet skulle skulle ta över denna princip om vedergällning med hårda straff, innan några bevis på skuld redovisats?

Mördarturné belönas, efterräkningar utgör kränkning
När det handlar om återvändande IS-krigare, då är bevisbördan mycket hög när bestialiska mord begåtts. Flertalet glider bara in och kan få hjältestatus i förorten, förutom allehanda bidragsbelöningar, med bostad och ”jobb”. Utresan kan ha finansierats med LSS fusk, men för säkerhets skull så erbjuds vid hemkomst skuldsanering.
Deras familjer tillsammans med vänstern skyller illdåden på samhället som exkluderat dessa oskyldiga gossar ur samhällsgemenskapen.
Jag anser att detta agerande är en skymf mot alla lemlästade kroppar, som halshuggits, bränts, dränkts och korsfästs under fasansfulla plågor. För mig och många andra är det självklart att medlemskap i en sådan mördarstat skall resultera i förlorat medborgarskap och omedelbar utvisning och hamna inför domstol i det land som de återvänder från.

Skattepengar till terrorgrupper
Läs  gärna Karl-OIofs Arnsbergs inlägg om ”Vems pengar” som borde få mångkulturella att vakna, när redovisning finns om hur våra skattepengar på skumma vägar slussas vidare till  diktaturer och terrorgrupper.
Vi får heller inte glömma UD:s tacksamhetsskuld, när  mutade muslimska länder gav sin röst till Sverige, för en temporär plats i FN:s säkerhetsråd. Så AfS förslag om asylstopp och återvändning ger utrikesministern kalla kårar. Nu är det främst Putin och Assad som får hennes och FN:s vrede.
Där västvärlden med USA i spetsen är ansvariga för flertalet av världens konflikthärdar, som Olle Ljungbeck påpekade i sitt inlägg den 16 april.  Vietnam, Sydamerika, Mellanöstern, ja listan på länder kan bli hur lång som helst.

Min uppfattning är att drivnmedlet bakom dessa politikers agerande är pengarnas makt över världspolitiken.
De stora finansiella aktörerna har samma agenda oavsett etnicitet, att lägga under sig så mycket som möjligt av världens naturtillgångar och  förverkligande av detta mål kräver en ny världsordning.
Nationalstaten är bara grus i maskiniret, som måste sopas bort, medlet är våra tjänstvilliga politiker, som belönas rikligt för sin gränslösa politik, se bara på Reinfelds och Borgs nuvarande inkomster.
Efter Macrons uttalande i EU parlamentet den 17 april om att nationalister bidrar till inbördeskrig, så kan vad som helst hända.
Jag associerar till internering av farliga personer under 2:a världskriget, där listor fanns på opålitliga landsmän ofta långt vänsterut. Nu är det vänsterliberala som jagar medborgare som vill skydda och bevara sitt land. Detta är en förolämpning mot Macrons fd arbetsgivare, Rotschild dynastin, som hjälpte honom till presidentposten, med förväntan om återbetalning.

En ljuspunkt är dock att Mohammed bin Salman, en saudisk kronprins nyligen dämpade Israelhatet, med att säga att Israel också hade rätt att finnas till.
Månne oljan håller på att ta slut och nödvändig insikt finns om Israels överlägsna militärmakt, eller har behovet om nödvändig modernisering nått till kungahusets topp eller är det bara ett spel för gallerierna?

Men i Mellanösterns krutdurk kan löften och solidariteter ha ändrats innan bläcket torkat på överenskommelser. Klart är dock att maktkamp pågår mellan stormakterna, Ryssland, Syrien med al- Assad och Iran på ena sidan och USA (Israel) med Frankrike och Storbritannien på den andra med EU som hejarklack. Allt fler experter fördömer nu deras hämnd på Assad efter obevisad kemvapen attack, som orsakade andningssvårigheter, men en läkare på  plats intygar att orsaken var svåra dammoln.

Jag är väl medveten om Israel hatet, därför att alltför många sätter likhetstecken mellan valutaspekulanten Georg Soros och andra globala aktörers judiska bakgrund, inte minst inom västs bankimperium. Därmed sätts likhetstecken mellan samtliga judar och NWO.
Vår statsminister och jag har samma svenska bakgrund, men sätt för Guds skull inte likhetstecken mellan hans och min uppfattning om världen i dag. 

 

3 tankar kring ”Mellansösterns krutdurk

  1. Om starten av staten Israel hade gått till på annat sätt, vore det i så fall tänkbart att fred rådde där idag? Ty det verkar ju vara just tillvägagångssättet, som palestinierna åberopar, och som ligger som en surdeg i botten. Kan någon påläst berätta hur det förhöll sig?

  2. En lysade komprimerad beskrivning av många viktiga och galna omständigheter i vår värld Harriet!
    Bra att du länkar till Arnstberg och Lars Bern.
    ”Vems pengar” artikeln är bara så skrämmande – att vi bidrager till Palestina i en sådan omfattning via olika kanaler är så helt fel – våra skattepengar för att underlätta en demokratisering hos/av muslimer – och samtidigt veta att Hamas finns med i bilden som en mycket viktig aktör – och samtidigt veta att en stor del av Palestinierna vill utrota
    Israel – då med hjälp av just Hamas vars huvudsponsor är Qatar och förmodligen även Turkiet .

    1. Tack för Ditt stöd. Att skriva om Israel-Palestina konflikten är att gå på tunn is. Mellanösterns alla skumma allianser mellan vänner, fiender,sunni,shia gör att det går runt i mitt gamla huvud. Jag tror, tyvärr att Mellanösterns länder inte är mogna för någon demokrati. När Saddam störtades brakade ett nytt helvete fram. Jag tror att al-Assad behöver sitta kvar. Tänk om USA kunde hålla sig hemma, men konflikter glädjer krigsindustrin.

Kommentarer är stängda.