Annika Strandhäll ”Vi har en vård i världsklass”??

 Har vi en vård i världsklass?
Svar: Nej, i kris!
Om socialministern klämmer ur sig att den stora ökningen av anmälningar till IVO om misstag i vården, beror på ökad anmälningsbenägenhet, då vill jag ge henne en rejäl smocka.
Kris i vården förnekas. Långa köer till cancerbehandling är väl känt, gamla far illa, skickas snabbt hem till en hemtjänst, som har otillräcklig medicinsk kompetens. Brister i förlossningsvården tar visst aldrig slut, här kommer nya exempel.

  • En mamma i fick föda i bagageluckan, trots flera telefonsamtal till BB, att de ville komma in, för de kände att det snabbt drog ihop sig. Men svaret till paret blev att vänta. På knagglig väg i rusningstrafik flera mil, hann de till slut fram till sjukhusets parkering där kvinnan födde i bagageluckan. Tur var ändå att ett par barnmorskor passerade och kunde hjälpa till.
  • Allt såg till en början bra ut. När Klara Bjune Beijer, 30, och hennes make Kristian i våras åkte in till BB Stockholm i Danderyd förberedde de sig inför en planerad naturlig förlossning. Men snart gick allt fel. Hjärtljuden på monitoren sjönk, men Kristian hittade ingen barnmorska, när han kallade på uppmärksamhet, för hon hade en annan förlossning att ta hand om. Sedan kom blixtsnabbt beslut om akut kejsarsnitt, men kirurgen hittade inte fram till rätt operationssal och snittet fördröjdes i 10 min. Deras barn föddes med hjärnskador pga av syrebrist. 

När hjärtljuden krisar då är varenda sekund viktig för att få ut barnet, utan skador, det vet jag av egen erfarenhet. Om hjärnceller dött av syrebrist, så förändras hela livet för familjer som drabbats.
https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/OwxXE/freja-foddes-med-hjarnskador-efter-flera-vardmisstag

Illegala gynnas, medborgare försummas
Men det som upprör mig mest är den likgiltighet som ansvariga politiker utsätter medborgarna för genom sitt engagemang för andra utifrån, som saknar asylskäl.

Illegala får sjukvård, tandvård, barnen får skolgång och i vissa kommuner delas försörjningsstöd frikostigt ut. Polisen vågar knappast peta på en illegal, utan att få både kyrkan och REVA entusiaster efter sig. För i Sverige tolkas det lätt som rasism, när man vill sköta sitt jobb.

Nu har visst de röda politikerna i Malmö börjar knorra om extrem ökning av försörjningsstödet, men de kräver väl bara mer i utjämningsbidrag, så kan de fortsätta som förut.
Göteborgs kommunpolitiker fortsätter att imponera med sitt gigantiska slöseri, inte minst på sina studieresor. Under de senaste tre åren har tjänstemän på infraservice unnat sig 20 studieresor, varav 15 till USA! Väl hemma så roar de sig med kamelcenter, kommunal mjölkgård och levande konstverk. Allt på bekostnad av deras verkliga uppgifter.
http://www.gp.se/ledare/kossor-%C3%A4r-ingen-kommunal-uppgift-1.4815090

Lilla Annas tragiska död
Men det som upprör mig mest är det tragiska fallet med lilla Anna, som dog, efter att hennes föräldrar förgäves hade bett om en ordentlig undersökning för dotterns svåra magsmärtor vid otaliga läkarbesök.

” I somras dog fyraåriga Anna Alleman hemma, i sin pappas famn.
Då hade familjen besökt sex olika läkare för hennes svåra magsmärtor, utan att få någon hjälp. Viktiga prover glömdes bort och undersökningar kunde inte göras på grund av personalbrist. Först efter flickans död hittade man en stor cancertumör i hennes kropp.”
Inga ord finns till tröst, när ett barn har dött. I sorgen finns ingen botten, när vetskap finns att livet hade kunnat räddas.
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/4-ariga-annas-cancer-upptacktes-inte-forran-hon-var-dod

-https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/wyq5o/lakarna-upptackte-inte-annas-cancertumor–dog-4-ar-gammal

”Den där Strandhäll påstår att Sverige har en sjukvård i världsklass. Förklara för mig hur en fyraåring då kan dö i cancer utan att cancern upptäcks, detta trots otaliga besök i sjukvården. Jag tycker så synd om flickan och hennes familj” skrev en väninna som skickade länkarna ovan.

Sjukhusledningarna upprepar samma mantra
Okunskap, slarv och den mänskliga faktorn brukar vara sjukhusledningarnas standard svar, när allt gått fel och så fortsätter de att rabbla om policy dokument och kompetensutveckling, för att felen inte skall upprepas.

Men det gör de, om och om igen. Det blir bara värre.

Alla kan vi göra misstag, men de flesta händelser/avvikelser har en bakgrund och kan ofta länkas till regeringens ansvarslösa politik. Där de satt sig själva i främsta rummet och glömt sina uppdragsgivare. Allt för att få glänsa i EU och FN.

Tänk om sjukhusledningarna i stället kunde sätta ner foten och ställa regeringen med socialministern mot väggen och kräva stopp och belägg för denna befolkningsökning, utan tillskott av resurser. Men, nej det händer inte. Vårdpersonalen skall bara jobba effektivare med sina trötta armar och ben. Personal slutar och bemanningsföretag skär guld med täljkniv.

Tidspress, personalbrist och ekonomi gör att allt fler patienter avfärdas innan de får passera dörren. Favorit råden som nu eskalerat är avvakta, ta lite alvedon och öppna ett fönster!

Halleluja ropen över tillskott av utländsk sjukvårdspersonal, verkar ha kommit av sig. 8 av 10 läkare med utomeuropisk läkarutbildning klarar ej proven för svensk legitimation. Många anmälningar finns också om dåliga svenskkunskaper, där patienter ej blir förstådda, vilket ger sämre eller ingen intervention.

# jagärhär nätverket skall tysta oppositionella
Några som kan kräva sin rätt med råge är många patienter med annan etnicitet.  Jag talar utifrån egen  erfarenhet, men enligt # jagärhär gruppen, som nu nästlat in sig på regeringsnivå, bedöms gedigna erfarenheter troligen som rasism och främlingsfientlighet.

Muslimer har nu t.o.m. fått en handbok att dela ut till sjukvårdpersonal, där orimlig hänsyn med dalt slår i taket. Om personalen skulle följa dessa kulturella råd, så skulle en muslim få eget rum och andra patienter skulle få trängas ihop i sköljrummet.

Regeringens utlovade satsningar kommer ej att hjälpa. Vägen brukar vara lång ner till golvets personal. Men vi får glädja oss åt smulan, med larm till utsatt personal och fler securitas vakter på akuten, när Ali, Muhammed och Ahmed kan dundra in med uppvaktande maffiafölje, de kräver förtur även här, för det är ju något som 7 klöverns politiker lärt dem.

”J´accuse”
Är det inte dags för att brev till regeringen med rubriken, ”J´accuse,” (jag anklagar) som Emile Zolas kända brev till Frankrikes president hade. När han tog ställning för den judiske officeren Alfred Drefys, som blivit dömd för högförräderi.
Men 2017 är det de klarsynta och orädda, som ser och påpekar politikernas förräderi mot sitt eget folk, som blir dömda.

3 tankar kring ”Annika Strandhäll ”Vi har en vård i världsklass”??

Kommentarer är stängda.