Det offentliga hyckleriet fortsätter.

 Hyckleriet fortsätter
I denna gästkrönika berättar Olle Ljungbeck om intryck från en ”Mässa För Fred” i Gävle. Där fokus enbart låg på tidigare världskrig, utan ett ord om dagens terrorism, som är en utlöpare av islam. Jag kommer att tänka på Marx bevingade ord ”att religion är opium för folket.” Sorgligt att inte fler förstår detta, när vår ärkebiskops valspråk är Allauh Akbar, samma som IS krigare utropar innan de skär halsen av kristna.
……………………………………………………………………………………………………

”Kommunen delade ut fribiljetter till något som kallas ”Mässa För Fred” (The Armed Man) och gavs i Gävlehovshallen. Lät intressant varför hustrun och jag besökte den i går, lördagen den 28 oktober. Tyvärr visade det sig att skaparen av den inte vågade skildra dagens verklighet, men väl gårdagens med krigets vansinne i centrum. Det senare var givetvis inte fel. Inget kan väl behöva belysas mer för att avskräcka varje individ för det vansinne krig innebär.

Bortglömd terrorism och falsk harmoni
Men det som förvånar är, att trots att det pågått en fruktansvärd terrorism i stora delar av världen de senaste 20 åren – IS – som i grymheter inte står 2:a världskriget efter, visades inget av detta?
Trots att denna terrors utövare utgår från islam och koranens texter, frammanas en bild av harmoni mellan olika religioner såväl i programmet som på bildskärmen. Vi behöver inte gå längre än till Malmö för att få bekräftat att det är i första hand är islamister som terroriserar judar och utsätter synagoger för attentat. Så den harmoni mellan religionerna man söker ge sken av stämmer inte alls!

Islam
Den fruktansvärda terrorism som spridit skräck och fasa i stora delar av världen är en utlöpare ur en av religionerna – Islam. Bilden av bedjande manliga muslimer i en moskè utan kvinnor söker frammana en slags religiös harmoni. Vad som inte framgår är ju att den döljer det kvinnoförakt och kvinnokränkning som är djupt rotat i Islam.

Trots att dagens terrorism (IS) hävdar ett deras ideologi grundas på koranen och sharia får en företrädare för Islam medverka med att framföra ett muslimskt böneutrop som börjar med Allahu Akbar vilket företrädare för bl a IS utropar när de spränger, lemlästar eller skär halsen av sina offer. (Även om frasen används också i andra sammanhang är den stötande i det här fallet).

Satt det mot förmodan en hemvänd Jihadist i salen och fick höra sin organisations stridsrop på denna plats kunde han inte annat än triumfera. Men även i övrigt var bönen som den lyder, en kränkning mot ututövare av andra religioner. Mig rör emellertid inte detta eftersom jag är ateist.

Religion främstas orsak till konflikt
Överhuvudtaget tyder bilderna på utövande religiösa företrädare inte på en utveckling mot ett mera utvecklat och moget samhälle utan snarare en tillbakagång mot något primitivt. Att därför i det här sammanhanget profilera religionerna som positiva aktörer för fred och mänsklig samlevnad är falskt.

Faktum är ju att religionerna såväl förr som i dag är bland de främsta orsakerna till krig och konflikter människor emellan. Att därför som Camilla Dahl helt aningslöst uttrycka sig på följande sätt kan inte försvaras även om hon hävdar att musik/konst inte har med politik att göra;

”En höjdpunkt kommer redan i början. Imamen Chokri Mensi gör det muslimska böneutropet med en klagande, åkallande kraft som får håren att resa sig. Detta till bilder på solglitter, minareter och klagomuren i Jerusalem”.

Olle Ljungbeck, Hanåsen 110, 80591 Gävle

2 tankar kring ”Det offentliga hyckleriet fortsätter.

  1. Reflektion: – det är bara att konstatera att vårt sekulära kristna samhälle är väldigt illa ute.
    Hur är det möjligt att så många människor inte kan förstå hur illa läget är idag – hur islamiseringen äter sig in i vårt undfallande samhälle – den demografiska prognosen är hisnande dyster.

    1. Jag börjar tvivla på mina sinnen. Det kanske inte är så illa egentligen men jag börjar tröttna på min egen underlåtenhet att reagera. Jag har tyvärr ännu inte orkat skapat en strategi som jag känner mig bekväm med som tangentbordskrigare bakom sin dator (i sin relativa ensamhet) uträttar man föga

Kommentarer är stängda.