Allt är oacceptabelt, både arbetslöshet, handgranater, pensionärer och landsflykt

Invandrares arbetslöshet
Nu är ordmakarna i gång igen.
Nu gäller det för regeringen att visa på skarpa åtgärder för att få både gamla och nya invandrare i jobb. Inte ens trixet med arbetslöshetsstatistiken kan dölja utförsbacken. 

Matchningsanställning” är det senaste efter instegsjobb, nystartsjobb, etableringsjobb, avlastnings-assistentjobb mm, förutom coachning och alla förturer.

I SvD den 7 januari skrev två representanter för utredningen om matchningsanställning om hur denna form kan ge fler jobb.
Staten, vi betalar rubbet, för att flyktingindustrin skall fylla på sin plånbok med nya miljarder. Nu skall allt arbetsgivaransvar läggas ut på någon ”matchningsaktör”, som Samhall eller bemanningsföretag, för de som står ”långt ifrån arbetsmarknaden.”

Arbetsgivaren skall visst bara erbjuda ett golv att stå och gå på….

Kanske en ny marknad för hemvändande terrorister och andra skrupelfria aktörer, när assistentbolagen är satt under lupp enligt FK själva?

Tänk om dessa matchningsmakare Anders Lago och Marie Gartell i stället kunde skriva:

En stor del av nyanlända, samt tidigare invandrare saknar förutsättningar för studier, eftersom de kommer från dysfunktionella samhällen. Kognitiv påverkan efter alla ingiften kan också vara en delförklaring. Lockropen från både Reinfeldts alliansregering samt Löfvens regeringen har invaggat migranterna till förödande bidragslivsstil, vilket också har förstärktas av tjänstvilliga människosmugglare. Landets högteknologiska samhälle har få möjligheter att erbjuda arbete till denna grupp arbetslösa. Vi rekommenderar i stället repatriering/återvändande till hemlandet med stöd, för att i hemlandet bidra till återuppbyggnad där landets krav på kompetens motsvarar återvändarens nivå.

Men om detta hade varit verklighet hade vi även fått in dessa två utredare i arbetslöshetsstatistiken…

Handgranater
Apropå handgranaten i Vårby gård så skrev Tino Sanandaij  åter lika träffsäkert på Facebook:

”Tryggheten fortsätter öka till mardrömsnivåer.
– En man i 60-årsåldern dog efter att ha skadats i en explosion vid tunnelbanestationen Vårby gård söder om Stockholm. En kvinna i 45-årsåldern skadades lindrigt vid händelsen. Enligt polisen finns inga tecken på att paret var måltavla för en attack…Det har legat något på marken som mannen har plockat upp, och då har den exploderat”.

Förra året: ”Användandet av handgranater bland kriminella i Sverige saknar motstycke i världen bland länder som inte är i krig. Det skriver polisen till regeringen i en delrapport som SvD tagit del av. Under 2015 hade polisen 45 ärenden där handgranater förekom, 2016 var antalet 52. Det handlar bland annat om granatattacker mot lokaler och bostäder – ”utan hänsyn till om där funnits människor eller inte”, skriver polisen i delrapporten ”Insatser mot illegala vapen och explosiva varor i Sverige” som precis landat på regeringens bord.”

Frågan är vilken kraftfull åtgärd vi kommer se av regeringen:

• Ge Dan Eliason ett par år till så han hinner ”vända trenden”.

• Dela ut plastarmband ”Spräng inte min kompis”.

• Höja skatten för satsningar på fritidsgårdar, dialogpoliser med saft och pepparkakor och mytsidor som skyddar Sverigebilden med propaganda.

• Skapa en myndighet som reglerar nyheter och förbjuder kommentarer om att granatmord ökar. Så har det ju alltid varit, vi pratar bara mer om det idag.

• Byt ämne till det riktiga problemet, nämligen skattefusket på Östermalm och överklassens jaktolyckor/förtäckta mord.

• Ignorera problemet, bemöt i stället strawman om att Sverige kollapsar som ingen seriös sagt. Visste ni att det var ännu fler granatattacker under WWII?

