Ett skämt? Eller har statsministern fått hjärnsläpp?

Ett skämt? Eller har statsministern fått hjärnsläpp?

Var min reaktion efter att jag läst ett mejl från en vän, där jag läste ett kort ett PM från Stefan Löfven på facebook (@PM_Sweden).

Där stod ”Attackerna mot judar i Malmö och Göteborg är en naturligt följd av att SD släpptes fram av Alliansen. Så banades väg för nazismen”.

Om det är sant, så får banne mig Jimmie Åkesson, rycka upp sig och kräva både ursäkt och dementi, om inte hans parti skall förbli en dörrmatta för statsministerns att skrapa sina smutsiga fötter på.

Det ju denne man, som inte byggde några murar, så bokstavstroende muslimer kunde föra in, etablera och eskalera sitt judehat tack vare vänsterns beskydd. Dessa lögnhalsar vrider blixtsnabbt huvudet åt höger, när judehatet praktiseras av deras fundamentalistiska vänner inom islam.

Jag förstod direkt att det inte kunde vara Nordiska motståndsmän från Borlänge!

Vilka rubriker hade det inte blivit då, systemmedia hade i sin omsorg om oss läsare direkt publicerat namn och fotografier på gärningsmännen, allmänintresset hade då varit stort, eller hur Wolodarski på DN?

Kanske fick media huvudbry.

Hur fasiken ska vi linda in detta, när det var våra skyddslingar som med brandbomber försökte tutta på synagogan i Göteborg?

Tre unga män blev anhållna.

Men åklagare Lundqvist benämning att de ”tillhör en viss gruppering” löste det hela. För då måste de ju tillhöra någon organisation och så vips hamnade skulden på nazister, för inte kan väl deras bästa muslimvänner göra något så styggt?

Enligt Samhällsnytt så är ”De tre anhållna männen är enligt uppgift 18, 20 och 21 år gamla och samtliga har kommit till Sverige i år. Två ska vara från Syrien och en från Palestina”
https://samnytt.se/anhallna-for-brandbomberna-mot-synagogan-tillhor-viss-gruppering/

 Eskilstuna, Trollhättan lockar mer än Västerås
Tänk så olika statsministerns engagemang kan vara beroende på avsändaren.

Eskilstuna kärleksbombades, när en moské brann upp, trist att orsaken var en fritös, som tog eld, för det blev det snabbt tyst. Ovarsamhet från migranterna själva i köksregionerna har fått många förläggningar att ta eld, men ”rasister” från höger har nästan jämt fått skulden.

Dådet i Trollhättan har förlänats en bok, av Åsa Erlandsson ”Det som aldrig fick ske- Skolattentatet i Trollhättan”, Västerås morden lockar ingen journalist. Otaliga reportage i efterförloppet skedde där skolpojken Lundin vändes ut och in och genast var statsministern där och helt rätt beklagade detta vansinnedåd.
Men på Ikea i Västerås, kom bara en överslätande kommentar om, att mor och son var på fel plats vid fel tidpunkt, när en invandrare löpte amok och knivmördade de två.

Kanske menade statsministern att gärningsmannens tidpunkt och plats var mer rätt?
Fokus hamnade mest på gärningsmannens stressituation och på hans förläggning.

Nu väntar jag bara på följande uttalande från Statsministern.

”Attackerna mot judar i Malmö och Göteborg är en naturlig följd av min inkompetens som statsminister. Alliansen borde ha krävt min och regeringens avgång efter alla mina skandaler, som banat väg för att mitt Sverige glidit isär……?????”

17 tankar kring ”Ett skämt? Eller har statsministern fått hjärnsläpp?

 1. Med internet i snart var mans hand är det ingen överdrift att skriva Sweden is open for grabs ( i praktiken är Sverige öppet för envar driftig person som vill komma in det är öppet)

  1. Frågan är väl åt vilket håll driftigheten är riktad? Det är inte alltid att egennyttan och nyttan för landet går hand i hand.

 2. Nisse – gränspolischefen Patrik Engström säger idag i SR ” att det är tyvärr är så illa att vi kan inte prioritera sådana ärenden med ett så lågt straffvärde – så många ärenden som ligger högre upp ”- detta är det Sverige vi ska acceptera – bli grundlurade av oönskade individer som lyckas bita sig fast i landet som vi ska försörja – därutöver andra kriminella
  som drar in inkomster på denna ”service” .

