LO:s lågavlönade kvinnor kan få försörja flyktingkrisens män

Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson förnekar sig aldrig. Precis som sin chef och sina ministerkollegor, så har hon flyktingkrisens män närmast hjärtat.
Hon har säkert insett att alltför många inte kommer att kunna försörja sig i Sveriges kravfyllda näringsliv. Detta trots regeringens uppfinningsrikedom, att flera gånger varje år byta namn på sina skattefinansierade hitte-på-jobb.

Regeringen har förstått att många kommuner dräneras av försörjningsstödet, där utomeuropeiska migranter står för den största delen. I Malmö > 70 %, men där lutar sig det röda gardet bekvämt tillbaka och kräver ökad omfördelning från bättre bemedlade kommuner, helt obekymrade om att deras kassor också börjar sina.

A-kassornas lockelse
Nu tittar regeringen lystet på LO och A-kassorna, som skulle kunna vara kosmetisk lösning på deras havererade godhetspolitik.

Kanske lät det så här under Ylvas ledning på arbetsdepartementet, när hon presenterade lösningen med samordning mellan trygghetssystemen: ”Omfördelning, så härligt socialdemokratiskt och solidariskt det låter! Det tar vi, som lösning på eländet! Vi tillsätter en utredning, så kan vi lura kvinnorna än en gång, de ömmar ju så för de ensamma barnen och Karl-Petter gör i vanlig ordning som vi säger, bara han  får morra lite först. Han har fullt upp med att hålla LO rent från fula SD:are…..”

Så här skriver Johan Westerholm, redaktör för ledarsidorna.se.
https://ledarsidorna.se/2018/02/a-kassan-avlastar-kommunernas-socialbudget/

LO och A-kassorna kan komma att förstärka kommunernas socialbudget.

Regeringen har tillsatt en utredning för att bland annat undersöka möjligheten att inkludera fler på arbetsmarknaden i arbetslöshetsförsäkringen, rapporterar SR Ekot. Ersättningsnivåerna varierar i dag mellan olika socialförsäkringar, exempelvis sjukförsäkringen och arbetslöshetsförsäkringen. Ylva Johansson utesluter inte en samordning i framtiden. En samordning som kan få förödande konsekvenser för sammanhållningen i LO-kollektivet.”

”…….Omfördelningen kommer i praktiken ske från lågavlönade kvinnors upparbetade A-kassor till de ensamma män som kom under flyktingkrisen till Sverige och som inte etablerar sig på arbetsmarknaden eller bidrar till dessa A-kassor i någon egentlig omfattning….”

Nästa låtsasutredning kommer säkert att handla om hur pensionsfonderna skall dräneras till dagens flyktingströmmar, där Sverige som vanligt ligger i topp, trots att media blåser upp motsatsen. I denna fråga finns det också Göran Perssons erfarenhet att luta sig emot.

Jag bara undrar när folket skall vakna? Värdegrundsindoktrineringen verkar redan ha nått in i genetiken.

7 tankar kring ”LO:s lågavlönade kvinnor kan få försörja flyktingkrisens män

 1. Klockrent Jan I. – och Harriet – gökunge-liknelsen är riktigt bra.

  Hörde just att minoriteten från Eritrea tydligen kommer att öka snabbare i landet då Mig.verket beslutat om dna-prover istället för passhandlingar då det anses för farligt
  att besöka ambassad i hemlandet. Påminner mycket om hanteringen av Somalierna
  under de senaste åren .. eller.
  Nyhetsuppläsningen på SR säger ” ..nu får (obs! får )ta dna-prover för säkerställande släktskap ”… fortsättning lär följa .. hoppas MSM berättar om detta.?

  Egen reflektion OT : i Sverige används ordet få, får, alldeles för ofta – istället för -måste,
  tillåts , tillåtas, tvingas till som har lite mer respekt.

  1. ”Måste” gäller för värdlandets medborgare, migranter/ensamkommande får välja om de vill ”få” hälsoundersökning, ålderstest, bostadsort osv. Tillhör Du en minoritet, då är det identitet med hänsyn och frivillighet som gäller.

 2. Får tillräckligt många svenskar denna information. Kommer många att vakna. Vad som sker bakom ryggen på folket är ett oerhört svek. Man kan knappt tro att dom folkvalda är så illasinnade mot sina landsmän.

 3. Harriet undrar när folk ska vakna.
  Nisse svarar att det sker söndag den 9 september.

  I Italien vaknade man igår söndag den 4 mars.
  Så var beredd på ett Italexit! Därpå ett Swexit.

 4. Migrationspolitiken är gökungar i samhällets kassor.
  Migrationens enorma behov tillgodoses med nerdragningar på andra områden, uteblivna höjningar och investeringar.

  Politiker förstår det är svårt att höja skatter för invandringens behov. Därför tar de så diskret som möjligt pengar från alla områden för att finansiera folkutbytet. När problemen inom välfärden blir uppenbara föreslår politikerna höjda skatter för att tillgodose de värsta bristerna i välfärden som de åstadkommit genom tidigare utarmning.

  1. Tyvärr verkar majoriteten av medborgarna ha samma instinkt som gökungens värdfamilj. Att landets minst bemedlade knuffas ur välfärdsboet, märker de inte.

Kommentarer är stängda.