Skattebefrielse för arbetslösa, lockande för flyktingbaroner?

Läste jag rätt??

Men så står det i länken, som jag fick från en väninna med tillägget: Helt otroligt att de skall vara skattebefriade också!!!!!
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6818661

Nu är hitte på benämningen inträdesjobb och detta skall gälla alla arbetslösa, dvs. de < 25 år som varit utan jobb i ett halvår och de över 25 som varit arbetslösa i mer än ett år, som skräddarsytt för invandrare, både gamla och nya, vars arbetslöshet är skyhög.

Varför är ännu tabu att fråga i regeringen.

Negativ produktivitet
Att det kostar mer än smakar att anställa är ett okänt begrepp för Ylva Johansson. Hennes tidigare förklaring om arbetsgivarens motvilja mot krångliga efternamn är nu glömt, för nu fortsätter regnet med subventioner över flyktingindustrins baroner.

Jag fick läsa artikelnAvtal nära- så skall nyanlända få jobb” från SR en gång till.

”…….Ersättningen ska bestå av en lönedel och ett bidrag från staten som betalas direkt till individen. Detaljerna här är inte klara, men enligt Ekots uppgifter ska ersättningen totalt motsvara lägstalöner i Sverige som i många branscher ligger mellan 16 000 och 18 000 kronor i månaden. Både arbetsgivaren och den anställde ska vara skattebefriade…..”
”…….. Med en låg lön på runt 8 000 kronor per månad och ett bidrag på lika mycket direkt från staten till individen är det tänkt att företagen ska våga anställa den som är nyanländ eller står långt ifrån arbetsmarknaden.”
Alltså minst 16.000 i handen, om jag läser rätt.

Men sedan kommer tillägget att dessa inträdesjobb skall förvandlas till fast anställning efter två år och då kanske det blir lite kinkigare för arbetsgivaren.  Om subventionerna då skall avslutas framgår inte, eller om skrupelfria arbetsgivare inom flyktingindustrin kan ge den skenanställde sparken efter 23 månader och ta in en ny person för fortsatt stöld från skattebetalarna?

I Löfvens jämlika land så borde konsekvensen bli, att alla låglönejobb samt majoriteten av alla pensionärer också bli skattebefriade?

Eller har regeringen nu slutligt punkterat ”alla lika värde lagen”?

Undanträngning och lönedumpning
Hur kan facken gå med på detta avtal om dessa inträdesjobb, som stinker av undanträngningseffekter och lönedumpning? Att ”frigörelsen är vårt eget verk”, är begravt och glömt.

Annie Lööf sitter väl och gnuggar händerna av förtjusning för dessa efterlängtade lägsta löner, tillsammans med alliansen. Gratulationskort borde komma direkt från Bilderbergarna.
Det kan väl inte bli bättre:
– Välfärden eroderas ytterligare
– Skattehöjningar ett måste enligt SKL
– Staten behöver nya lån, från bankirerna
– En god splittra, söndra effekt

Allt under sken av handlingskraft och humanitet.

LO-arbetare v.g.se igenom sveket!
Jag undrar om arbetarna i LO tycker att detta avtal är lika bra som Thorvaldsson, att den svenska modellen nu gått i graven, när deras fackboss övergivit dem och klättrat upp i knät på statsministern, som nu bygger landet i full fart.

Om de inte lämnar detta parti med sin regeringsfinansierade fackförening, då får jag lyckönska dem till framtida fattigjon.

Signaturen ”Tant Gredelinkommenterar så här i Samnytt.
”Dags för andra ronden i det stora rånet av svenska folket. Vilken arbetsgivare kommer att anställa folk som varken kan yrket eller språket. Det handlar om få yrken som inte kräver kunskap idag. Istället blir det asylbaroner som bluffanställer folk som får kanske 8.000:- i månaden sedan behåller ”arbetsgivaren” resten, alltså svenska folkets skattepengar. Så fungerar det i viss mån redan idag men detta blir en hel asylindustri. Vart tog kompetensregnet och alla de högutbildade vägen? Om svar anhålles!”
https://samnytt.se/ny-subventionering-ska-fa-nyanlanda-i-jobb-riskerar-tranga-undan-andra-anstallningar/

Vi är många som önskar svar och för våra barn och barnbarns framtid, måste vi se till att statsministern inte får fortsätta att bygga, det vill säga rasera landet!

5 tankar kring ”Skattebefrielse för arbetslösa, lockande för flyktingbaroner?

    1. Tvångsskicka Morgan Johansson direkt ner till Danmark, för frivilligt lär han inte åka. Här hemma är det tvärt om, att straffen sänks ju högre upp i rättsväsendet utomeuropeiska brottslingar kommer. En taxi full med vapen och 1 kg cannabis är inte tillräckligt för skärpt straff enligt domare. Jag skulle vilja veta nämndemännens politiska hemvist?

Kommentarer är stängda.