Hur dum får man vara?

Hur dum får man vara?
Det är en fråga som jag riktar till alliansen med Ulf Kristensson i täten.

Mobbare räknar med stöd från offret
Jag tror nästan att skolgårdens värsta mobbare ligger i lä.

Under flera år mobbar de övriga partierna SD, med svartmålning, demonisering och utstötning från allt vad inflytande i riksdagen innebär. 

Sedan räknar man kallt med deras fulla stöd efter valet nästa år, trots att alliansens partiledare utfärdat talförbud med detta rysliga parti, vars rötter är analyserade ner på mikronivå, till skillnad från deras egna.

Splittra och söndra är statsministerns bästa gren
Så fort Stefan Löfven säger bu, så får dessa partiledare stora skälvan och lommar snällt in i fällan.

Trodde de att SD skulle sitta still i båten och i sin vågmästarroll bara acceptera Löfvens budget efter valet 2014?

När oppositionen inte röstar på sin egen, då förstår vi att det är kört.

Då statsministern hotade med nyval fick de frossa och kröp till korset med DÖ/decemberöverenskommelsen, som imponerade stort på världens diktatorer.

Därefter har de sovit i sina riksdagsbänkar utan att opponera. Några tillkännagivanden utan förpliktelser fick räcka. De vaknade till en smula efter IT skandalen på transportstyrelsen, men liberalerna och centern sprang och satte sig i Löfvens knä, så att han slapp att gå sin väg.

Samma knäsittande kommer med all sannolikhet att äga rum, när riksdagen skall godkänna förslaget om amnesti draperat i gymnasiestudier, för ensamkommande afghaner. Annie Lööf får säkert en kram av landsfadern, som tack för att hon med sin liberala vän Björklund, sätter spiken i kistan för alliansen.
Vad händer när de ensamma ”barnen” inte klarar av sina studier finns inte en tanke på?

Resultaten hitintills har inte varit imponerande. Duktiga elever offras för att MP:are och gatuvänstern skall hållas nöjda. Kostnaden rör sig om minst en miljon/år för ca 8.600 ”barn”och den siffran kommer sannolikt att öka, men det är ju bara att höja skatten, så fixar det sig nog.

Att fälla regeringen kommer inte på fråga
Det har funnits flera tillfällen tidigare att fälla regeringen, men alliansens partiledare har bara muttrat lite, utan att komma till skott. Hellre får denna miserabla regering köra landet i botten, än att de samtalar med ett parti, som av och till varit större än deras egna.

Moderaternas Kristensson verkar ta Åkesson för given, när väljare strömmar tillbaka och låtsas skärpa till den slappa migrationspolitiken, men att ”sälja skinnet innan björnen är skjuten” är en vansklig strategi.

Mycket bra, att Åkesson satte ner foten på partiets landsdagar i Norrköping och visar Kristensson att han inte är någon dörrmatta att kliva på. Hans smekmånad verkar nu ha avstannat, så SD bör höja rösten.
Jag håller med om att Annie Lööf är ett större hot än Stefan Löfven, för hon har ännu större mottaglighet för Bilderbergarnas råd. 30 miljoner migranter till Svedala är i deras smak. Dagens solidaritet är stöld av medborgarnas pengar för inköp av röster  från migranter utan asylskäl.

Borlängegate
Media med SVT kunde knappt dölja sin skadeglädje efter ”Borlänegate” där Martin Strid inte verkade förstå innebörden av budskapet i talarstolen, där människovärdet kopplades ihop med religion. Tänk om han i stället hade ersatt det existentiella värdet med det funktionella, då hade han hamnat rätt.

Åkesson fick i Agenda deklarera att det var det värsta han hört, men här blir jag orolig.

Har han aldrig tagit del av svavelosande tal från beundrade föreläsare i moskén? Där råder raka rör med ond bråd död för otrogna själar, inget abstrakt finlirsvammel om människovärde.

På MSM:s ledarsidor förfasar man sig över detta uttalande, vilket är förstående, men deras tystnad om vad som sker i moskéer avslöjar att då är det inte så noga med människovärdet.

Vem regisserar?
Ibland känns det som alla nätverks aktiviteter vore regisserade av en högre makt. Det gäller att flytta fokus i samhällsdebatten, när konsekvenserna av 7-klöverns ansvarslösa och naiva ”flyktingpolitik” nått fram till Svensson, så han snabbt får något annat att fästa blicken på.

Kulturelitens alfahanar faller som käglor av kvinnors minnesstädning, en oskyldig klapp eller en klumpig kommentar kan 10 år senare förvandlas till fruktansvärd kränkning, utan att karln kan försvara sig. Nätverkets damer bjuder frikostigt på kittlande detaljer, som konkurrerat ut pressens sexspalter.

Mest nöjda är nog förortens ”skäggiga skuggor” som i lugn och ro kan fortsätta att förtrycka sina kvinnor och unga, vars lidande inte platsar i #MeToo kampanjen.

Importerade gruppvåldtäkter
Nöjda är nog också  alltför många unga män, som är uppfostrade i Koranens läror om mannens överhöghet, med rätt att bestraffa kvinnor som bär sig illa åt, enligt deras medeltida religion.
Nu kan de fortsätta med sina gamla seder, där svenska flickor och kvinnor utgör målgrupp, eftersom de är horor.
Här handlar det inte om ”otillbörliga närmanden” utan pang på från flera män. Gruppvåldtäkter är en importerad sed, som ökat i takt med invandringens volymer.  Chansen att utvisas är mycket liten, med åldersjustering nedåt blir straffet för våldtäkt möjligen några timmars samhällstjänst och mår våldtäktsmannen psykiskt dåligt, så slipper han utvisning. Förstående och överslätande domstolar, låter känslor bestämma i stället för lagboken, vilket kränker människovärdet och bidrar till upplösning av rättsstaten.

