Hyckleriets ambassadörer

Hyckleridamer
Jag börjar med den största, utrikesminister Margot Wallström. Tag del av journalisten och författaren Rebecca Uvells redogörelse i fjol om denna egotrippade madames ekonomiska förehavanden, inte minst när det gäller hennes skattemoral från EU inkomster.
Konstigt att hennes kollega, finansminister Magdalena Andersson totalt glömde bort denna ”lagliga” skattesmitning, när hon med stor indignation skällde ut Leif Östlings för densamma efter hans ”Vad faen får jag för det”.

Bilden kommer från Uvells blogginlägg, med faktauppgifter från: SVT.

Sedan kan vi raskt gå över till advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg som tycker att pensionärer skall ge avkall på sin välfärd för ”flyktingar som lider nöd”.  (Kristanstabladets ledare från 2016 är lika aktuell i dag).
Det är lätt att fälla upp sitt godhetsparply med en lyxlägenhet i Östermalm och med 200.000 i månadslön. Men det är klart hon måste hålla sina advokater varma, som fakturerar skattebetalarna miljonbelopp varje vecka, när de försvarar lyx- och välfärdsmigranter, som ständigt överklagar sina asylavslag.

Nya moderatsvängar
Moderaternas partiordförande Ulf Kristersson är inte så dålig han heller, för när opinionsiffrorna stangerar och/eller sjunker, så svänger han, likt en slalomåkare,  från sina tidigare kaxiga uttalanden om tuffare migrationspolitik och lag och rätt.

”Vår politik är inte hårdare tag, det är rättsäkerhet” lät det i DN den 27/2.

Detta innebär i klartext att han inte vill veta invandringens astronomiska kostnader för skattebetalarna (som Elisabeth Svantesson försiktigt nämnde), han vill inte ha hårdare tag i migrationspolitiken, däremot vill han att landet skall omfamna globaliseringen med fri rörlighet och mångfald, tänk på det, Ni som har förledds av hans fagra tal.
Dessutom beundrar han vänsteraktivisten Justin Trudeau, premiärministern i Kanada. Jag Tycker liknelsen i Fria Tider med vår Gustav Fridolin passar bra, dvs. en oseriös pajas.

Den twitter frispråkige Hanif Bali  har moderatrna hitintills inte vågat peta, för han kan locka röster från SD. Men nu har även han tvingats pudla och har fått lämna partistyrelsen, efter att ha publicerat meilkonversation mellan UD och dess utvalde journalist Patrik Oksanen.
https://www.expressen.se/nyheter/bali-utreds-internt-av-moderaterna-/

Men på sociala medier går upprördheten åt motsatt håll, mot en feg partiledning, som inte står upp för sin mest populära politiker, kanske skjuter de sig i foten? Eller ligger andra aktörer bakom detta hycklande skådespel?
Jag har inte fattat hur UD fick till det med rysk signalspaning, när mejlkonversationen var en offentlig handling. Ryssarna behöver knappast spana, efter Transportstyreleskandalen. Men nu är det slut twittrat.
http://www.friatider.se/ilska-och-f-rv-ning-efter-att-hanif-bali-slutar-twittra

(Illustrationen kommer från ”Steget Efter” på Twitter)

Samma hyckleri i Norge
Lika lite förstår jag upprördheten i Norge, efter att deras justitieminister Sylvi Listhaug från Fremskrittsparitet på Facebook skrev, att ”Arbetarpartiet menar att terroristers rättigheter är viktigare än landets säkerhet.” Hon hade lagt fram ett förslag att man skulle kunna ta passet ifrån misstänkta terrorister utan domstolsförhandling.
Vilket jag anser vara en självklarhet, men grundlagens krav om att skydda sina och andra länders medborgare verkar nu vara passé. Så nu är det regeringskris för Erna Solberg.
https://www.svd.se/listhaug-over-gransen–nu-hotas-norge-av-kris

SD och alternativ oro
Tyvärr är jag lite orolig för konsekvenserna av SD:s utrensningsiver och vara till lags strävan inför mobbande 7-klöver. Fortsätter de så här, så får jag framöver skriva att  de ingår i 8-klövern. Men det kanske är det som är målet?  Att beskylla väljare, som är intresserade av Alternativ för Sverige (AfS) för att vara rasister och extremister är att skjuta över målet. Eller har SD tagit över 7-klöverns argument, när de kom in i riksdagen 2010? Mobbade brukar när tillfälle ges själva bli mobbare.

Utvecklingen för  ”Alternativ för Sverige” där asylstopp och återvändning är nyckelord.  Jimmie Åkesson  tror att få väljare skall lockas, men samma krav finns nu även i deras valbudskap.
Men osvuret är bäst, för på sociala medier är ilskan stor över SD:s låga profil, de nu måste spotta upp sig under valrörelsen och inte vela hit och dit i aktuella frågor. Jag undrar än hur de ställer sig till Nato? Skattefinansierad SVT tror jag fått deras stöd om de inte ändrat sig igen.

Centerns rekordhyckleri
Så till centerns rekordhyckleri med bortförklaringar efter shariadomen i Solna tingsrätt (blogg inlägg den 6/2).

”Det hade vi inte en aning om” borde väl mana någon Stureplansväljare till insikt,
när följderna av deras mångkulturella vurm visas i öppen dager med ledningens, ihåliga bortförklaringar.

Deras partiordförande Anne Lööf twittrar på med samma gamla visa, som vi hört till leda: ”Förfärlig dom i Solna. Hårresande resonemang och värderingar som inte platsar i en rättstat. Dessa värderingar har ingen plats i vårt parti. C:s politik bygger på alla människors lika rätt och värde, och likhet inför lagen.” 

