Årets första vecka, som vanligt eller?

Det räcker att bara granska ett exempel av MSM: artiklar/reportage för att inse att allt är som vanligt på hemmaplan.

När jag var yrkesverksam och inte hade samma tid, som idag, att granska medias reportage, hade jag ett rättssnöre. Om Carl Bild förkunnade en åsikt om händelser i världen, då förstod jag att det förhöll sig tvärtom, för den enda vägen gick inte till Europa, underförstått EU.

I dag är det främst Margot Wallström med sitt Israelhat och ständiga gullande med förtryckta muslimer, oavsett det är här hemma, i Palestina eller Burma, som konkurrerar med Bildts utsagor.

Kostsam segregation?
I Svd den 3 januari så får vi av Ibrahim Baylon (S) och Katrin Stjernfeldt Jammeh (S) reda på att ”Vi har inte råd med mer segregation” vilket snarare borde ersättas av ”Vi har inte råd med denna regering.”
https://www.svd.se/sverige-har-inte-rad-att-lata-segregationen-vaxa

Innehåll: – Önsketänkande om resurskrävande förslag följer, – samt slå sig för bröstet med ett ”Hurra vad vi är bra” och – ett floskelavslut med ”…..Ett samhälle som håller ihop tjänar vi alla på….”

Inte ett ord om varför segregationen uppstått eller vilka grupper det är som står för otryggheten, inte ett ord om varför invandrare står för arbetslösheten, inte ett ord om det politiska ansvaret för bostadssegregationen, EBO lagstiftningen och andra lismande lagar som förhindrat assimilering och integration för nyanlända/invandrare. För röstboskapen måste strykas medhårs.

Sedan skall vi motverka diskriminering och underlätta för att invandrare skall skaffa sig nätverk. Vi = självklart värdlandets medborgare, vi skall nu öppna både våra hjärtan och våra plånböcker ännu mer. Finansminister Magdalena Andersson letar desperat efter var vi kan ha gömt våra pengar. Egentligen konstigt, när Sverige går som tåget. Varför allt fler av oss blivit utan biljett, svarar hon inte på.

Inte en stavelse om att det är invandrare själva som står för den största diskrimineringen mot otrogna, kvinnor, deras egna och ”Svennehoror.”

Att deras egna nätverk i förorten är största hindret för att inlemmas i värdlandets nätverk är tabu att nämna, för då kanske dessa förkunnare åker allt längre ner på riksdagslistan.

Pensionärer kostar för mycket
Men på nästa blad i samma tidning får jag reda på att det är stor press på kommunerna, när andelen pensionärer ökar stort. Här får vi i artikelns faktaruta, däremot rakt besked, att pensionärer kostar för mycket för kommunerna!

När får vi veta att invandringen kostar för mycket för kommunerna?

Försörjning av välfärdsmigranter, som aldrig jobbat eller kommer att bidra med en skattekrona, är tydligen underordnat för SKl:s ekonomer.
(Artikeln ingår i Svd:s serie om de växande klyftorna. https://www.svd.se/om/de-vaxande-klyftorna)

Flytta fokus
Att avleda fokus från marssinvandringens miljardkostnader till kostsamma pensionärer, där majoriteten av oss slitit hårt under livet och bidragit till dagens välfärd, är nu MSM:s desperata åtgärd för att rädda ansiktet på både sig själva och sina uppdragsgivare.

När jag läser vidare får jag veta att inbrotten ökar trots rekordvinster för larmföretagen och att antalet tiggare är lika stort som tidigare, för statsministern svamlar om åtgärder, men absolut inget förbud. Att det är deras hemland som har ansvaret för tiggarna med miljard bidrag från EU kommer löfven aldrig ihåg. Är det bidrag han funderar på?
Mässlingvirus kanske vi får på köpet?

SKL: version
Åtgärderna enligt SKL:s chefsekonom Annika Wallenskog är främst tacksamhet för invandrare eftersom gruppen arbetsföra i Norden minskar….och så självklart ökat utjämningsbidrag för ”….fattiga kommuner med en åldrande befolkning sitter i en rävsax…..”

Att SKL, som doaflicka till regeringen, har bidragit till att hela landet nu sitter i en rävsax genom sin oansvariga invandringspolitik, får vi givetvis inte veta.

Hoppas Ni tog del av inlägget från en mejlvän i går ”Två metaforer om invandring” där hänvisning fanns till Arnsbergs&Sandelins blogg om Sveriges rekord i beviljande av asyl/uppehållstillstånd, som MSM kallar för EU:s mininivå….

Ute i världen
När det gäller upproret i Iran, är jag ute på tunn is, precis som Margot Wallström.
Utrikesministern verkar sitta på dubbla stolar, först uttalar hon sitt  stöd detta uppror, men sedan vill hon inte bråka med presidenten Hassan Rouhani och Irans andlige ledare Ali Khamenei.
Är det positiva handelsförbindelser som går före hennes älskade säkerhetsråd?

”Vad ska hända om andra länder säger att demonstranter på våra gator har rätt?”…. Kanske en liten insikt finns om vad som kan hända i ett framtida Sverige, efter hyckleriet från hennes feministiska regering?

