Är Alternativ för Sverige, ett alternativ?

”Nyligen startade denna hemsida för AfS. Bra eller dåligt att AfS existerar?” Frågar en trogen bloggläsare med denna länk som utgångspunkt för sin fundering: https://alternativforsverige.se/

Citat:
Nu bringas även SD att ljuga mot ett annat parti.
Genom att kalla AfS för rasistiskt, utser de sig själva till åtminstone ½ PK-parti. Jag kan inte se något rasistiskt i AfS´ politik, som den presenteras på deras hemsida. Kan Du?
Det är som en naturlag, att den som själv var kuvad, blir en kuvare när han kommer upp en bit på skalan. Så var det även med MP i början. Hu, vad de gamla partierna ljög och gjorde narr av nykomlingen. Och nu sitter MP och fördömer andra nykomlingar. Ja, det tycks tillhöra rollspelet.

Likaså i det kyrkliga. Frikyrkorna, som var förföljda av statskyrkan på 1700- och 1800-talen, blev själva förtryckare när de väl blivit erkända och kommit in i Sveriges Kristna Råd, dvs stugvärmen. När AfS en gång är uppe i toppen så gör de väl likadant mot nästa, som i sin tur kuvar nästa nykomling osv.
Nu kan det väl tänkas, att överströmningen till de migrationskritiska partierna växer så pass, att det blir stor framgång för både SD och dess ”kalv”. Lek med tanken att SD får 35% och AfS får 20%, det blir 55%. Och en chockad Löfven kanske proklamerar undantagstillstånd, förbjuder de båda partierna och utlyser nyval. Nåja, det var bara en lek. Men, med tanke på hur man så fiffigt desarmerade över åttahundratusen SD-röster, genom Decemberöverenskommelsen, och hänvisade till värnet av demokratin, så vete 17.” avslutar bloggläsaren sin fundering.
………………………………………………………………………………………………..

Jag kan bara konstera att denna naturlag, att de förtryckta blir de nya förtryckarna, alltid är lika aktuell.

 SD:s bryderi
Den fd ordföranden i SD:s ungdomsförbund, Gustav Kasselstrand har bidat sin tid. Det gamla ungdomsförbundet fick sparken av SD:s ledning för några år sedan. Han betonade i sitt installationstal för sitt nya parti, två ömma punkter hos fd. moderpartiet; deras stora utrensningsiver och anpassningsförmåga. 

Kanske tänkte Åkesson med ledningen strategiskt för att locka till sig fler väljare?

Men, när moderaterna, med smarte Kristersson, som jag tycker påminner om Macron, snodde flertalet av SD:s förslag, vandrade missnöjda moderatväljare tillbaka till moderpartiet och SD sjönk i väljarundersökningarna och missnöjet ökade i stället hos kärnväljarna.

Partiers fäbless för utrensningar
Utrensningsiver finns dock inom alla etablerade partier, där ingen katt får finnas bland hermelinerna, som kan rubba maktbalansen, för de som tagit sig högst upp.
När jag hör hur partiledningar bedyrar att det är högt i tak, så blir jag alltid misstänksam.
Hur många gånger i historien har detta inte upprepats?
När katten verkar nöjd och mätt, så finns det andra, mer hungriga som kan gå till attack.

Åkesson och Le Pen har det inte lätt
I Frankrike har Marine Le Pen det heller inte lätt med sin normaliseringsiver.
Hennes gamle far, Le Pen, partiets grundare är förknippad med antisemitism och är ett sänke för partiet, som nu skall bli rumsrent. Det  är klart att han och kärnväljarna är förbannade.
Hennes närmaste man, Florian Philippot, har bildat ett nytt parti Les Patriotes (Patrioterna) och hennes systerdotter kanske bidar sin tid för att ta över ledarskapet.

Om namnbytet  på partkongressen i Lille den 11 mars, till Nationell Samling kan samla fler väljare än frontens supporter, återstår att se (Rapport 11/3).
Men isen kan vara tunn, som lätt kan trampas igenom, även om Emanuelle Macrons förförelsetalang inte har samma verkan, som före valet.
Hoppet kanske står till Trumps tidigare chefsstrateg, Steve Bannon, att han skall ge råd för större framgång (DN 11/3).

Utrensningars styrka och svaghet
Utrensningar kan också vara ett svaghetstecken på att åsikter inte fått stötas och blötas inom partiet, för att taket varit för lågt.
Bakom både Le Pen och Åkessons strävan mot mitten, för att nå fler väljare, kan lika väl få motsatt effekt. Rädsla för att tappa makt med förmåner finns alltid högst upp.

Detta utrensningsbeteende ligger numera som en blöt filt över Sverige, där Sverigebildsförstörare skall kväsas, även om grundlagen förstörs.

Imponerande jobb
Att SD med Åkesson i spetsen gjort ett imponerande jobb under hårt och ofta brottsligt motstånd är ställt utom varje tvivel, men att vila på gamla lagrar är inget skydd mot en föränderlig verklighet. Ett misstag, som många partier gör är att ta sina kärnväljare för givna, när ideologin får ge vika för vidlyftiga kompromisser.

