Barecelona avtalets krav, var olja mot migranter och jämna marken för islam.

Signaturen ”Staffan” har vid upprepade tillfällen i sina kommentarer lyft fram Barcelona avtalet mellan EU och arabländerna 1977. Här kommer en enkel sammanfattning, som kan bringa mer ljus över EU:s bejakande av flykting- och migrantströmmar.

Bakgrund
Efter att staten Israel utropades den 14 maj 1948 blev landet angripet av Egypten, Jordanien, Syrien, Saudiarabien och Jemen. Striderna fick följden att Israel utvidgade sitt landområde att även omfatta västra Jerusalem, innan ett vapenstillestånd slöts i januari 1949.

Därefter har oroligheterna fortsatt. Under våren 1967 ökade spänningarna i området, sedan arabländerna hade bildat en försvarsallians. I gryningen den 5 juni 1967 anföll Israel med sitt moderna stridsflyg Egypten. Redan första dagen slogs Egyptens flygvapen ut och Israel kunde avancera. Följden, efter detta för arabstaterna så förnedrande nederlag, blev att Israel ytterligare kunde utvidga sitt område, med Västbanken, östra Jerusalem, Gazaremsan, Golanhöjderna och Sinaihalvön, som sedan lämnades åter till Egypten. (Källa: NE, Landguiden, AFP, Reuters).

Men 1973 var det dags igen för muslimerna att gå till angrepp för att ”kasta judarna i havet” och ett skamfyllt nederlag upprepades.

Efter dessa nederlag, så förstod Arabländerna att en annan strategi var nödvändig för att kväsa Israels bundsförvanter i väst.

Då samlades arabländernas oljekungar till ett möte i Kuwait 1973, där en kravlista för oljeleveranser till väst upprättades. Priset hade då fyrdubblats och oljekrisen var ett faktum, som hotade hela västvärldens välfärd, när dess motor, energiförsörjningen tog allt mer från ländernas BNP.

I Barcelona 1977 slöts avtalet mellan EU och arabstaterna. Priset för Europas  oljeleveranser blev migration och islamisering!

Den som redogjort mycket pedagogiskt för detta är innehavaren av bloggen ”Den rosa traktorn”, därifrån citerar jag kravlistan.
https://rosatraktor.com/2017/08/01/har-du-nagonsin-undrat-varfor-eu-har-oppnat-sina-yttre-granser-vidoppna-sa-att-horder-av-muslimska-flyktingar-kan-floda-fritt-over-vara-

Dessa krav var:

 • Öppna upp för invandring från muslimska världen.
 • Lätta spridningen av islam i Europa.
 • Komma igång med aktiviteterna för att främja attityder som ger en positiv bild av arabisk kultur till exempel. Fokusera skolor på Europas kulturella skuld mot Islam och fokusera på positiv propaganda av Islam.
 • Ge fullt stöd till de krav som Arabförbundet använde i Israel-Palestina konflikten.”

Frankrike var i vanlig ordning gossen Judas, som övertalade de andra 9 dåvarande EU länderna att gå kraven till mötes, för Frankrike hade tappat sina kolonier och ställning som stormakt. Övertalningen lyckades men utan att ländernas medborgare informerades.

(Nu är landets president åter i farten. Emanuelle Macron leder EU:s aktion mot begränsning av yttrandefriheten. För nätets plattformar för folkets utbyte av åsikter gör att makthavarnas informationsmonopol har stoppats. Deras megafoner från systemmedia ställer givetvis upp, med DN och Expressen, som ivriga jakthundar på alla fake news med undantag av sina egna)

Därefter har oroligheterna, krigen, terrorns alla förgreningar i Mellanöstern eskalerat i kölvattnet av ”den arabiska våren,” vilket satte fart på flyktingströmmarna, där en stor del också var välfärdsmigranter, som önskad ett bättre liv. I dessa stömmar kunde kriminella och IS-krigare gömma sig. Hos oss behövdes inga ID-handlingar, det räckte att man sa att man kom från Syrien, så var PUT klart. ”Vi måste lita på deras ord” kläckte en feminist från miljöpartiet ur sig, redan då hög på godhet.

Flera orsaker
Jag tror att det finns många orsaker till Tysklands och Sveriges sk. lockrop/pullfaktorer, utöver oligarkernas krav på folkutbyte.
Undefallenheten mot islam ”fredens religion” kan bottna i att Tyskland var angripare under 2:a världskriget och Sverige endast åskådare. Priset för denna hållning får värdländernas medborgare betala. Makthavarna med sina lojala skaror har bara tjänat på det multikulturella kalaset.
Europas terroroffer överstiger nu ett 1000 tal av oskyldiga medborgare. Men det är smällar folket får ta, när IS krigarna praktiserar sin tolkning av islam. De promenerar ut och in, till generösa länder, som förträngt Dublin avtalet. Skulle någon påminna om det, så mobilserar vänstern tillsammans med liberaler horder av professionella gråterskor och media fångar små barn på bild.
Krigsindustrin har glada dagar med polariseringen mellan stormakterna, som i nutid har stor skuld bakom Mellanösterns våldsamheter.

