Dubbla besked på Folk och Försvars konferens i Sälen

Tänk, nu håller jag också med utrikesministern och UD!
I frågan om Nato medlemskap och hotet från Ryssland, som UD faktiskt vill tona ner, jämfört med försvarsberedningens inställning, som påminner om forna tiders rysskräck!
Fortsätter det så här finns risk att jag trillar in i åsiktskorridoren.

Jag undrar om någon blivit klokare på regeringens inställning till Nato, efter denna uppvisning i dubbla budskap på Högfjällshotellet?

Statsministern vecklade in sig , så ingen journalist begrep ett dugg och Margot Wallström blängde på Peter Hultqvist som gillade försvarsberedningens slutsats, medan Nato försäljaren Jens Stoltenberg nog applåderade den i smyg.

Här var det ordklyverier på högsta nivå angående risk för militärt hot. ”Osannolikt” eller ”kan inte uteslutas”var kombatanternas utgångspunkt (SvD den 15/1).
Det sistnämnda kom från försvarsberedningens rapport, där Löfvens partibroder Björn von Sydow håller i spakarna, med eldunderstöd från hela Alliansen.
Vad SD egentligen tycker har jag inte klart för mig. Min uppfattning är att de slinker  hit och dit,  som prästens lilla kråka, som slank ner i diket. En risk, som alla partiledningar borde tänka på. Jag vill ha klart besked som väljare. Här måste jag ge VPK en eloge, som i denna fråga benhårt håller fast vid ”osannolikt”.

Säkrast utanför åsiktskorridoren
Hårklyverier kan tyckas, men hur hotbilden mot landet uppfattas, är avgörande för kommande resursfördelning. Här blir jag ambivalent igen, för finansdepartementet vill att alla beredningens förslag skall finansieras genom omfördelning inom befintligt försvarsanslag.
Kanske vill de främst ha våra skattepengar till fler välfärdsmigranter och alla anhöriga som ska in, när uppehållstillstånd beviljas på löpande band?

Här kan det också finnas en förklaring till alliansens ovilja att rikta misstroendevotum efter Hultqvists försyndelser i IT-skandalen i fjol. Han är ju deras sanna broder i sin iver att bana väg för Nato.

Pudelsn kärna = FN:s konvention om avveckling av kärnvapen
Och inte blev det bättre stämning på Högfjällshotellet efter att Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg sagt att ”Vår avskräckning bygger på kärnvapen.”
Här ligger pudelns kärna.
Här råder totalkrock mellan Margot Wallström, Isabella Lövin  och Peter Hultqvist och hans vapenbröder. För Wallström och Lövin kräver att Sverige skall skriva på FN:s konvention om avveckling av kärnvapen, vilket majoriteten av medborgarna tycker. En Sifo undersökning från oktober i fjol visade att 86 % av svenskarna vill att Sverige undertecknar FN:s förbud mot kärnvapen. Med ett medlemskap i Nato, så suddas alla ambitioner för kärnvapen stopp, som skett under åren, ut med ett pennstreck.

Men nu gör regeringen som den brukar, gömmer den känsliga frågan i en utredning, som inte skall vara klar förrän efter valet!


Ambitionerna för kärnvapenstopp  har varit många under åren. Föreningen Nej till Nato kämpar vidare. De har medvind av folket, men motvind av eliten.

Stoppa krigsövningen med Nato – Stoppa Aurora
  www.nejtillnato.se

Citat: ”USA är världens mäktigaste stat och dominerar helt militäralliansen NATO. Denna stat har sedan mer än 100 år varit inblandad i ett mycket stort antal konflikter och krig över hela världen. USA har blandat sig i andra länders inrikespolitik i en omfattning som saknar motstycke. Man har smugglat in pengar och vapen till USA-vänliga grupper, startat upplopp och uppror, tillsatt och avsatt presidenter, anfallit och ockuperat andra länder.

USA har 800 militärbaser världen över och ett mycket utvecklat spionagesystem. Undersökningar har visat, att bland vanligt folk i världen, speciellt i Afrika, Asien och Latinamerika, är USA-imperialismen den mest hatade och betraktad som det värsta hotet mot världsfred. Till denna imperialistiska stas militära allians har Sverige knutit ett Värdlandsavtal från maj 2016. Detta avtal innebär att Sverige kan bli värdland för att eller flera Nato-länder, som upprättar baser här för att föra krig i andra länder.
I juni 2016 besökte den svenska försvarsministern Peter Hultqvist USA. Där undertecknade han en avsiktsförklaring för ökat militärt samarbete. I den stod att USA och Sverige ska ”utveckla gemensam utbildning och övningar, utveckla samarbetet till att även handla om undervattensområdet, sensorer, vapen och plattformar.

”Sveriges bilaterala samarbete med USA är högt prioritera”, sa Hultqvist.
Historien går igen.
Samma svenska undergivenhet mot den aggressiva stormakten som mot mot Hitler-Tyskland på 1940-talet.
Det svenska etablissemnangets förhållande till världens aggressivaste krigsmakt är landsförrädisk och bör behandlas därefter.
Vårt motstånd måste utvecklas.
Vi måste bekämpa svenska makthavares ständiga strävan att gå i USA:s ledband.

Nato ut ur Sverige! Riv upp Värdlandsavtalet!”

Nato är onödigt för folket, men helt nödvändigt för världens finanselit som håller krigsindustrin i gång!

 

 

 


 

 

 

 

3 tankar kring ”Dubbla besked på Folk och Försvars konferens i Sälen

  1. Vi skall inte gå med i Nato. Ryssland är inget hot. Dom har inget intresse av krig i östersjön. Deras gasledningar går där. Det är andra som vill förstöra .

  2. Min röda pappa (1899-1984) sa att ”kapitalismen måste få till ett lagom stort krig då och då, för hela deras system är uppbyggt på krig”. Ungefär så sa han, pappa.

Kommentarer är stängda.