Europas folk protesterar
I hela Europa går sk. missnöjespartier framåt och vänstern backar. Socialisterna i Italien undrar vad som hände, när deras trogna väljare försvann.

Angela Merkel kramar nu om sin forna konkurrent, som före valet lovade väljarna att aldrig ingå i hennes regering. När makten framför allt suddar ut ideologin, då lever partiet farligt.

Tyvärr tror jag inte att moderaterna med Kristersson blir inspirerade, att bilda regering med SD.
Trots att Annie Lööf ständigt gläntar på sossedörren, medan Jan Björklund lever i det blå och tror att han till euron skall nå, när partiet närmar sig riksdagsspärren.

Bilden kommer från Jeanders bildblogg.

Nätets sanningar måste bort
Folkets protester måste EU stoppa, nätets dissidentsmitta måste bort, när vaccinationen med brunfärg och skrämsel inte längre biter, när väljare ser hur deras politiker dem ständigt sviker.

Vänsterns och liberalernas folkförräderi med multikulturell globaliseringsiver har varit EU:s bästa draglock, som till varje pris måste bevaras, trots att lokets effekt har avtagit. Fram med dryga böter och censur, så uppstudsiga landsmän fattar, att det är oligarkerna som styr. Deras vilja är draperad i flyktinghumanitet och allas lika värde, som har duperat partiernas väljare, som inte vill se dess konsekvenser.

Här kommer några citat från Kasselstrands installationstal.

https://www.youtube.com/watch?v=ROy4CFN-UuA

Asylstopp och återvandringspolitik
”Sverige är i kris. Decennier av storskalig invandring, höga skatter och försummande av sjukvården och utbildningsväsendet tar nu ut sin rätt. De etablerade partierna kommer inte kunna lösa Sveriges problem. Tvärtom – de är ansvariga för den nuvarande situationen.
Sverigedemokraterna har också visat sig ovilliga att ta sig an den uppgiften. De är mer intresserade av anpassning för att bli godkända av de andra partierna.
Sverige behöver ett nytt alternativ…..
Alternativ för Sverige är en ny politisk rörelse. Vårt mål är att påverka Sverige i rätt riktning – inte att bli godkända av de partier som orsakat Sveriges problem………”

”……Alternativ för Sverige anser att Sverige måste införa ett omedelbart asylstopp och inleda en aktiv återvandringspolitik. Utan dessa två åtgärder kan vi inte komma tillrätta med de enorma problem som idag präglar vårt land….”

Länk: https://svegot.se/2018/03/12/ung-skaning-gar-fran-sverigedemokraterna-till-alternativ-for-sverige/

Vad tror och tycker Ni läsare om framtida utveckling?

6 tankar kring ”Är Alternativ för Sverige, ett alternativ?

 1. Vårt valsystem tvingar folk att rösta på annat parti än det de gillar bäst. Vad är det för sorts demokrati egentligen?

  Det finns en parallell, fast i motsatt ände av höger/vänster-skalan.
  År 1917 bröt sig unga socialdemokrater ut ur moderpartiet och bildade eget, Socialdemokratiska vänsterpartiet, eftersom de menade att de äldre hade övergett Marxismen.

  Efter flera namnbyten, till exv Kommunisterna, heter det idag Vänsterpartiet. I början och långt in i mitten på 1900-talet höll kommunisterna fast vid Marx, Engels, Lenin och Stalin-ideologin, och betraktade socialdemokraterna som arbetarklassens förrädare. Nu är den retoriken avslipad för länge sedan: S och V är något så när goda vänner.

  Om parallellen fortsätter stämma, så kommer SD och AfS med tiden att bli ”något så när” goda vänner i Riksdagen. Såväl V som AfS utgör blåslampor i respektive häckar.

  1. Under mina röda ungdomsår, med början inom vänsterns ungdomsförbund (VUF) i Göteborg, där gossarna försökte imponera på varandra med orden, fastnade i alla fall ett: renegat, överlöpare om socialdemokraterna. Det tycks konstant hänga kvar genom historien.
   https://sv.wikipedia.org/wiki/Renegat

 2. AFS verkar vassare skulle rösta på dom om man vet att dom klarar fyra procent spärren.

 3. Jag tycker AfS verkar väldigt bra. Men jag vill inte riskera att de snor några procent från SD och ändå hamnar under den vidriga 4%-spärren. Läget är för akut så vi har inte råd med det.

  Men om de har en god chans att komma in i riksdagen (om opinionsmätningar visar på att de ligger runt 4% eller högre) skulle jag absolut rösta på dem istället för SD.

  1. Jag delar till fullo Din uppfattning, vilket jag tror att många andra småbesvikna kärnväljare också gör.

  2. Det räcker bra till om de klarar enprocentspärren för fria valsedlar i efterkommande val. Bara det borde få SD att skärpa sig.

Kommentarer är stängda.