Stormakternas skilda lojaliteter i Syrien
USA och Ryssland fick i Syrien olika lojaliteter, med gemensam nämnare att köra ut IS, som USA i tidigare skede gödslat med resurser.
USA  tillsammans med kurder och opposionella i Syrien vill störta Assad regimen, liksom Turkiet, medan Ryssland, Iran med shia muslimska miliser vill ha den kvar, vilket nu är ett faktum, när Putin tack vare sitt stridsflyg åter stigit upp på scenen för världspolitiken. Något som västs media inte berättar är att en stor del av befolkningen hellre vill ha kvar Assad, än styre av USA lojala grupper. I vanlig ordning är det stormakternas bevakning av olja, gas resurser, som nu är motorn i Syriens krigshärdar.

Oligarkerna gnuggar händerna och Sverige blev mångkulturellt
Det globala kapitalet med valutaspekulanten och torpeden Georg Soros i spetsen har fått EU:s ledare med understöd av vänsterliberaler, att helt öppna sina gränser för migrantströmmarna. Föråldrade internationella konventioner blev  alibi, som Sverige blev världsbäst på att efterleva, bortsett från Dublinkravet, att söka asyl i Europas första ankomstland. Förklädet blev humanitet, medmänsklighet, lika värde etc. Där såg Sveriges karriärtörstiga politiker till att bli den gode segraren i tävlingen ”the good guy och the bad guy” med sin proklamation om världens stormakt i humanitet.

När folket protesterar allt mer mot denna öppna hjärtans politik, är Merkel och Löfven tätt sammansvurna i sina krav på att EU:s länder i öst också skall öppna porten för migrantinvasionen. Deras ledare håller ännu stången, för de vet genom historien vad detta kan innebära för sin egen befolkning.
Olof Palme hade redan 1975 fått riksdagen att besluta att Sverige skulle bli mångkulturellt, utan att frågan fördes ut till folket.
Vilket nu sänkt Moder Svea för lång framtid, mycket tack vare duperade, indoktrinerade och mutade medborgare, inte minst inom flyktingindustrin, som inte vill se migrationens konsekvenser, när plånboken fylldes med skattepengar.

En enkel sammanfattning är att högern/alliansen såg sänkta löner med spakare fack och vänstern fler röster, när många arbetare röstade fel. Kyrkan fick en bra plattform för sin affärsidé, att vara god och snäll, kanske med förhoppning om nya själar. Och över alltihop lyste globaliseringens fanbärare, som gnuggade händerna av förtjusning över folkutbytet. Medborgare som såg att detta var fel, smutskastades med stegrad förföljelse, där grundlagen nu också är utsatt för attack.

Allt detta har nu eskalerat och skakat om samhällets grundvalar. Om dagens politiker är helt okunniga om bakgrunden i Barcelona avtalet eller bara slipade för egen vinning vet jag inte.
Men varje medborgare måste inse sitt ansvar för framtida generationer den 9 september och förstå att man även har ansvar för det man inte sa eller gjorde, medan tid fanns.

11 tankar kring ”Barecelona avtalets krav, var olja mot migranter och jämna marken för islam.

 1. Tack Hans K – men det är inte jag som ligger bakom texten – jag har bara som Harriet skriver påminnt om denna obehagliga företeelse som idag kallas UfM , kanske taktik med det , Union for Medeterrian.
  Betänk att unionen består av samtliga 28 EU-nationer plus då på andra sidan ca 15-tal
  MENA-länder.
  Föreslår att vi hjälps åt med att ifrågasätta varför denna union inte omnäms i MSM-media- skriva till ex. chefredaktören och kräva en tydlig information till sina läsare om UfM/Barceleonadeklarationen.

  1. Tänk, det ante mig att det åter var lömska Frankrike med Sarkozy som låg bakom denna organisation, efter en koll i wipipedia.
   ”Resultat för UFM union for Mediterranean, Medelhavsunionen.
   Medelhavsunionen är en mellanstatlig samarbetsorganisation som instiftades i Paris 13 juli 2008 av EU:s medlemsstater, övriga europeiska medelhavsländer samt flertalet länder i Mindre Asien, Mellanöstern och Nordafrika som gränsar till Medelhavet.
   Grundare: Nicolas Sarkozy. Grundades: 13 juli 2008 ”Wikipedia.
   Samarbete för vad, undrar jag.

