Antisemitism klassas efter avsändaren

Antisemitism beror på avsändaren
Signaturen ”Ynity” säger allt som behöver sägas i en kommentar i Samhällsnytt, efter en artikel om våldsamma protester i Malmö från palestinier, efter Trumps tillkännagivande om Jerusalem som  Israels huvudstad.

Förmodligen är det så, att när antisemitism kommer från utrikesministerns skyddslingar, då är det inte antisemitism. Hat mot Israel och judar kan bara komma från höger, där så kallade nazister är regeringens främsta hatobjekt. Att de berikande invandrarna skulle ägna sig åt något så hemskt tystas ner eller betraktas som fake news.

Vi skall skjuta judarna” klassas nog mer som ett uttryck för deras kultur, än som våldsbejakande extremism.
https://samnytt.se/antisemitisk-demonstration-i-malmo-mohammeds-arme-ska-atervanda/

”Ingen kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke (Mp), ingen justitieminister Morgan Johansson (S) – ja var är de nu?
Var är den nationella samordnaren mot våldsbejakande extremism Anna Carlstedt? De varken syns eller hörs yttra sig nu.
Ingen Stefan Löfven (S), ingen Ulf Kristersson (M), ingen Annie Lööf (C), ingen Isabella Lövin (MP) fördömer nu antisemitismen i vårt land 2017.
Ni, som i alla fall i andra sammanhang påstår att ni försvarar våra gränser moraliskt och faktiskt, är ni redan på julsemester?
Ni som ju säger er stå upp för vår frihet och demokrati som så vurmar för allas lika värde, för moral och rättvisa, ni som hycklar och har mage att kalla er antirasister, ni skiljer tydligt på rasism och antisemitism nu med er totala tystnad.
Men lek lite med tanken att det hade varit medlemmar ur Nordiska Motstånds- rörelsen, som hade demonstrerat utan tillstånd, skanderat antisemitiska slagord och hotat att ”skjuta judarna”.

Björn Nordström, krönikör i Samhällsnytt skrev för ett par dagar sedan att ”Trumps Jerusalem erkännande grundas i tidigare beslut av båda partierna och Obama.” Men om detta vill  enögda Margot Wallström inte berätta.

2 tankar kring ”Antisemitism klassas efter avsändaren

  1. När Expressen har en artikel av Karin Pihl om migrationen, en text som lika gärna kunde ha skrivits av en SD:are, så tycks det vara en normal händelse. Men om SD skulle ha framfört samma budskap, då jädrar…

    Ja, visst har avsändaren betydelse.

Kommentarer är stängda.