Riksföreningen Nej till Nato!

Om rörelsen Nej till Nato skriver en vän följande gästinlägg.
Han påpekar ensidigheten hos Natovänner med försvarsministern i spetsen, som oroas över Rysslands upprustning och agerande, men inser inte att det är en följd av Natos provocerande krigsövningar nära landets gräns.
Ensidigheten i svensk politik är en betydligt större fara än obekväma kommentarer på nätet. För här handlar det om hets mot folket.
………………………………………………………………………………………………..

”Det finns numera en motrörelse till de svenska Nato-förespråkarna, nämligen Riksföreningen Nej till Nato (sökord).

Än så länge ligger den i underläge, vad gäller medial uppmärksamhet, där regeringens Natopolitik tycks vara favoriserad.

Försvarsminister Hultqvist hade dessutom mage att, lite inlindat, misstänkliggöra Värdlandsavtalets motståndare.

-Nej, bäste Försvarsminister, man är ingen ”ryssagent” bara för att man ogillar din Natopolitik!

Ryssland slår ingen järnring kring USA. Men det gör USA, via sin förlängda arm Nato, runt Rysslands gränser. Undra på att ryssarna blir skrämda, de som haft två hemska världskrig i sitt land! De rustar nu upp sitt försvar, men från en låg nivå, eftersom Warszawapakten skrotades, när kalla kriget var slut. Öst trodde att Väst skulle göra likadant med Nato. Men där bedrog de sig!

När nu Ryssland försöker komma ikapp, och har manövrer på eget territorium, hör vi vår försvarsminister oja sig: ”Jag oroas!”.
När Nato placerat trupp nära den ryska gränsen, flyttade ryska flottan ett par korvetter från Svarta havet upp till Baltikum och den egna hamnen Kaliningrad.

Då hördes åter från vår minister i Ekot: ”Jag oroas!”.

Men när USA visar att de vill ha med oss i sin kärnvapen-utrustade pakt, då hörs inget ”Jag oroas”.

En framgång för vår nya folkrörelse Nej till Nato, kanske får hela vår regim att oroas, men framför allt lär föreningen motverka att Sverige dras in i Natos äventyr här och var i världen.”

Föreningen är politiskt obunden och fastställde  följande stadgar under 2016.


5 tankar kring ”Riksföreningen Nej till Nato!

 1. En hädisk tanke: Kanske vi är på väg att bli ännu värre än exv DDR?

  Jag har vänner som är födda och uppväxta i DDR, men efter Öst- och Västtysklands enande bor i Sverige. Av dem har jag fått höra att det fanns både en plus- och en minuslista i deras förra hemland. Det förvånade oss, eftersom vi är vana att bara höra talas om minuslistan. På pluslistan skulle, enligt källan, finnas saker som faktiskt var bättre än i väst. Att ett antal millioner människor flydde landet, berodde antagligen på att minuslistan för dem kändes vida större än pluslistan.

  Det kanske dröjer länge, innan Sverige blir värre än DDR.
  Men vi har nog redan nu anledning att ”hålla i hatten”.

 2. Peter Hultqvist är en mycket obehaglig person. Hade han varit försvarsminister på 40-talet råder det ingen tvivel om att Sverige varit i krig med Ryssland dåvarande Sovjetunionen. Peter Hultqvist försöker skrämma kritiker till tystnad och har påbörjat en process att anpassa lagstiftningen till att fungera som i en diktatur. Sverige har blivit DDR.

  1. Du har helt rätt, åsiktsregistrering, angiveri, utvidgning av det diffusa begreppet ”Hets mot folkgrupp” och förslag om ändring av grundlagens yttrandefrihet, gör att jag också tänker på Sovjet och DDR.

 3. Tack för att Riksföreningen Nej till Nato sett dagens ljus! Och tack Harriet för att du lyfter fram den!
  Klart att jag vill vara med där!

  Men kan du greja så att texten får en aning större grad?

Kommentarer är stängda.