Men om muslimers begäran om böneutrop med högtalare på minaretens topp i Växjö håller hon tyst, här ska KD:s Ebba Busch ha all heder för att ha satt ner foten, med ett tydligt nej. MP och VPK hänvisar till religionsfriheten och den vill många Växjöbor få behålla och inte tvingas bli överösta med rop om den ende sanne Guden, vilket inte går att jämföra med kyrkors klockringning. Statsministern fegar som vanligt ur och hänvisar frågan till lokala beslut.

Bosättningslagen, ett skämt?
Ett tidigt aprilskämt, undrar jag, när jag nu ser hur regeringen backar om bosättningslagen från 2016. Efter två år skall kontrakten till bostäder för nyanlända, som kommuner tvingats ordan boenden åt, upphöra. Förtursinnehavarna skall ut på den ordinarie bostadsmarknaden, men det var aldrig meningen. Självklart skall de få behålla sina kontrakt, så länge de vill. Några kommunpolitiker i Uppsala mumlar om att det kan tyckas orättvist, men självklart kommer integreringen i första hand.

Tänk att komma till ett land, där Du inte behöver lyfta en fena för egen försörjning. Du blir översköljd med bidrag, bostad och kan sitta av SFI kurser i rad. Jag har haft otaliga patienter som krävt tolk efter 10-20 år i landet. Att ta sedan dit man kommer och assimileras ger vänstern kalla rysningar.
Tror någon att ompysslade ”barn”,  utan utbildning, som haft kraft att ta sig > 600 mil upp till Norden, strävar mot egen försörjning, med en ideologi där värdlandets otrogna är mindre värda och där hemlandets seder får praktiseras i skydd av våra politiker?
För nu bedyrar bostadsminister Peter Eriksson, att den regeln inte längre gäller, utan kommunerna får ordna nya bostäder, till nästa tömning från flyktingförläggningarna och spara in mer på  gamla och andra resurssvaga. För nu måste förortens väljare hållas på gott humör inför valet.
Nu protesterar lägenhetsinnehavarna, ”Ni slänger ut oss på gatan”, ”Min son trivs så bra i Lidingö” ….Vänstern och miljöpartiet tolkar lagen, att kan man inte ordna bostad på egen hand, då får man bo kvar och för syns skull förlängs kontrakten månad för månad.
Fiffigt va?
Alla andra som kämpar för tak över huvudet ingår inte i lika värde lagen, där likvärdighetsprincipen effektivt satts ur spel.
Konstigt att politikers frekventa brott mot grundlagen helt förbises, trots att de i praktiken utgör betydligt större hot mot medborgarna, än arga kommentarer på sociala medier mot politikers förräderi.

Men jag tror aldrig att Annie Lööf, en sådan Bilderbergflicka, vaknar och ser partiets gradering av medborgarnas värde och likhet inför lagen.
Regeringens och centerns högsta prioritet att ”Stå emot främlingsfientliga krafter som söker inflytande” med adress till SD, förfaller något skrattretande efter  alla skandaler, där de rullat ut röda matten för muslimska fundamentalister, som trampar på vår lag. Waberiskandalen och Solna domen är bara förnamnet, på vad som lurar i vassen. Om dessa krafter inte är främlingsfientliga, så heter inte jag Harriet Larsson.

Fråga varför?
I debatten om makthavarnas strävan mot total nät censur, ställer Newsvoice:s  skarpa gästkrönikör Jan Norberg den rätta frågan till alla goda, etablerade debattörer, som förfasar sig över nätets hot mot politiker: Fråga varför, besvikna och desillusionerade medborgarna gör på detta viset? 

Men en sådan konkret fråga är inget för SVT, bara en part får föra problemets talan, (Rapport 11/3).

Citat från Norberg. ”…….Något har gått ordentligt snett när svenska myndigheter anser att folkvalda politiker bör skyddas mot sina väljare, dvs medborgarna vilka med sina skatter bekostar dessa politikers gärningar. Om medborgarna ägnar sig åt att uttrycka missnöjesyttringar i form av hot och hat mot sina egna folkvalda så känns det befogat att fråga sig: Varför?”

Återinför tjänstemannaansvar
Skribenten föreslår återinfört tjänstemannaansvar, som Karin Ferm krävt och redogjort för i gästinlägg på denna blogg i sällskap med Olle Ljungbeck, som i flera inlägg också krävt riksrätt för ansvariga politiker, där stöd finns hos den ideella föreningen MagMa direktdemokrati.

Den 18 april skall denna fråga diskuteras i riksdagen. Min misstanke är att riksdagsmännen upprepar samma hyckleri som tidigare… ”för då skulle ingen våga bli politiker.”
Konstigt att vi med legitimation inom vården har så mycket större mod än dessa blivande folkföreträdare?
Vi blir med all rätt anmälda för begångna fel och kan till sist bli av med legitimationen, men riksdagsmän, ministrar inom regeringen får bara lite snällt skäll från KU och så fortsätter de som förut.

Det högsta målet för makthavarna är att vi som protesterar skall hålla tyst.

”För att se vilka som har makten, se vilka som man ej får kritisera”
 Voltaires ord är lika aktuella i dag, för hyckleriets ambassadörer.

2 tankar kring ”Hyckleriets ambassadörer

  1. Att 7-klövern, utom MP & V, tar över SD:s argument är väl uppenbart.
    Eftersom 7-klövern beskyller SD för att vara populistiskt, så är ju även 7-klövern,
    rättare sagt 5-klövern, populistiskt.

    1. Ja, visst måste deras agerande bedömas så, men varken sanning eller konsekvens har någomn hög prioritet hos regeringen eller alliansen.

Kommentarer är stängda.