 3. Hörde på radio, att polisen lägger ner förundersökningen gällande fejkade skäl för asyl.
  Men tror jag måste ha hört fel. Någon som vet vad som sas?

 4. Importerar vi MENA så får vi MENA, så enkelt är det. Önskar att svensk polis studerar israeliska polisens hantering av upplopp och stenkastning. Bepansrade fordon, tårgas och gummikulor. Man måste beundra israelerna som klarar att leva i detta helvete. Omgivningens fanatiska längtan efter att utplåna detta modiga folk (judarna), som redan tvingats genomgå fler krig för sin överlevnad.
  Det värsta är att svenska skattepengar går till att undervisa småbarn i vapenteknik och lära sig hata judar. Förmodligen också ersättning till självmordsbombarnas familjer.

 5. Beträffande IKEA-Västerås tragedin vill jag minnas att S.Löfven var på besök i Västerås
  under denna dag (rätta mig om jag har fel) men jag skulle inte nämna detta ur tomma intet. Säger en hel del hur S.L prioriterar.
  På kort tid flyttades istället media-fokus till det asylboende i Arboga där gärningsmannen hörde hemma och som utsattes för lindrig brandattack.

 6. Harriet, uppgiften om Löfven är väl inte bekräftad, även om man kan vänta sig fräcka grodor därifrån.
  Men vettiga sossar hoppas nog att det bara är ”fejk njus”.

  Sedan: Vad har hänt med statsradion nu på morgonen, som stort uppslaget berättar om migranters fusk? Har Ekots personal plötsligt blivit hatfulla rasister?

  Och nästa rapport i samma sändning: ”Ylva Johansson (S) kräver att migranter ska lära sig svenska värderingar”. Har man hört på maken till hat? Ingen respekt alls för andra kulturer.

  Eller har alternativa medier fått så stor publik, att statsmedierna skakar, och inte längre tillåter att konkurrenterna hinner före? Oavsett orsak, så kan vi nu sluta läsa uppstickarna (exv Samhällsnytt, Nyheter idag, Fria Tider och Nya Tider) och istället hålla oss till de etablerade medierna, DN, Expressen, SvD, Aftonbladet, Ekot, Rapport och Aktuellt), eller hur?

  Nej, det kan vi inte! Ty, på samma sätt som tåget stannar när föraren släpper det handtag som kallas ”Död mans grepp”, så skulle de etablerade medierna sjunka tillbaka i det gamla, om våra uppstickare skulle släppa taget. Ty, PK & MSM har i grunden inte ändrat inställning. Gäller även Riksdagen.

  1. Jag hickade till när jag hörde rapporteringen om bluffande asylsökare, överraskningen var ung lika stor som när jag hörde om mordet på Olof Palme, faktiskt; undrar hur lång tid eftersnacket kommer att bli?
   Det brukar ju vara svårt med avslöjanden när samarbeten sker över olika gränser
   Här finns säkert en dold plan

 7. I politiken saknas moral och rättskänsla.
  Där kan man säga vad som helst som är gynnsamt för tillfället.
  Det fungerar tyvärr. Folk röstar på bluffmakarna igen.

  Få skulle köpa en ny byggentreprenad av ett företag som gjort ett dåligt jobb och orsakat livstids merkostnader. Men en och annan tycks vara villiga att återgår till M trots att partiet tvingat oss öppna våra hjärtan och leva med utanförskapsområden, våldtäkter och andra brott. Vi skall glädja oss åt att vården belastas med könsstympade kvinnor och vi skall se möjligheter i att utbilda analfabeter till subventionerade jobb. Vi skall låta illegala studera i gymnasiet trots magert resultat. Utbildning har blivit asylskäl.

  Svenskarna får skylla sig själva. Det bör även andra länder folk få göra som inte själva kan åstadkomma välstånd på grund av medeltida värderingar.

 8. Hjärnsläpp kan man få om man har någon hjärna….om uttalandet är sant, tror jag inte ens att hans närmast sörjande köper

 9. Tja! vad skall man säga? Läste att Ss är stora i invandrartäta områden och då är ju SLs uttalanden förståeliga. Men det jag inte förstår är alla nyttiga idioter som håller med.
  Har väntat på att ärliga journalister skall gräva och nu verkar det som om något sådant skett. Hörde just på radion om att det finns ”case” att köpa på nätet. Alltså, historier som ger uppehållstillstånd. Ännu så länge har de hittat från Iran men jag tankar att det finns från andra länder också. Kanske börjar andra journalister också att gräva?

Kommentarer är stängda.