EU elitens, politikers och medias olika stolar

Två stolar

Att EU eliten och majoriteten av våra politiker sitter på dubbla stolar har jag misstänkt länge.
Den ena stolen kommer från den finansiella världseliten, vars budskap till världens ledare, opinionsbildare m.fl inflytelserika personer överförs muntligt en gång varje år på ”Bilderbergarnas” mötesplats. Där målet är stegvis, ökad centralisering, med mer EU makt mot NWO.

Sekretessen är stor och ingen journalist frågar deltagare vid hemkomst om vad som diskuterats eller beslutats. Det är som att fråga; hur mycket pengar har du på banken i fonder och aktier?

Den andra stolen har tvingats fram av så kallade högerextrema det vill säga nationalistiska partiers framgångar i hela Europa.

Volymer får nu diskuteras i EU och många av de svartmålade partiernas förslag har putsats av och omvandlas till nästan korrekta.

Problem
Problemet för nationalistiska partier är deras strävan mot mitten för att öka väljarstödet. Om förtunning av kärnbudskapet sker, så kan fler lämna partiet och de som angett partiet som sitt val i väljarundersökningar, går tillbaka till moderpartiet.

Vi får väl se om moderaternas ”Kristenssoneffekt” blir bestående?

Nu är t.o.m. riksdagsman Hanif Bali (M) glad över att partiet äntligen vågar tala sanning om migrationspolitiken. Normalt brukar ungdomspartier vara mer radikala än moderpartiet, men på deras stämma i helgen lät flera representanter som mångkulturella miljöpartister.

Svår balansgång 
Det är mycket svårt att balansera rätt i opinionen. Att sätta ner foten eller stryka medhårs kan ge både förtunning och förstärkning av väljarstödet.

Skandaler som skett inom SD blåser över efterhand, liksom i övriga partier, men när partiet röstar för skattefinansierad SVT och SR, då kan många kärnväljare börja skruva på sig och undra vart kompassriktningen är på väg.

Att inte vela hit och dit utan hålla fast vid sitt kärnbudskap oavsett vind, brukar vara framgångsrikt på längre sikt. Väljare är som marknaden, de vill ha förutsägarbarhet och lita på vad som gäller.

Rösträtten
Kruxet för politiker är att rösträtten ännu finns kvar, därför gäller det att förlänga tiden mellan valen så mycket det går, så länge som partier styr med rätt ideologi. Blir det fel, så riskeras nyval eller varför inte upprepning av odemokratisk DÖ?

Bara en stol för MSM
Vilket jag också misstänkt länge, när det gäller förd flyktingpolitik, där folket i flera undersökningar visat att förtroende saknas.

Mats Dagerlind, krönikör på Samhällsnytt rapporterar här om en EU-finansierad handbok, som ska lära journalister rapportera ”rätt” om invandring.
https://samnytt.se/eu-finansierad-handbok-ska-lara-journalister-rapportera-ratt-om-invandring/

Jag undrar om inte Peter Wolodarski på DN kan vara inspiratör? För Svensk media med SVT och SR har under många år i praktiken följt dessa anvisningar, till punkt och pricka, som nu kommer på pränt.

Citat ”… En ny handbok för journalister verksamma inom EU har sett dagens ljus. Boken som har titeln ’Reporting on Migration and Minorities: Approach and Guidelines’ är framtagen av Internationella Pressinstitutet i Wien i samarbete med ett antal mediebolag och vill vara ett rättesnöre i ”etisk journalistik” och ”mot hatpropaganda” för den som arbetar med att rapportera om migration och etniska minoriteter….”

Några axplock från artikeln:
– Enbart ord som associeras till goda ideologier och konnotationer skall användas. Negativa skall väljas bort. (Konnotation = intension/begreppsinnehåll enl. Wikipedia)
– Undvik att vara allsidig så den önskade infallsvinkeln synliggörs
– Läsaren skall erbjudas ”ett ändamålsenligt register av röster och åsikter.” Obs! Definitionen av ändamålsenliga åsikter är enbart de som kommer från migranter och medlemmar av minoriteter.
– Glöm konsekvensneutralitet, visa ej den andra sidan. Om den ändå tas med, beskriv den som extrem och hatpropaganda
– Om orsaker till samhällsproblem beskrivs, nämn ej något om religiös eller kulturell koppling. För brott har sällan något med etnicitet att göra.
– Rubriker skall ge rätt intryck
– Lyft fram personliga perspektiv, framför samhällsanalys. Det vill säga mer ”snyft” än sanning.

