Mörkläggningsskandalen och Regeringens bristande organisation!

Gästkrönikör Karin Ferm skriver här ett aktuellt inlägg om alla brister, som finns inom regeringen. Utbredd tystnadskultur, undermålig organisation, ingen konsekvens- eller resursanalys, slutna ”stuprörs”departement, ansvars- och straffrihet och ingen krisgrupp. Allt detta innebär att vi åker med ett fartyg, vars kapten inte har en aning om vad som sker runtomkring eller i fartygets alla sektioner. När fartyget stött på grund och sprungit läck, så skyller han på andra båtar och talar minsann om vilka stordåd han gjort. Hans nya sektionschefer vet inte till sig av glädje och berättar hur taggade de är. Mitt råd är uppsök snabbt livbåten! 

……………………………………………………………………………………………………….

”Tystnadskultur och förkastlig organisation
Vad som det handlat de senaste dagarna är inte det lagbrott en Generaldirektör gjort. Maria Ågren är bortkopplad och kan inte längre dömas!

Det handlar om den ”tystnadskultur” och bristande organisation som kännetecknar den sittande Regeringen och försöket till MÖRKLÄGGNING av Säkerhetsskandalen!

Det som hände efter IT-skandalen inom Regeringen är faktiskt ännu farligare än själva skandalen i sig, även                                                                               om den är allvarlig nog.

Löfvens organisation, där de olika departementen och myndigheterna arbetar oberoende av varandra och  lämnar inte information till varandra, vilket  gör att Sverige i realiteten har flera av varandra oberoende ”regeringar” som sköter var sin del av Svensk politik !

Konsekvenser och resurser är okända begrepp
INGEN uppe i Regeringen verkar veta vad en bredspektra, djupgående, långsiktig  KONSEKVENSANALYS innebär !

De har inte heller lärt sig att göra en ”INVENTERING” av befintliga resurser innebär!

Varje del av den politiska organisationen är ”självgående” och fattar sina egna beslut. 

Även Löfven kallade det för en ”stuprörsorganisation”, vilket innebär att informationen bara fick gå ”nerifrån och upp” eller ”uppifrån och ner”.

Enligt den organisation, som finns i regeringen, är det statssekreterarna som är politiskt valda av respektive Minister, som ska vara den som beslutar vad var och en av Ministrarna ska få veta om vad sin händer i Sverige!

Även om en statssekreterare eller en Minister får information som berör ett annat departement får de inte vidarebefordra denna information till berört departement, utan det ska gå ”genom de rätta kanalerna”. Även om det handlar om Rikets Säkerhet!

Den ena handen vet inte vad den andra gör
Ingen uppe i regeringen får ”lägga sig i de andra departementens arbeten” oavsett vad det gäller.

Visst, det finns olika möten där antingen statssekreterarna och/eller ministrarna träffas en gång i veckan. Men då handlar det om information ”uppifrån” beslutande organ, inte om tvärpolitisk information som rör enbart två eller flera av departementen.

Risken finns, att andra icke berörda departement får information, som inte handlar om deras ansvarsområden.”Någon” kan ju av misstag ”läcka till pressen” eller till ”oppositionen” under de olika utskottens sammanträden. Hemlighetsmakeriet INOM Regeringen är utbrett och den ena ministern vet oftast inte vad den andra sysslar med före det tas upp i Riksdagen eller går ut i pressen.

Fartblinda politiker utan ansvar
Borttagandet av RIKSRÄTT och ÄMBETSMANNAANSVAR har gjort att politiker och politiskt tillsatta tjänstemän har kunnat göra lite som de vill efter sin egen agenda och ideologi, utan att behöva snegla på gällande lagar, förordningar och föreskrifter.

Det värsta som kan hända politikerna och tjänstemännen är att de hamnar på ”elefantkyrkogården” och inte längre får fatta några beslut.

Antigen blir de sysslolösa, eller satta att göra olika utredningar. Vissa hamnar efter ett tag i en underordnad position främst utomlands, medan partiet väntar på att allmänheten glömmer deras skandaler eller misstag.

Syndabocken Lars Danielsson har återuppstått
Där är Lars Danielsson som fick gå efter Tsunamikatastrofen ett lysande exempel. Han är nu tillbaka i politiken som EU-ambassadör och är nu ny chef för EU-representationen. (Decenniets största politiska skandaler).

http://www.tv4.se/nyhetsmorgon/artiklar/decenniets-st%C3%B6rsta-politiska-skandaler-4fbf8b4b04bf725194002f14

http://www.regeringen.se/artiklar/2016/11/lars-danielsson-ar-ny-chef-for-eu-representationen/

SAMTLIGA som blivit inblandade i POLITISKA SKANDALER har fått behålla sin lön hela deras ”förordnande” enligt det regelverk som tidigare politiker beslutat om.