   1. Vårt så kallat öppna samhälle består till en betydande del av ett slutet del-samhälle. Inte någon nyhet för personer som uppfostrats till KRITISKT och så långt möjligt SJÄLVSTÄNDIGT tänkande vilka en gång utgjorde ledord för den svenska skolan. Vilka ledorden är idag är jag för gammal för att ha pejl på
    Men tecknen i skyn tyder på att åsiktskorridoren kommer att bli allt smalare i framtiden. Klart är dock redan att de som besitter datakunskap kommer att vara vinnare informationskriget (pengar hjälper också)

    1. Tror Du att 7-klövern röstar igenom begränsning av yttrandefriheten i april? För om allt som hotar Sverigebilden skall raderas eller anmälas, då ligger jag, gästkrönikörer och kommentatorer pyrt till.

     1. Ja, absolut! Den lagändringen är esentiell för en 7-klöverregering oavsett sammansättning.

      De kommer att bilda regeringskoalition efter valet i huvudsak mellan S och M . Allt för att hålla SD utanför inflytande.

      Och en S/M regering inser ju vem som helst att det blir stopp i både matsmältningen och ändtarmen på moder Svea!

 2. Ur arabfolkens synvinkel intogs deras Palestina av ett annat folk, som utropade en stat,
  utan att fråga om lov. Så säger en del betraktare av dramat vid Medelhavets östra strand.

  Till det kan väl konstateras, att många stater har uppstått genom erövring. Det kanske rent av är normen. Den makt, som har militär kraft att hålla ett territorium, blir till slut av grannländerna erkänd som laglig innehavare av området. Därmed öppnas en möjlighet till fred med följande samarbete. Win-win kallas det väl? Ja, i bästa fall.

  1. Tack för en ny ingångsvinkel! Tänker på hur indianerna, Amerikas ursprungsbefolkning blev bortkörda och desarmerade av ny kolonisatörer från främst Europa. Tycker det påminner om islams utbredning i dag.

 3. Men det är ändå något som inte stämmer! När hela detta scenario utspelat sig och de ”krossade” arabländerna satte sig ner i Kuwait 1973 och snickrade på hämnden som sedan västvärlden bara svalde genom att underteckna Barcelonaavtalet, så var det tydligen ingen, och i varje fall inte den segrande makten Israel, kraftigt understödd av västmakterna, som ens kom på tanken att ställa araberna mot väggen.

  I kraft av den segrande militärmakten men också av alla de internationella FN överenskommelser m m som reglerar de mellanstatliga och mellanmänskliga förhållandena, krävde att arabstaterna helt enkelt skulle glömma att man skulle skriva några sådana helt barocka avtal för att de mellanmänskliga rättigheterna av tillgänglighet för alla som kan betala, skall kunna tillämpas!

  Kort sagt alla som kan betala ett rimligt pris måste få rätten att köpa olja. När Israel med den tidens militära styrka var så fullständigt överlägsen samtliga inblandade arabländer så skulle det ha varit lätt att ”övertyga” dessa arabländer att dom gör bäst i att anpassa sig till den västerländska seden att låta marknadkrafterna avgöra till vem man skall sälja olja. Annars fanns det medel att få till en annan regering och för enkelhetens skull skulle man kunna, som man tidigare redan visat, ändra lite på befintliga arabiska gränser.

  Men det gjorde man inte, av någon anledning. Istället blev man vän med dom och fann sig i deras oresonliga krav. Man till och med sålde vapen till dom så att det idag skulle vara problem för vilket västland som helst att ta över t ex Saudiarabien, om man bortser från USA!

  Det skulle inte vara så svårt att ”övertala” dessa länder även idag att skrota Barcelonaavtalet med motiveringen att världen ser helt annorlunda ut idag och västs mångåriga generositet mot araberna har inte motsvarats av liknade generositet från arabländerna! Särskilt inte när det gäller religion och kultur för de migrerande människorna. Varför gör man inte det?

  Det finns alltså helt andra makter bakom detta än bara Barcelonaavtalet! Och det räcker inte att nämna Soros och de amerikanska oligarkerna. Dom skulle säkert förlänge sedan ha velat vara med och stycka upp tillgången på det svarta guldet!

  1. Tack för Din uttömmande och insiktsfulla kommentar. Jag tror att alla världens oligarker, västs som östs, stora kapitalägare, bankimperium utgör exempel på andra makter med lojala politiker som övergivet sitt eget folk för att få glänsa med och belönas av världens stora. Jag misstänker att dessa mer dolda makthavare tror, att NWO målet skall underlättas genom att medborgare önskar storskaliga lösningar på den ohanterliga massmigration, klimatet, försvaret mm. Men jag tror att de räknat fel, för många medborgare i Europa har vaknat och vill värna sin nationalstat, därför måste de tystas med lagen.
   Jag vet att det finns många fler kunniga kommentatorer och är mycket tacksam för fler synpunkter med fler ingångsdörrar.

Kommentarer är stängda.