Lögner ger skadestånd, medan strävsamt liv bestraffas

”Nu ska de ha skadestånd….trots att de ljugit om sin ålder…”
var den upprörda kommentaren från en gammal vän, som arbetat och gjort mer än rätt för sig under hela sitt liv.

Att migrationsverket gav fel information inför den frivilliga ålderstesten av ensamkommande var Rapports stora nyhet den 12/11.

Ensamkommande med deras omhuldade kvinnor hade tolkat informationen, att verket hellre skulle fria än fälla om avvikelse fanns mellan undersökning av visdomständer och knäleder. Att migrationsverket sedan gjorde en samlad bedömning av alla variabler, tolkades som informationsbrott och krav på skadestånd ställdes. Uppskakade och arga kvinnor visste inte till sig av förtrytelse. En var god man och kanske såg sin extra inkomst tryta, när majoriteten (83 % av de hitintills testade) var vuxna män. Migrationsverkets jurist bara jamsade med om att detta var förfärligt att en statlig myndighet hade lämnat fel information inför ålderstestet och öppnade för skadestånd.

Dessa män tar sig via smugglare över Medelhavet, upp genom Europa till Sverige där bidragen och asylmöjligheten är störst. Passet slängs som regel, sedan är det enkelt att ljuga om ålder och hemvist. Vilket renderar uppassning dygnet om och möjlighet finns för familjen att komma efter.

Ålderstest är själklart frivilligt och betraktas som en kränkning, vid avslag blir det advokat hjälp och nu kan även skadestånd utdelas för denna otydlighet i informationen.

”Sätt nu inte kaffet i vrångstrupen” skrev en gammal vän och skickade intervjun som Katarine Janouch gjort med en anställd tjänstekvinna på migrationsverket.
Där fjäskeriet och undfallenheten för krävande asylsökande män med med dyra Rolexklockor på armen och senaste I-phone i handen är upprörande. Men miljarderna bara flödade in, för verket arbetar på löpande räkning.
Journalistkåren tävlade i snyftartiklar och kvinnor strömmade till centralen. De unga tog selfies, så deras goda gärning kunde stärka deras varumärke och de äldre delade ut nallebjörnar, som i internationell press bidrog till första spiken i kistan för det humana landet i Norden. Men ingen journalist ville skriva om dessa asylbedrägerier som var satta i system, trots trägen begäran. Dessa miljardbedrägerier väger lätt mot kulturelitens #metoo kvinnor.

Målgruppen avgör humaniteten
Jag undrar ofta om det saknas kopplingar i hjärnkontoret även hos dessa kvinnor?
Att det saknas hos allt för många politiker känner vi redan till.

Ser de inga samband mellan dessa ålderslögner, som tvingar kommuner att ordna fram dyra HVB boenden och dränering av kommunens kärnuppgifter?

Varför finns ingen tanke på att allt handlar om resurser, fördelning av våra skattepengar?Om några får mer, så får andra mindre, konstigare är det inte.

De, som först får mindre är gamla,  svaga och svårt sjuka för att de inte har ork att protestera och saknas resursstark omgivning, så blir de omgående politikernas målgrupp. Deras nya väljargrupp skyddar de med tvångslagar för knäande kommuner, vars ledning borde gå i generalstrejk om civilkurage prioriterades framför karriären.

Varför finns det  inte en smula av humanitet kvar för lilla Anna som dog efter sjukvårdmissar och för handikappade Jenny 82 år i Sollefteå, som sitter inlåst i sin lägenhet i månader, för kommunen vägrar annat boende? 

Allt för att spara pengar.

Smart strategi hos kommuner
Nu har kommuner kommit på en smart lösning för att spara pengar, de avslår ansökan direkt om annat boende. Om de gamla orkar överklaga, så tar handläggningen månader och har kommunen tur, så kan de gamla hinna lämna jordelivet under tiden.

– Gamla människor är livegna kan man säga. De förlorar rätten över var de vill och behöver bo. De är omyndigförklarade och det ser man i inslaget. Jag blir fruktansvärt upprörd…. säger professorn i geriatrik, Yngve Gustavsson, men inte ett pip kommer från  asylanternas supporters. 

Här finns ingen tvingande aviseringslag från regeringen. Deras högsta prioritet är att internationellt få visa att de klarar konsekvenserna av den egotrippade ”öppna hjärtans politiken” och då är inget medborgaroffer för stort.

Förslag på skadestånd för medborgare
Så nu är mitt förslag, att alla medborgare unga som gamla som förfördelats beträffande vård, omsorg, arbete, bostad mm kräver skadestånd och upprättelse på grund av brutit samhällskontrakt.

När vi har betalt för en vara som visar sig vara defekt eller som inte levereras som utlovats, då har vi rätt att upphäva köpet och få pengarna tillbaka.

Kom ihåg det, bästa läsare till september nästa år!

Källor
https://www.svt.se/nyheter/inrikes/migrationsverket-gav-fel-information-om–alderstester

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/jenny-82-har-suttit-isolerad-i-manader

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/gustafson-blir-fruktansvart-upprord

4 tankar kring ”Lögner ger skadestånd, medan strävsamt liv bestraffas

  1. Här ett färskt exempel på åt vilket håll det pekar i vårt samhälle
    SUM Sv.unga muslimer har vunnit mot förvaltningsrätten – har fortfarande rätt till
    statsbidrag – tänk er att nu se den odräglige ordföranden Musa göra segertecken – skulle inte förvåna om han sitter i OpinionLive i morgon kväll eller senare – kanske EU-mötet
    tar allt.

    https://nyheteridag.se/sveriges-unga-muslimer-vinner-i-forvaltningsratten-har-ratt-till-statsbidrag-trots-rapport-om-kopplingar-till-muslimska-brodraskapet/

  2. Bra skrivit. Nu vill EU förbjuda alternativa medier. Varje land kan ta bort dom om så önskas. Hemskt. Konsumentvänligt heter det?

Kommentarer är stängda.