Islamofobi och/eller västfobi?

Tyvärr är det en omöjlighet att ta del av innehåll i kunskapsfyllda bloggar och nätets alla tidskrifter, som behandlar samhällsfrågor.

Men det som jag och många andra alltid läser är pionjärerna professor Karl-Olof Arnstberg och journalisten Gunnar Sandelins blogg ” Mörkläggning och Invandring.” Där lyfts både lekmäns och forskarens erfarenheter fram, som ger nya tankar och kunskap.

Tyvärr är traditionell medias vetenskapsjournalister dåliga på att presentera forskares verk, som inte passar in i tidningens politiska tillhörighet. Många forskare har fått se sina medel tryta eller helt försvinna efter opassande fakta.

Den 6 oktober handlade inlägget från Arnstberg/Sandelins blogg om en artikel av Chantal Delsol, professor i europeiska studier vid Hannah Arendt-institutet, vid Université Paris-Est Marne-la-Vallée. Källan är en norsk text, som Arnstberg översatt.
https://mail.google.com/mail/#inbox/15ef349f20d7e239

Delsol frågar sig ”Var är våra övertygelser?” och säger:
”Terrorismen som drabbar oss beskrivs som oförklarlig. Vi är kapabla att införa undantagstillstånd och bedriva hemlig underrättelseverksamhet, som otvivelaktigt avvärjer många andra angrepp, men vi är inte i stånd till att sätta fingret på orsakerna.”

 

Hennes slutsatser från vänsterintellektuellas argument känns igen i hela västvärlden. Vi har söndagens partiledardebatt i färskt minne.

CD skriver att intellektuella har slutat att observera den yttre verkligheten för att i stället pådyvla sin omgivning världsfrånvända teorier, som inte stämmer.
Hon betonar också att terrorister endast utgör en viss procent av alla muslimer, men skadeverkningarna är desto större.

Bortförklaringar till terrorism och brottsliga gärningar, är desamma oavsett om de kommer från Frankrike eller Sverige.

Favoriterna från artikeln är (med egna kommentarer)

 • Islamofobi, främlingsfientlighet, rasism. Aldrig ett ord om hatet och fobin mot väst.

      ”…Det talas aldrig om västfobi. Det är förmodligen suspekt att snacka om den, eftersom man då bryter en länk till islam. Inte desto mindre är de angrepp som med allt kortare mellanrum drabbar våra städer i hög grad ett resultat av västfobin….”

 • Utanförskap med arbetslöshet, sociala problem. Trots att många stora terrorbrott har utförts av andra-tredje generationens invandrare, ofta välutbildade och integrerade på ytan.

Varför utför inte fler medborgare terrorhandlingar, som är arbetslösa och har sociala problem får vi aldrig något svar på.

 • Mentala problem. Att sjukdomsförklara företeelser som vi inte vill ta in, är vanligt förekommande på många områden. Då slipper vi konfronteras med känsliga faktorer, som gener, social miljö, kultur och religion, som riskerar att förtunna värdegrunden.
 • Påpekandet av västlig kulturs ogärningar med religionskrig och världskrig. Blindhet råder däremot över islams erövringskrig. Författaren jämför med oviljan att synliggöra Lenins och Stalins förbrytelser.

 Den största anledningen till islams fundamentalisters framfart skriver CD, är att väst har dragit upp sina egna rötter inom kultur samt generationers erfarenheter med samlad kunskap.

Jag vill lägga till att vänsterliberalers hyllningar av främmande kultur och religion har skett på bekostnad av våra medborgerliga rättigheter. Vilket har jämnat vägen för islams fundamentalister. Det är denna inställning som mer bidrar till stigmatisering av majoriteten invandrare som sköter sig och vill assimileras/integreras, än att ärligt tala om de som bryter mot lag/rätt och som föraktar väst.
Enligt författaren är enda vägen är att söka rätt på västs rötter igen och våga se klarsynt på de ”intellektuellas varkgods”.

Jag tror att första steget är att intellektuellas tolkningsföreträde också måste innehålla västfobin. Ännu finns bara islamofobin på deras dagordning.
Kanske det sker i slutna rum, men att sätta dessa tankar på pränt kostar ännu för mycket, både inom karriären och i det sociala livet.

2 tankar kring ”Islamofobi och/eller västfobi?

 1. Hej, här en komm. till tisdagens krönika – islamofobi/västofobi; Från signaturen ”Staffan”
  Islamofobibegreppet är skickligt planterat -initierat sedan några decennier tillbaka av Muslimska brödraskapet MB (som jag uppfattat)
  som ett s.k. ”slagträ ” mot oss alla otrogna och islamkritiker att ta till i tid o otid för att misskreditera och märka människor som är sunt riktigt kritiska mot islam – gäller f.ö. hela PK-eliten.
  Det verkar ha gått så långt att bara antyda att man möjligtvis kan betraktas som skeptiker är man illa ute. Skepticism är ju väldigt svagt tycker jag i detta fall , en islamkritisk person behandlas av PK-media som ”paria”, kan höras på tonfall.
  Det här kan inte fortsätta – vi måste bli tuffare, modigare och våga stå ut med ev. missaktning annars är det kört.
  Exempel på hur det ser ut i media – igår i SVT morgonstudion fick muslimska slöj-designern I.Aldebe sitta o plädera för ”vackrare” och bekvämare muslimsk beslöjning rent allmänt men visade även upp de modeller hon på uppdrag av Polisen RP och Försvarsmakten designat – för kvinnl.muslimska poliser o soldater – så vidrigt vämjeligt. Såg ni i Skavlan senast – gullande med beslöjade TV-stjärnan
  från Skam-serien.
  Sedan flera år tillbaka pågår en massiv kampanj från OIC Organisition Islamic Conference , 57 muslimska länder med störst röstmandat i
  FN:s generalförsamling att kriminalisera hädande av islam och profeten M. s.k. blasefemi att gälla för oss även i väst via FN:s mänskliga rättigheter –
  stöter inte på något motstånd som det verkar – jag är lite osäker men troligen har processen kommit långt och kan ha beteckningen18/20 (22) i protokollet.
  Kallas Istanbulkonferensen – värd för dessa möten har flera gånger varit pres.Obama o sec.H.Clinton i N.Y.
  EU-toppen har tydligen inget emot detta.
  Vi är så illa ute. ./.
  Mvh/ Staffan

 2. Från signaturen ”Nisse” kommer följande kommentar:
  Många människor sitter så fast i sin uppfattning, att den nästan blir som deras religion. Svårligen byter de därför åsikt. Enstaka gånger händer det dock. Den senaste riktiga skräll, som jag minns, var väl när den tunge moderaten Sten Andersson hoppade av och gick över till SD. Tyvärr avled han alldeles för ung.

Kommentarer är stängda.