Men, när Svensson vågar sätta på pränt vad han eller hon ser, då förvandlas det lätt till hets mot folkgrupp. Här kommer straffen snabbt utan förståelse, så att vi förstår att det är säkrast att hålla tyst.

13 tankar kring ”Hur dum får man vara?

 1. Nyligen avslutades Agenda i SVT – Mig.minister Fritzson försöker förklara hur regeringen resonerar om ”de ensamkommandes” möjligheter att få stanna ….
  hon grundar givetvis med att det kom ca 35000 under 2015 — en fras ” …med avslag har blivit kvar i landet” – då kommer tyvärr inte den givna frågan
  från program.led. Holmberg – blivit kvar – stannar i landet , varför är de inte utvisade ?– din tidigare kollega A.Ygeman menade att ca 80000 kommer att utvisas – och en annan viktig omständighet , varför kommer de till Sverige? – varför gav ni efter för MP.s
  påtryckningar tillsammans med alla aktivister när ni under hösten tydligt framhärdat
  ” ordning o reda ”… ” med avslag ska lämna landet” .

  1. Adekvata och skarpa frågor från journalister är en bristvara i dag. De ägnar allt krut åt tårfyllda frågor om ensamma som inte får stanna kvar, om osäkerheten i Afghanistan, men aldrig ett pip om deras brottsliga gärningar, som nu belönas av regeringen. Gatuvänstern med Fridolin firar nog med bubbel i glasen, medan landsfadern gör sig oåtkomlig i vanlig ordning.

   1. Helt rätt Harriet. Annat var det förr med dom beryktade O erna. Dagens journalister står bara och nickar och ler. Nä tuffare intervjuare.

 2. Importerade gruppvåldtäkter
  Och
  Imporetarade stenkastningar, bilbränningar, skjutningar, sprängningar, balkongfall, bedrägeriers i välfärdssystemen, tvångsäktenskap, nya sjukdomar…
  Detta skall väges mot kulturberikning som några nya maträtter och artister.

  Har svårt få debet och kredit gå ihop.

 3. Ja det finns några kloka personer på denna blogg vilket stimulerar mig. Men totalt i riket är det för jävligt. Hur kan man villa förstöra ett tidigare så fint land? Är folk så inne helsike så dumma?

 4. Kanske skall man byta ut ordet dum mot cynisk. Jag tror nämligen inte att man lyckats slå sig fram till denna relativt framstående position om man är bakom flötet

 5. Det sägs ibland att den som tiger samtycker. Här gäller det att kliva ur sin bekvämlighetszon och våga höja sin röst. Kanske våga ta debatten som sossarna brukar säga. Om valet 2018 faller ut till SDs fördel kommer anpasslingarna snabbt att göra det som de är bäst på nämligen anpassa sig

 6. Nej Nisse – inte hålla tyst! Läget är så allvarligt. Enligt PEW Research Center är den muslimska andelen i Sverige (2016) 8.1 % det blir ca 800 tusen personer , endast
  Bulgarien o Frankrike ligger högre och prognosen för framtiden är att med hög migration
  till år 2050 är procentandelen hela 30,6 % = 4450 tusen personer. Vid en medium migration kan siffran stanna vid 20,5 % och” endast” 2470 tusen pers.
  Hur känns det ? -bara resan dit är fullständigt oacceptabel.
  källa: PEW Research Center – ”Muslims in the EU, Norway and Switzerland in 2050”.

  ”Borlängegate” är så otroligt dåligt och olyckligt- ”hur dum får man vara”.
  Denne man hr Strid hade förmodligen tänkt sig att sätta avtryck -men så fel det blev.
  Nu höjs tyvärr ribban för eventuell försiktig islamkritik , den kritik och ev.motstånd som tidigare var/är mycket blygsam i samhället.
  Harriet skriver om ” skäggiga skuggor” – och här tror jag att ledare i det s.k. muslimska civilsamhället får ”råg i ryggen” att lyfta fram islams ”värden” – också detta är djupt olyckligt.

 7. Bra blogg!
  Trots allt är vi några svensöner och döttrar som träget skriver och hoppas på att fler ska vakna och våga säga emot ”eliten”. Vi delar inte deras värdegrund för att vi anser att den är farlig för Sverige. Vi vill vårt fina lands bästa och vill bevara det som våra förfäder har byggt upp.

  1. Stort Tack för stödjande ord från Ulla och till Sören. Du har rätt som vanligt!

  2. Använd inte ordet ELITEN .Det borde vara packet eller liknande. Någon elit är dom sannerligen inte,annat än möjligtvis i sina egna ögon

   1. Tack för Din kommentar. Begreppet är ofta självpåtaget, för mig har eliten med åren blivit ett skällsord och glömmer därmed dess verkliga innebörd, som Du påpekar.

 8. Säkrast att hålla tyst? Ja, jag är beredd att hålla med dig. För nu har kultureliten och yttervänstern lyckats plantera sin värdeskala och fått den rotad. Dvs alla, som inte håller med dem, är att betrakta som högerextrema, eller rent av fascister.

Kommentarer är stängda.