Nej, nu skall jag inte plåga eventuella läsare mer, men hur kan seriösa journalister acceptera detta svammel?

Kanske det är filantropen Georg Soros, som spekulerade sönder både pundet och vår valuta under tidigare finaskris, som ligger bakom? Att tusentals människor då förlorade sina hem och sin försörjning, rör inte denne globala man i ryggen.

En av hans stiftelser finansierade tidigare en handbok till migranter med råd om, hur de skulle kunna ta sig in i Europa.

Lyssna på den fd. grekiska finansminsterns erfarenhet från EU:s inre arbete. Vad tycker alla EU entusiaster?
https://www.facebook.com/digitalavarlden/posts/1087381504731586

……………………………………………………………………………………………………

Blogg upplysning till ev. kommentatorer!

 Ett par ”gamla” kommentatorer har meddelat att deras nyskrivna kommentarer ej ”fäster” i kommentatorsfältet.
Orsaken kan vara att spamfiltret nu sorterar bort dem, eller att spam trafiken är för tät.
Länk: https://support.blogg.se/hc/sv/articles/200722393-Publicering-syns-inte-

Jag upprepar mitt råd till kända kommentatorer: Skicka Din kommentar direkt till min mejladress, så lägger jag in den under Din signatur.

2 tankar kring ”EU elitens, politikers och medias olika stolar

 1. Från signaturen ”Staffan” kommer denna kommentar:
  ”Utmärkt att Harriet tar upp Bilderberggruppen – U.Kristersson bör säkert ha resväskan klar om ca 7 – 8 månader för kommande
  Bilderbergmöte ( kanske första veckan i juni) -för att bli medbjuden av Jacob Wallenberg som sitter i styrgruppen -ska bli intressant
  att se. Annie Lööf borde rimligtvis ställas inför medias frågor hur det var i somras i Virginia US, liksom Magdalena Andersson, S.Löven
  som är några av de senaste svenskarna som deltagit. Visst , de har tystnadsplikt, men journalisterna borde göra sitt jobb och ”ställa på”
  dem , göra dem nervösa. Det är ju helt otroligt att år efter år passerar dessa besök helt under radarn. Hoppas J.Åkesson om han skulle bli inbjuden , att han tackar nej. ”

 2. Från en mejlvän kommer följande kommentar
  Hej Harriet!
  Lade du märke till Agendas hantering av M-stämman och uppföljningen med intervjuer? När jägaren (M) talade, hördes svag, vacker gitarrklang i bakgrunden. Folk tänker inte på det, vilket är meningen. Man ska påverkas utan att märka av knepet. Men jag har fått bekräftat av en mailvän att så är det, ty han skapar sådan musik på beställning. När producenten vill att vi ska känna behag så lägger man på dur-stämda toner. Men moll-stämda, eller mullrande som bombplan, när man vill att vi ska känna avsky. Så jobbar även varureklamen, vetenskapligt. Doktor Joseph Goebbels var Hitlers propagandaminister. Han var mästare på att skapa filmer och annat som förförde ett helt folk. Men jag tror att även vår PK-elit är ganska effektiv, genom att vi tror dem vara demokrater. Kolla när SD har sina landsdagar senare i höst, ifall SVT lägger på dur-stämd bakgrundsmusik när de hanterar det partiet!

  Gällande mätningen så är Sifo regimens eget mätinstitut. Men nu låtsas M vara lika vasst som SD, och samtidigt blir de sannolikt ense med S om att flytta fokus från migrationen till arbetsrätten. M gör ett utspel, avsett att trigga LO till strid. M & S + LO gillar detta. Så kan man köra sina klassiska roller, och avleda uppmärksamheten från de större problemen.

Kommentarer är stängda.