Politiska ”målvakter” rikligt belönade
Allt är bara ”ett spel för galleriet” och ibland har det handlat om att en underordnad fått ta skulden för vad en högt uppsatt politiker beslutat om. Bara för att den aktuella regeringen inte vill bli av med en medarbetare. Den underordnade tjänstemannen blir rikt ersatt för att han/hon offrar sig för partiet.

Löfven avskaffade krisgruppen efter 2014
En av bristerna i den nuvarande Regeringens organisation är att det inte längre finns någon ”krisgrupp” som alla kan vända sig till vid bland annat en pågående säkerhetskris inom Svenska Myndigheter.

Det finns ingen som kan direkt samordna de olika åtgärder som måste till för att täppa till luckorna och informera både berörda departement och Riksdagen!

Inga riktlinjer om vad var och en ska göra och vilka som är ansvariga för de olika åtgärderna!

En av det första som Löfven gjorde då han tillträdde var att avveckla den ”krisgrupp” som dåvarande regering tillsatte 2005 efter Tsunami katastrofen. En katastrof som Göran Perssons regering misskötte totalt.

En krisgrupp som sedan dess haft statsministrarna som högst ansvarig.

https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/arende/betankande/regeringens-krisberedskap-och-krishantering-i_GT01KU8/html

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=745785

http://www.dn.se/arkiv/sverige/regeringens-krisgrupp-doms-ut-direkt/

Efter 2014 har Sverige ingen sammankallande myndighet om det skulle hända en katastrof, här i Sverige eller i utlandet!

Det var också efter Tsunamikatastrofen som dåvarande Regering beslutade att Svenskar som råkade ut för en katastrof i utlandet fick klara sig själva! Regeringen ansåg det vara för dyrt att hjälpa Svenskar som befann sig utomlands och inte kunde ta sig hem.”

……………………………………………………………………………………………………..

Allt fler medborgare börjar inse att vi får klara oss själva och att nuvarande regeringen gör det allt dyrare att leva. Medan statsministern försöker dupera oss, att han och hans erbarmliga regering tar ansvar för Sverige med sitt ledarskap mot avgrunden. Det är hög tid att avskaffa denna regering!

 

 

3 tankar kring ”Mörkläggningsskandalen och Regeringens bristande organisation!

 1. ”Ja ja säger då det” – bra sammanfattning av Karin. Förtroendet för styret är ytterst svagt.
  P.Hultkvist (tomhylsan) må hävda och framhärda att han gjorde med råge det som
  fordrades i sitt ”stuprör” – men som svensk medborgare och med den roll som medlem i den innersta säkerhetsgruppen med A.Y. o självaste statsministern – att då inte omedelbart slå larm – med självklar tvärinfo är oförlåtligt.
  P.H. ser fram mot KU-förhör där den nye ministern Eneroth ersätts av just A.Ygeman som själv är föremål för KU-utredning, dessutom ersätts KU-ordföranden med Beatrice
  Ask (pga pappaledighet) Ref. till ledarsidorna.se. 28/7.

  Har ett ont öga till P.H. efter att han så tydligt positivt framhärdat att muslimerna hemma i Borlänge ska absolut tillåtas bygga en moske´ på en mycket attraktiv central tomt – från ett videoklipp från en hetlevrad debatt i Folkets Hus i Borlänge.

 2. Tack för denna grundliga genomlysning av förhållandena inom regering och myndigheter. Det enda man kan vara säker på är att de ansvariga som får avgå erhåller rejäla avgångsvederlag från oss skattebetalare och så förstås att invandringen fortsätter på hög nivå trots artiklar i MSM om minskade asylvolymer. Bifogad artikel visar hur det förhåller sig i verkligheten. Sverige blöder pengar. Hur läng ska detta hålla.

  https://morklaggning.wordpress.com/2017/07/27/fortsatt-massinvandring/#more-16646

 3. Mycket bra redovisat. Regeringen borde avgått om dom hade någon heder. Nyval vågar dom inte för SD hade blivit vinnare. Verkligheten har kommit ikapp sjuklövern.

Kommentarer är stängda.