Självklarheter förvandlas till främlingsfientliga

Stöket på våra bibliotek
I veckan som gått har åter stöket på biblioteken debatterats.
Kanske fler höll på att sätta i halsen än undertecknad, när de läste vad kulturborgarrådet Roger Mogert (S) i Sthl klämde ur sig i en debattartikel, att krav på tysta bibliotek ofta är främlingsfientliga!!!
https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache%3ARICSY-7vMlMJ%3Ahttps%3A%2F%2Fwww.dn.se%2Fsthlm%2Fvi-maste-ha-ett-storre-uppdrag-till-biblioteken-an-att-bara-vara-en-tyst-plats%2F+&cd=1&hl=sv&ct=clnk&gl=se

Vidare i texten står att borgerliga debattörer, som larmar om stökiga bibliotek ofta har en främlingsfientlig agenda och drivs av klassförakt. Han identifierar sig med de stökiga ungdomarna och ser sin egen barndoms bildningstörst i deras utlevelse och brist på respekt!!!!

Har karln fått hjärnsläpp, tänkte jag?

Nästa förslag kan bli bus och håll i gång under kristna gudstjänster, vördnad och stillhet kanske betecknas som en skymf mot Koranrens Allah?

Protester
Hans debattinlägg väckte tack och lov ursinne på sociala medier.
SvD:s ledarskribent Paula Neuding blev riktigt förbannad, hon har under lång tid rapporterat om dessa vandaler, som skrämmer bort unga och gamla från biblioteken, som kulturborgarrådet med ansvar för Sthl:s bibliotek vill förvandla till fritidsgårdar utan regler, med ihåligt snyft från sin egen bakgrund.
https://www.svd.se/svara-mogert-annars-ar-du-feg

Kanske finns i hans minnesbank mer kunskap från ideologin än från böckernas värld, vilket kan ha bidragit till att ha fick bli kulturborgarråd? 

Sund bibliotekarie
Det som gläder mig är att en sund bibliotekarie, Einar Ehn, som tjänstgör på biblioteken i Vällingby och Hässelby tar bladet från munnen. Han skriver att ”Föräldrar och äldre vänder i dörren”

och att kulturborgarrådet tar parti för mobbarna och det är han inte ensam om. Bortförklaringarna till invandringsrelaterad brottslighet, tycks aldrig ta slut.
https://www.svd.se/bibliotekarien-foraldrar-och-aldre-vander-i-dorren

Vi inte bortskämda med att bibliotekarier protesterar mot stryka medhårs filosofin. Allt för många av hans kollegor har stor utrensningsiver för böcker, som de anser ha rasistisk underton. Att ta på sig dåtidens glasögon finns inte i deras identitets- och mångkulturella värld. Ingen läsare från en minoritet får bli sårad, hellre får hela kulturarvet stryka med.

Kanske Gamla Testamentet i bibeln står på tur och vill de få sin rasistiska granskning bekräftad, varför inte börja med Koranen?

Protester från yrkesverksamma
Allt fler yrkesverksamma protesterar nu, mot vad 7-klöverns flyktingpolitik ställt till med i deras dagliga arbete, trots att risken för repressalier är stor.

När ansvariga politiker med stor energi kallar dessa rop på hjälp för främlingsfientliga och klassföraktande mot ungdomars störande aktiviteter, då har vi långt till tillnyktring.

När skall regeringen ta parti för sina uppdragsgivare, medborgarna, borde den övergripande frågan vara till valet nästa år.

Men så länge ödmjukheten och lismandet för EU och FN pågår, så kommer ingen kursändring att äga rum i vårt dagliga liv.

Nyckelpersoner protesterar
 Än är undrens tid inte förbi. Ingen har väl undgått att regeringen drog tillbaka utnämningen av Tomas Bodström till landshövding för stockholmarna, vilket han själv djupt beklagar. Nu får han nöja sig med fortsatt advokatgärning och författarskap. ”Förtroende saknas från nyckelpersoner” var civilminister Ardalan Shekarabis förklaring.

Men att förtroende saknas enligt flera SKOP undersökningar beträffande förd flyktingpolitik och medias rapportering bryr sig regeringen inte om. Medborgare är visst inga nyckelpersoner.

5 tankar kring ”Självklarheter förvandlas till främlingsfientliga

  1. ”Pengar för arbete mot islamofobi har i praktiken blivit pengar för att sprida politisk islam och cementera klanstyrda parallellsamhällen med shariapoliser och hederslagar.”
    säger politikern Rebwar Hassan, som blev utesluten från miljöpartiet (se Staffans länk ovan)

  2. Det kommer aldrig att ske en förändring så länge dagens politiker sitter kvar, Sverige är med i EU (så länge EU existerar) och så länge det västerländska politiska- och mediala etablissemanget håller varandra i hand tillsamman med FN, utan hänsyn till sina nationer och folk.

  3. Från min syster
    ”Vilken skillnad respekten var inför böckernas värld, när vi gick i skolan. När fröken Dagmar Erlander öppnade bokskåpet på lördagen och visade oss olika böcker och sen fick vi förtroendet att låna en bok. Vilken guldgruva att ösa ur genom livet! Förstår inte kulturborgarrådet att den måste bevaras och inte låta de som behöver den bäst få förvandla den till en lekplats.”

    1. Det håller på att bli så att bibliotek förvandlas gradvis till caféer eller kondis om man så vill och märkligt nog främst ungdomar tycks finna det avkopplande att läsa och eventuellt studera där. Ett arbetssätt som jag blivit för gammal för. Bara att acceptera tidens gång

Kommentarer är stängda.