Löfven till Trump, med eller utan klavertramp?

Den 6 mars skall Stefan Löfven, besöka Donald Trump, som den siste av Nordens statsministrar. Enligt regeringens pressmeddelande så skall besöket leda till fördjupning av de svenskamerikanska relationerna med fokus på tillväxt, innovation och jobbskapande.
Kanske är det därför som specialchartrade plan fick hämta 3000 flyktingar från läger i Grekland och Italien?

Löfven har troligen tagit Europarådets kommissionär för mänskliga rättigheter, Nils Muiznieks på orden. EU tycker nu att Sverige nu kan ta emot fler flyktingar…

Kanske är det en order från Angela Merkel, när AfD får allt fler anhängare och nu är Tysklands andra största parti?

Undrar om Löfven skall berätta för Trump hur det gått för Sverige efter hans ”look what`s happening last night in Sweden.” Men då statsministern har kraftigt synfältsbortfall, beträffande den höga invandringsrelaterade brottsligheten, så är risken obefintlig.

Kanske han kan ge Trump tips om hur man kan lagstifta och välja samarbetspartner mot Fake News?

Varför inte låta Black Powers mest extrema medlemmar få bli samarbetspartner, som #jagärhär gruppen härhemma?

Hoppas att Margot Wallström stannar hemma, hon borde väl ha fullt upp att förbereda kvinnodagen den 8 mars, nu när hon lyft in #MeToo i sin utrikesdeklaration.
Varför då fortsätta att öppna dörren för testosteronstinna män från en religion där kvinnan är mannens ägodel och där gruppvåldtäkt betraktas som en skojgrej?

Men utrikesministern ser bara patriarkala strukturer hos vita män. Kanske hon är färgblind?

Hon skulle säkert klandra Trump för hans tillkännagivande om att Jerusalem är judarnas huvudstad, sätta näsan i vädret och deklarera detta för trams. Det är tryggast om hon är hemma, så hon inte klantar till det och försvårar UD:s diplomati. En persona non grata utnämning till har Sverige inte råd med, när världsmästerskapet i humanitet, smälter som en snöboll i solsken.

Lästips: https://www.svd.se/sa-undviker-du-att-fa-trump-trumpen-lofven

2 tankar kring ”Löfven till Trump, med eller utan klavertramp?

Kommentarer är stängda.