BÄTTRE ATT STARTA YRKESSKOLOR I AFGHANISTAN!

Skriver Karin Ferm i detta konkreta gästinlägg.
Men det är inget som regeringen prioriterar. Statsministerns listiga gymnasieamnesti bygger inte på insikt om varken landets bästa eller för de ensamkommande ”barnens,” utan visar endast prov på hans skicklighet att söndra och splittra, för att ha makten kvar.
Annie Lööf sitter nu på pottkanten, ska centern rösta ja och därmed splittra alliansen eller ska hon om igen, kräva en ny utredning och komplettering av förslaget för att vinna tid?

När enda svaret är att de skall åka hem, annars måste hela lagboken göras om.
…………………………………………………………………………………………………

”Då Afghanerna inte kan svenska språket, västerländska skrivtecken eller har någon utbildning som motsvarar svensk grundskola, är det bättre att använda SIDAs BISTÅND i Afghanistan till att utbilda SAMTLIGA ”ensamkommande” afghaner, som fått avslag på asylansökan i Sverige. OM de återvänder frivilligt!
SIDA delar redan ut BISTÅND till Afghanistan, så det skulle inte kosta svenska skattebetalare något extra! Utbilda dessa återvändare till yrken som de kan ha nytta av i Afghanistan och få denna utbildning på sitt eget språk!
För hur mycket Extremvänstern än skriker och protesterar, kommer aldrig dessa ”ensamkommande” ha någon nytta av en teoretisk utbildning från Sverige, den dagen de återvänder hem för att bygga upp sitt land igen! Eller det kanske varken var eller är regeringens mening?

Svenska Afghanistankommittén (SAK) har arbetat på den afghanska landsbygden i över 35 år oavsett regim, krig eller konflikt och har haft skolor där i över 25 år!
https://sak.se/

SAK initierades av Vänsterpartiet och det var genom en överenskommelse med Socialdemokraterna som de till slut fick pengar genom SIDA!

Ändå är det vänsteraktivister som idag inte vill veta av att Afghanerna, som befinner sig i Sverige ska få gå på skolor i Afghanistan! Det torde kräva en ingående förklaring, varför deras kompassriktning blev så fel efter Berlinmurens fall.”
……………………………………………………………………………………………………

Tyvärr tror jag inte att alla falska och ensamma ”barn” känner någon större solidaritet med sitt land och dess återuppbyggnad. Det är mer bekvämt att få bidrag från välfärdstaten och för vissa att fylla på kassan med brottsliga gärningar och samtidigt kunna följa Koranens bud, där brott mot otrogna rekommenderas. Tryggheten i klanen finns ju redan här, så varför skall de, som fått avslag på sin asylansökan återvända frivilligt?

Angående snälla, ofta rödfärgade socialarbetare, skrev Lars Åberg den 10 januari ett inlägg i ”Smedjan” från Timbro att det är mörka utsikter från Sveriges huvudstad; våldets huvudstad.

Citat: ”….Trettonåriga rånare säger: ”Det är bara att snacka lite och vara gullig mot en socialtant” och fortsätter
”det händer ingenting innan jag blir 18. Då blir det ungdomsvårdskola och gratis käk osså kan jag lära mig lite grejer.”

Lars Åberg fortsätter med att säga ”att vid 21 år är de förhärdade eller ihjälskjutna….”

Ett annat knep för att lura svenska skattebetalare är att i smyg flytta hem. ”Utländsk kvinna med sju barn fick 400.000 i bidrag, trots att hon inte bodde i Sverige.” (GP  den 13/1)

Min misstanke är att detta knep praktiseras av fler invandrare, för önskemål om bidrag till hemresor förekom redan under min yrkestid och det fanns alltid hjärtnupna socionomer som föll till föga eller att funktionsintyg skaffades fram av ”pålitliga” läkare, även för andra bidrag. Medan vi som ståndaktigt höll emot, förklarades som mindre kulturkompetenta, av vänsterliberalas alla ja-sägare, vars övertygelse nu har dämpats en smula i ett Sverige av i dag.

8 tankar kring ”BÄTTRE ATT STARTA YRKESSKOLOR I AFGHANISTAN!

 1. Som vanligt Karin Ferm – lysande !
  I dagens inledande partiledardebatt ( som jag tvingade mig till) kunde jag inte höra något
  om denna ensamkommande ” cirkus” – inget om islamiseringen – det närmsta kom
  Björklund med uttrycket ” religiös polis” i utanförskapsområden (som jag uppfattade det) . Betänk att den muslimska minoriteten är den snabbast växande – att som vanligt
  låtsas som de/ den inte finns i landet öht är så fegt så fegt. I kommande valdebatter ska
  islamiseringen alltid komma upp -inte bara extremism (enligt mig) – det är en sådan ödesfråga.

 2. Många svenskar har inte insett varför det finns länder med konflikter och låg levnadsstandard.

  Det beror på folkens värdegrund som präglas av deras religion. Medeltida värderingar omöjliggör tekniska framsteg och bättre liv. Nu lämnar folk underutvecklade länder och söker sig till väst, Europa. De väljer inte närmaste land, utan tar sig genom hel Europa för komma till Sverige som har bäst bidrag. Väl här vill de införa sitt gamla lands livsstil. Det underlättas av svenska regeringar med bidrag till invandrarnas föreningar och med krav på svenskars anpassning. Det kallas integration i brist på andra åtgärder.

  Bättre politk är att stänga gränserna och erbjuda andra länder undervisning för hur de bör ändra sin livsstil om de vill höja sin levnadsstandard. Undervisningen skall börja med att förklara att folk får leva som de vill, men ta konsekvenserna av sin livsstil.
  U-hjälp missbrukas och permanentar otidsenlig livsstil.

 3. Att i smyg flytta hem är ett knep som användes redan i början på 80 talet då undertecknad var handläggare på dåvarande flyktingdetaljen och det är några år sedan

 4. Bra skrivit som vanligt. Vi har impoterat från två länder med högsta antal analfabeter; Afganistan och Somalia. Är det en baktanke?

 5. För att inte tala om företagsamma invandrare importerar både funktionsnedsatta barn från hemlandet och även använder regelverket om arbetskraftsinvandring för att importera assistenter till dessa barn. Som ingen vet om de är anhöriga till invandrare eller inte.

  Enligt sista rapporten går det mesta av Sveriges assistentersättning till dessa ”utsatta områdena” i Sverige. Och det är dessa privata assistentbolag som får mest pengar.

  https://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/inrikes/article27334875.ab

  https://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/freda-assistansen-fran-organiserad-brottslighet/

  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/arbetskraftsinvandring-bakom-assistansfusk

  Något som skrivits mycket om de senaste dagarna !

Kommentarer är stängda.