• Gå ut på TV och deklarera att granatmord i kollektivtrafiken enligt regeringen är oacceptabel. Om det händer igen kan statsministern gå ut och slå näven i bordet med att granatmord rentav är fullständigt oacceptabel, problem solved.”

Vad ska dessa godhetsapostlar nu skylla på?
Kanske att känslan av utanförskap gav stress, så ägaren fumlade och tappade sin kära handgranat?

Pensionärer syndabockar
Mer än acceptabelt är att fler reagerar mot kommunernas fäbless för att skylla sin ansträngda ekonomi på pensionärerna.

Här blir jag lika förbannad som när utebliven assistans drar undan mattan för föräldrar med svårt sjuka barn.

”….. Det är ett stort svek och ett fult grepp mot de äldre göteborgarna att försöka skylla på att den ökande andelen äldre skulle vara huvudorsaken till Göteborgs allt sämre ekonomi. Göteborgs politiker är de äldre göteborgarna svaret skyldiga. Åstadkom nu inte bara tomma löften igen innan valet…..” skriver Sten Larnholt specialistläkare inom geriatrik.
Tyvärr kommer ansvariga för allt ”oacceptabelt” att bara trappa upp sina lögner och svek mot medborgarna. Och vad värre är tysta många på nätet, dit MSM knuffat både lekmän och kända dissidenter.
http://www.gp.se/nyheter/debatt/skyll-inte-v%C3%A5r-d%C3%A5liga-ekonomi-p%C3%A5-de-%C3%A4ldre-1.4793159

Landsflykt? 
Från signaturen ”Elisabeth” i kommentatorsfältet fick jag följande mejl i går morse:
”Har du läst ledarsidorna idag? Skrämmande! Tror alltmer att Sverige är satt under tryck av Något, vad vet jag inte, men detta trodde jag aldrig var möjligt.
När får vi läsa om detta i vanliga tidningar, när får vi hora om det på Ekot, när rapporterar SVT om detta. Och TV4. Ett reportage från Studio ett?”

På ledarsidorna.se skriver Johan Westerholm:
”På regeringens, och inom kort på riksdagens, bord ligger idag två omfattande lagförslag om förändringar i Yttrandefrihetslagen, YGL, och Tryckfrihetsförordningen, TF. Förslag som kommer få vittgående konsekvenser om de antas i sin nuvarande utformning. Skulle dessa röstas igenom kommer jag stå inför ett val. Att lägga ned Ledarsidorna.se, att riskera att gå i fängelse eller gå i landsflykt. Dissident på riktigt, inte längre bara light-versionen.”
https://ledarsidorna.se/2018/01/ledarsidorna-se-kan-tvingas-till-tystnad-2019/

4 tankar kring ”Allt är oacceptabelt, både arbetslöshet, handgranater, pensionärer och landsflykt

  1. Yttrandefriheten är tydligen under attack, Helt oacceptabelt enligt N.N och ja godhet är vanebildande start vanebildande

  2. Hörde på Ekot idag om att kommunernas ekonomi blir mycket svår framöver. Pensionärerna ökar. MEN det visste man väl för 70 och 80 år sedan. Inget nytt alltså. Vad de inte visste då var att gränserna skulle vara vidöppna för hela världens befolkning. Och att de skall bli försörjda och ha samma levnadsstandard som svenskarna, dock inte den levnadsstandard som tärande pensionärer har.

    1. Har indoktrineringen på alltför många pensionärer gått ända in i benstommen? Varför vill de inte se att en röst på regeringen är att såga av den lilla kvist de nu är utknuffade på?
      Varför vill de inte ta in att majoriteten av sk.”flyktingar”inte har har asylskäl enligt internationella konventioner? Sambandet mellan besparingar, skattehöjningar, brottslighet och våldtäktslekar med invasionen av utomeuropiska män verkar inte gå in. Är det den öppna hjärtans politiken som sjunkit ner till ryggmärgens reflexnivå?

      1. Ja Harriet . Det verkar inte bättre. Äldre damer står ofta vid tiggare, ser aldrig några unga människor.

Kommentarer är stängda.