Allas lika värde?

Allas lika värde?
Från en ”följare” kommer detta tänkvärda mail:

 Om du är en svensk programledare, 30 år och råkar ha tafsat på någon kvinna för låt oss säga 15 år sedan, kan du bli av med jobbet. Du lär sedan aldrig få tillbaka det, blir polisanmäld och allmänt framhållen till folket att spotta och sparka på. 

Om du har gjort något bra tidigare i livet, så finns det inte kvar längre.

Om du är 30 år och kommer från Afghanistan och har varit med på gängvåldtäkt av någon underårig flicka, samt säger att du är 17 år, så får du en liten tillsägelse.

Kanske får du även vara på ett hem med bra mat och aktiviteter i några månader. Efter det får du stanna i Sverige, får förtur till bostad, får ta hit hela din familj och ett ekonomiskt bidrag som motsvarar en höginkomsttagares efter skatt.

Dessutom får du en hel svans av 60 åriga kvinnliga supporters som skyddar dig mot allt.

Det du, är alla människors lika värde i Socialdemokraternas Sverige!”

………………………………………………………………………………………………

Tänk om det blivit något fel på värdefördelningen?
Om några får för mycket, så blir det mindre kvar till andra. 

 Jag minns en novell ur Strindbergs ”Giftas”, som var en samling äktenskapsskildringar och som blev ett lika uppmärksammat inlägg i 1880-talets sedlighetsdebatt, som i dagens #MeToo kampanj.

Novellen handlade om en riksdagsman, som äntligen fick vara aktör på kammaren, när han lovat att lägga fram en motion i riksdagen, som passade den annars så ovilliga frun.

I en uppsats skrev sedan en elev…..”frun gav sig åt maken för motionens skull…”

PS. Hej Harriet!
När jag försökte kommentera direkt under din kommentar, och sedan kollade om min text ”fastnat” på kommentarsfältet, fann jag att så inte var fallet.
Då försökte jag på vanliga fältet, och nu gick det bättre. Ville bara tala om, hur det funkar. Ds.
Meddelar en bloggläsare, efter min ”spamattack”som krävde städning av dator samt svartlistning av vanliga spamord, som gjorde att bloggen ej fungerade.

 

 

 

 

8 tankar kring ”Allas lika värde?

 1. ” Alla likas värde” – frasen som Sverige övertolkat ur FN.s mänskliga rättigheter till just …likas värde! från engelskans
  dignity – som betyder värdighet och inte värde.
  Som alltid ska Sverige vara bäst i klassen framförallt i FN sammanhang vilket kostar på.

  1. I morgon torsdag skall komma ett program på TV under titel Tvärvändningen jag har fått en förhandstitt (förmedlad via fria tider) uppfattade den som ganska neutral och saklig.
   I övrigt är det märkligt hur lite som förändrat sig. Fenomenet #metoo kommer slockna med ett fräsande i atlanten om jag läst rätt i kristallkulan som jag har

 2. Harriet. Människorna måste inse att MSM är falska och ägs av motståndarna. Söka sig till nätet, vilket kan vara svårt i ett invant mönster.

 3. Mycket bra beskrivit. Verkligheten är skrämmande. Jag har tidigare i mina kommentarer belyst detta. Tror att tanken är att vita svenska män skall knäckas. I min kommun nämner man inte gruppvåldtäkter. Detta kommer sluta illa.

  1. Hur mycket belysning kräver medborgarna för att kunna se bakom vår förrädiska feministiska regering?

   1. Det krävs nog rätt mycket belysning, Harriet. Helst det yppersta ljuset, alltså solens.
    Det som får trollen att spricka!

Kommentarer är stängda.