När folket lessnat på att alltid på att komma i andra hand, betala skatt utan leverans och tvingas försörja välfärdsmigranter och som tack bli måltavlor för unga, testosteronstinna,  mäns brottsaktiviteter med  tahrrush lekar, som inte platsar i #MeToos förkunnelser.

Hanif Bali (M) ger utrikesministern svar på tal: Kära Margot, om Sverige hade en regim som hängde bögar från kranar, tillämpade sharia och förskingrade miljardtals dollar så hade jag som svensk medborgare varit tacksam om demokratiska länder hade sagt att demonstranterna på våra gator har rätt.

Det verkar som hela regeringen använder statsministerns favoritord om att det mesta är oacceptabelt, utan att agera. Invandringskranen är vidöppen som tidigare, enligt aktuell statistik, trots politikernas lögner om mininivå.

”…. Det är farligt när vi får en utveckling med massarresteringar och inskränkningar av internet….” lägger  Wallström till utan att rodna.
https://www.svd.se/wallstrom-om-iran-helt-oacceptabelt

Tydligen är det bara farligt när diktaturregimer gör inskränkningar i internet inte i demokratier och absolut inte av en feministisk regering. Frankrikes president Emanuel Macron visar nu vägen till  EU kommissionens glädje.

Beträffande upproret i Iran finns olika uppfattningar. Journalisten, svensk-iranier, Kavoos Akhtari säger att ”Det är inte en folklig protestvåg där alla går ut på gatan” och han förstår inte varför upproret sker just nu? Motdemonstranter samlar nu betydligt större skaror.

Är protestvågen från främst medelklassens unga spontan med missnöje med prisstegringar och minskade subventioner eller finns det andra bakomliggande krafter i görningen?

Jag undrar om det åter är oljan, naturgas som världens oligarker är ute efter?

Vapen och krigsindustrin får heller inte ta igen sig, utan måste ständigt se till att motsättningar underhålls ute i världen, när IS körts ut från de flesta regioner och när Putin får Tack av Assad regimen finns risk att maktbalansen rubbas.
https://www.svd.se/svensk-iranier-varfor-hander-det-forst-nu

Jämförelsen med den arabiska våren haltar betänkligt. Är det inte samma överdrivna vilja till islossning och vår som väst visade under 2011? Redaktionerna verkar tro att det är en mindre grupp, ofta studenter med den senaste mobilen, som avgör ett lands framtid.

Skillnaden mellan stad och land verkar journalister i väst helst glömma.

Jag tänker på vår egen café lattedrickande journalistkår på söder, som tror att Sverige tar slut efter tullarna och deras oförmåga eller ovilja att ge mig fakta till skeenden, så att jag sedan kan välja ståndpunkt själv.
Helikopterseende hindras av deras övertygelse om att identitet, relativism och överdriven hänsyn till minoriteter är världens frälsning. Vi som inte håller med, blir bums rasister.

Tänk vad skönt det skulle vara att få läsa en tidning utan dessa ständiga tvivel på sannigshalt!

6 tankar kring ”Årets första vecka, som vanligt eller?

 1. Problemen med den hejdlösa invandringen. 153000 nya medborgare under 2017 .Det är som en stor Svensk kommun. Finns plats och resurser? Och får fortgå i flera år. Sanningen och baksmällan kommer stenhårt och drabbar alla. Mycket olustig framtidsbild.

 2. Från min syster:
  Tappad tro slog mig när jag läste SvD artikeln av Baylan och Karin Stjernfeldt om ” Vi har inte råd med mer segregation” på sedvanligt sossemaner, men artikeln började vi har klarat utmaningar tidigare och kan lyckas igen! Det står inte vi ska lyckas igen, det känns svajigt i leden! Har de månne börjat tappat tron på sig själva?

 3. Nationalekonomen Hans Jensevik säger att invandring är ett problem för kommunerna. De får stigande kostnader för försörjningsbidrag för migranter utan arbete. Jensevik menar att det i hög grad blir äldrevården som får vidkännas nerdragningar för att täcka försörjningsstöden.

  Jensevik har fem videor om kommunernas ekonomi på Youtube. Har du inte tid med alla rekommenderar jag i första hand Alternativkostnaden.

  https://www.youtube.com/watch?v=oICnJ7gAHYw

 4. ”Ett samhälle som håller ihop tjänar vi alla på..” – säger minister Baylan – glöm det , det är alldeles för sent, har heller aldrig varit aktuellt med den påtvingade massinvandringen – när ska de förstå ? – tilliten i samhället och lusten till integration är obefintlig – det offentliga rummet är en plåga – att hela tiden bli påmind om hur det ser ut idag och vetskapen om kommande utveckling. Politikersveket är totalt !

  1. Vad jag ofta funderar på om politikerna saknar kunskap och klokskap eller är det med karriärs-beräkning, mot välbetalda jobb i Sverige och de som befinner sig i toppen längtar till EU.
   Kanske bådadera? Eftersom flertalet aldrig haft något längre, riktigt jobb så är de inskolade i globaliserinensg och mångkultuens välsignelserr från den finansiella eliten, som bara ser nationalstaten som ett hinder för ökad profit. Hindret är alla främlingsfientliga (nationsvänliga) partier som växer i Europa och vicegradsländernas vägran att öppna sina gränser. Tyvärr ser framtiden mycket mörk ut.

Kommentarer är stängda.