Reinfeldt och Juncker samma bedragare, skönmålar utan faktaunderlag

Dagens skämt….

Ditt livs bästa investering” säger Fredrik Reinfeldt stolt i en intervju och jämför med blöjinköp och kostnaderna för ett spädbarn under det första levnadsåret.

Jämförelsen haltar betänkligt, för ett spädbarn växer upp och efter skola och utbildning blir närande, som skattebetalare, men en stor del av invandrarna förblir tärande under hela sitt liv.

https://www.expressen.se/nyheter/reinfeldt-om-asylpolitiken-ditt-livs-basta-investering/

Jean Claude Juncker vill inte vara sämre utan säger att ”Utan invandring är Europa förlorat!” Han tittar enbart på demografiska staplar, men aldrig utanför fönstret för att se hur det ser ut. Fler ben och händer hjälper ej, om bidrag och svart ekonomi får ersätta enkla jobb, som högteknologiska länder i Europa har mycket ont om.

Om vi byter ut Reinfelds bästa = sämsta och Junckers utan = med, då överensstämmer deras uttalanden med verkligheten.

Sedan sitter Reinfeldt och skryter över sin ändrade karriär, först roffar han åt sig en riklig lönegaranti från riksdagen (skattebetalarna) trots att han har egen föreläsningsfirma.
https://www.jp.se/article/moralens-dekadens/

Där han drar in ca 100.000 för en timma med lögner, som ivrigt applåderas av kortsiktiga vänner. ”En förbannat bra karl” kanske några säger, ” han fick bångstyriga fack att gå med på lägsta löner, vilket bådar gott vid övrig lönesättning.

Välfärden kommer att krokna, vilket glädjer oss, för då blir folk spakare. Folk har haft det alldeles för bra, alltför länge och det bästa är att vänstern vår forna fiende har blivit vår bästa vän.”

Då är det en lisa, att på nätet läsa Tino Sanandajs kommentar till artikeln där Reinfeldt uttalade sig om invandring:
……………………………………………………………………………………………………

”Landsfader Fredrik Reinfeldt filosoferar om blöjor och sådär:

”Du har många gånger sagt att migration är bra för Sverige, inte minst ur ekonomisk synpunkt. Vad menar du med det?

–Med det menar jag att Sverige, förutom den korta tid då en dryg miljon lämnade Sverige för USA för att det var fattigt, har varit ett invandringsland.

Ett land som har stått öppet för människor som kommit från hela världen, som kommit in i vårt samhälle och blivit en del av vårt land, kallat sig svenskar och hjälpt till att bygga välfärd…

Men jag vill understryka att det är ju väldigt få som sätter barn till världen som säger: ”Jag är egentligen tveksam för det är rätt dyrt att ha barn, vad ska det vara bra för? Ska man stå ut med de här kostnaderna de första åren? Det är mycket blöjor och så där.”

”Reinfeldt uppmanar fler äldre att byta jobb – för att de ska orka jobba tills de fyller 75 år. – Jag har ju gjort ett sådant skifte i mitt liv utifrån de förutsättningar jag har. Jag tror det är fullt möjligt att göra för många andra också…låt oss börja med de som vill”

Fram till andra världskriget var Sverige ett isolerad land dit få flyttade. Det är historierevisionism att med lösa anekdoter skriva om historien och försöka utmåla Sverige som någon sorts USA som byggdes av invandrare.

Inga utredningar eller forskningsstudier visar att invandring blir lönsamt på sikt. Jan Ekbergs rapport för finansdepartementet 2009 visar att även andra generationen är en nettokostnad, då gruppen i snitt betalar mindre i skatt än förbrukar bidrag och välfärd. Reinfeldt tror att en permanent belastning som dränerar statskassan utan att någonsin gå plus är en investering.

Han upprepar också sina tvångstankar om att svenskar måste jobba till 75 år, trots att mätningar visar att få vill jobba så länge, och verkar inte förstå att de med slitsamma jobb rent fysiskt ofta inte kan jobba så länge.

Reinfeldt bevis är att självbelåtet upprepa hur bra det gick för honom att ställa om till sin nya karriär att åka runt och ge föredrag för 100.000 kr per timme. Sanningen är att Fredrik Reinfeldt aldrig har haft ett riktigt jobb, och att hans långa farvälsturné är ett av de bästa argumenten för tidig pension.”

……………………………………………………………………………………………………

Dessa enade lögnhalsar tog nog aldrig del av Anders Lugns erfarenheter som kapten i FN styrkan i Libanon. Han ser samma undergångsfaktorer i Sverige, som han såg i Libanon och som banade väg för inbördeskrig, klanfejder och flyktingströmmar.

Redan 2008 skrev han denna artikel i Aftonbladet, som jag i ett tidigare inlägg har återgivit. Men den är mer relevant idag än någonsin.

https://www.aftonbladet.se/debatt/article11450153.ab

4 tankar kring ”Reinfeldt och Juncker samma bedragare, skönmålar utan faktaunderlag

 1. Två starka förespråkare av folkutbyte i Europa . Fruktansvärdt ondskefull plan. Att någon vill betala och lyssna på Reinfeldt är obegripligt.

  1. Förvånansvärt att 80 % av befolkningen röstar på partier som vill ha det här.
   Som folk får vi skylla oss själva. Medelklassen är ännu inte drabbad tillräckligt men då det sker är det för sent. Om inte förr, blir framtida pensionärer påminda.

   1. All politics is local, sa en amerikansk president för ganska länge sedan. Märkligt hur man kan analysera så innehållsdigert med så få ord. Mycket bättre än tjatet ”du har så enkla lösningar på komplicerade problem”

 2. Bra Harriet ! två farliga män F.R. o JCJ för vårt samhälle. Att någon kan betala för att
  lyssna på F.R. – antingen det är rent privat eller via företag/organisation – dessutom sker
  föredragningarna oftast på kontorstid – klart att det passar många att få ”glänsa” i mingelforumet.

Kommentarer är stängda.