”Aristokrati på mässa” bästa artikeln om bokmässan

Ingen har väl undgått det stökiga förloppet under NMR:s försök till demonstration på Bokmässan i Göteborg.

Traditionella medier
Vinklingarna på de mer eller mindre upprörda reportagen, stämmer som handen i handsken efter tesen om att det är ideologin som bestämmer våra åsikter. Beträffande rapporteringen om bokmässan uppfyller denna teori vad journalister sett, upplevt och förmedlat vidare genom sin ingångsdörr.

MSM rubriker är t.ex ”Staden vann en stor seger”, ”Det kändes som staden var belägrad,” ”Göteborg skickar hem NMR” och ”Polisen gjorde stordåd” och liknande.

Sociala medier
Fokus i sociala medier är på motdemonstranterna, våldvänsterns attacker mot polis med stenar och andra tillhyggen.

Exempel på rubriker: ”Våldsvänstern motdemonstrerade när nazister manifesterade,”Allahu akbar”- här går araberna till attack i Göteborg” och Här får vänster-ligisterna en utskällning – av en medelålders dam.”

Om damen i stället hade slagit handvätskan i huvudet på en nazist, då hade hon säkert blivit förevigad med ett minnesmärke.

Jag tror att båda ingångarna kan vara lika sanna, men det är maktkoncentrationen hos de stora dagstidningarna, som avgör spridningsradien och därmed sätter den svart-vita agendan.

Sanningen med bakom liggande orsaker är betydligt mer komplicerad.

Tystnaden efter moskébranden i Örebro är också talande beträffande medias ideologi. Eftersom det var en kriminellt belastad invandrare som hade tuttat på, så tystnade media fort. Min misstanke är om den skyldige hade hetat Kalle, Bosse eller Anton, då hade anklagelser om islamofobi, rasism och nazism klistrats på.

Bästa artikeln
Journalisten Fredrik Haage sätter tummen på spiken i sin debattartikel i Smålandsposten den 30 september.
http://www.smp.se/ledare/aristokrati-pa-massa/

Han betecknar mässan som en trygg hovsalong för kulturaristokratin, som pryder sig med ”allas lika värde” knappar på bröstet.

FH skriver om ”Det självklara seminariet som saknas” som borde ha varit mässans huvudnummer.

Vandalisering och härjningar från invandrarungdom
Nämligen stöket och böket på våra bibliotek av invandrarungdomar, som tvingat främst bibliotek i förorten att minska på öppettider eller att helt slå igen. Securitasvakter betraktar dessa odågor mer som ett skämt.

Han tar upp svartmålningen av sin kollega, journalisten Paula Neuding, som oförtrutet fortsätter att skriva om vandalisering på bibliotek, trots anklagelser om att gå högerextremismens ärenden.

Han avslutar sin artikel med:
”Det skrivna ordets aristokrati är inte särskilt intresserat av att ta del av de lägre klassernas råa vardag ute på förortsbiblioteken. Att vi ser en trend som vi kan anta avskräcker läshuvuden ute i utanförskapsområdena att närma sig ingången till deras klassresa är inget som dryftas i den gigantiska hovsalongen i Göteborg. Ämnet är för skitigt och obekvämt.”

Allas lika värde knapparna borde ha ett tillägg, ”Allas lika värde, men de som inte har det, skiter vi i.

Om några eventuella bloggläsare besökte mässan, vore det givande att få ta del av Era erfarenheter. I ett gästinlägg eller i kommentatorsfältet med namn eller under signatur.