Partiledardebatt, där massinvandringens konsekvenser sopas under mattan

I sin ledare i Svd i dag, skriver Tove LIvendahl  om gårdagskvällens partiledardebatt ”Att alliansen är tillbaka.”
https://www.svd.se/alliansen-ar-tillbaka

Jag är inte lika säker med tanke på Björklunds (L) och Lööfs (C) blickar mot statsminister Löfven, som envist hävdade att blockpolitiken måste brytas. Nu när DO kanske inte längre fungerar i praktiken.

Har alliansen vaknat?
Alliansen verkar äntligen förstå att de måste börja opponera och positionera sig i viktiga frågor, efter en mycket behaglig tre års period i riksdagsbänken, som lika gärna kunde ha stått tom.

Förväntningarna på Kristensson (M) är stora och visst han levererade mer känslofärgade argument, jämfört med sin svala och polerade företrädare, men frågan är om det räcker.

En aggressiv Fridolin 
Att svara på frågor med korta repliker var inget som den hetsige Fridolin hörsammade. Han gick på som en ångvält med samma utanförskapsargument oavsett vad sakfrågan handlade om, precis som brodern Jonas Sjöstedt (V).

I och för sig har han rätt, att bakom alla ämnesområden, som kris inom sjukvården, skolan, polis och rättsväsende, så ligger elefanten i rummet, en för hög invandring till landets förmåga till integration. Men hans analysförmåga om orsaker till så kallat utanförskap har stora brister, precis som hos  statsministern.

Jimmie Åkesson (SD) försökte lugnt påpeka att det var liten risk att unga killar i förorten skulle vilja plocka skräp, när de kan tjäna storkovan på knarkaffärer, men för döva öron.

Enligt alla övriga partier skall problemen i samhället avhjälpas med utbildning, som inte verkar ha någon ände, fler poliser, högre löner och så mer samverkan, hur nu det skall vara möjligt efter rekord på alla områden?

När, återanpassningsprogram för hemvändande terrorister kom upp, gick jag ut i köket och satte på kaffe.

Ebba Busch Thor eldade upp sig i debatten om sjukvård med Åkesson, till samma energinivå som Jonas Sjöstedt (V) hade hela kvällen. Hon hoppade på Åkesson rejält med ”Ni är en skandalfabrik” och var mer intresserad av att lyfta fram personfrågor än att diskutera i sak.

Konstigt, att hon helt glömde bort transportstyrelsens IT-skandal?
SD:s personer som är misstänkta för oegentligheter är bara en stilla bris jämfört med IT-skandalernas konsekvenser för moder Svea, som mer kan betraktas som full orkan.

Höja eller sänka skatter
Är skiljelinjen mellan blocken. Regering med stödpartier hävdar med en dåres envishet att pungslå det svenska folket är enda vägen för att rädda jobben, vården, omsorgen och skolan etc.
Den sköra alliansen hävdar dock motsatsen med övertygelse om, att enkla jobb med låga löner skall minska det alarmerande sysselsättningsgapet mellan svenskar och invandrare. Högst inom hela OECD.

Sveriges humana hybris viktigast
Inte ord om islam med Koranens bidrag till integrationssvårigheter, kulturkrockar, hederskultur, för lite om bidragssamhällets inlåsningseffekter, hur få illegala att återvända, hur anhöriginvandringen skall klaras av och hur morgondagens flyktingströmmar skall hanteras, var ämnen som undveks.
Sveriges humana hybris, verkar vara det viktigaste på område efter område.
Endast Åkesson påpekade i miljödebatten, att Sveriges satsningar inte leder någon vart i globalt hänseende, utan det vore effektivare att hjälpa andra länder med skyhöga utsläpp. Men då verkade Fridolin få hjärnsläpp och drog till med floskler om att ingen får sitta med armarna i kors…..Vilket jag anser hade varit bättre under dessa tre regeringsår, än alla förnekanden, bortförklaringar av bister verklighet, med fega halvmesyrer.
Att hjälpa flyktingar i närområdet i stället för slösa bort miljarder på unga, lågutbildade män utan asylskäl kom heller inte upp, men vi har många debatter kvar innan september 2018.

Meddelande: P.g.a. anstormning av spam måste man registrera sig för att kommentera efter inlägg, för att minska mängden skräpkommentarer. Ni som har min mejladress, får gärna skicka kommentaren direkt till min e-post, så lägger jag in den, om det skulle krångla. Jag skriver då ”Från signaturen x kommer följande kommentar.” För en blogg utan kommentarer är tyst, när nya tankar uteblir.

En tanke kring ”Partiledardebatt, där massinvandringens konsekvenser sopas under mattan

 1. Här kommer en kommentar till partiledardebatten från signaturen ”Staffan”
  Apropå sopa under mattan , ”Elefanten i rummet” – var med hela tiden – massinvandringen, islamiseringen, men inte en endaste
  antydan – möjligen att det kom fram att många nyanlända måste komma ut i jobb och att Åkesson försökte få fram ordet ”islamism”.
  Önskvärda diskussionspunkter borde bland många ha varit :
  -Islamiseringen – hur långt ska den tillåtas utvecklas-växa? Den snabbast växande minoritet
  -Muslimska brödraskapet – och det välorganiserade s.k. muslimska civilsamhället, vad har vi för koll ?
  -Varför tillåts islamistiska hatpredikanter , permanenta och besökare utifrån
  -varför går det så långsamt med att utvisa/återsända de ca 80000 personer som beräknades ej få asyl enl. Ygeman
  -Våldet i skolorna , våld mot lärarna -vilka ligger bakom ?
  -Varför sjunker nu även nivån på universiteten ?
  – Pensionärsskatten , ska inte ta flera år att avveckla då den endast är en bråkdel vad ex. ensamkommande cirkusen kostar (ca 35 miljarder)
  – Agenda 2030 nu två år – Löven borde våga förklara det som han skrivit på – det är så stort så stort åtagande , mörkas?
  – Parisavtalet , som inte är ett avtal utan en överenskommelse
  – Varför ska Sverige vara bäst på miljön ? 1,5 promille av världens utsläpp som J.Å påpekade

  Noterade att S.Löven tydligt sa att våldtäkterna ska utredas (då de redan skett ) – inte förhindras betr. resurser till Polisen
  inte att i har så många oönskade individer numera i landet.

Kommentarer är stängda.