Förlorat förtroende, men statsministern klänger sig kvar

Förlorat förtroende!
 Vad krisen handlar om visade ”Jeander,” i går på sin bildblogg. Han är en mästare på karikatyrer och politik. 

Tyvärr saknar regeringen mästare i politik.

Med bara gamla polare och ja-sägare i bilen, så är det lätt att köra vilse. GPS:en har lagt av och visar bara värdegrundstirader.

Men nu har chauffören stannat bilen och slängt ut Anna Johansson och Anders Ygeman, men Peter Hultqvist får flytta fram till framsätet!

Tomas, Morgan och Annika fnittrar förtjust i baksätet med sina nya uppgifter och öppnar dörren till  sköna Helena från Kristianstad, som ska ansvara för migrationsverket, orsaken till landets haveri. Ett krya på Dig kort till Gabriel, struntar de i, nu när hans åksjuka blivit kronisk.

Att lyssna på chaufförens hyllningar om egen körskicklighet, om hur han tar ansvar för landet och samhällsbygget i sin fallfärdiga bil, gör mig illamående.

När Morgan Johansson kläckte ur sig att ”Nu har ni två skåningar i regeringen så nu kan Ni känna Er trygga…” då stängde jag av och lämnar över ordet till Er läsare med kommentarer.

Vad tror Ni blir nästa drag? Accepterar alliansen Hultqvists bekväma plats i framsätet?

 http://jeanders-bilder.blogspot.se/2017/07/forlorat-fortroende.html?spref=fb&m=1

 

 

 

 

 

 

5 tankar kring ”Förlorat förtroende, men statsministern klänger sig kvar

 1. När Löfven & Co beskriver haveriets förlopp, uppehåller de sig vid de formella kanalerna. Man är noga med vilken roll det ena och det andra har. Bara agera i den egna kanalen. Inte titta eller tala i sidled.

  Men de är förhoppningsvis inga robotar. Utan människor av kött och blod, som har känslor och tankeförmåga. Menar de verkligen att de inte pratar informellt med varandra? Nej det är inte rimligt. Utan rimligen har de haft lagbrottet som den stora snackisen när de träffats i tjänsten eller privat. Det synes mig därför troligt att de formellt inget visste. Men informellt visste de väldigt mycket. Det tankesspåret leder till att de har ljugit för oss. Fel eller rätt? Tja, det vet nog bara flugan som satt på väggen i fikarummet.

  1. Peter Hultkvist lär ha goda möjligheter att klamra sig kvar. Jag har sett i kristallkulan

   1. Tyvärr tror jag att Din kristallkula visar rätt med alliansens velande, vi skall ställa misstroende förklaring ”om inget annat framkommit” i september. Självklart framkommer det saker om hur trygg och bra han är den oersättlige käre Hultqvist. En försvarsminister som inte informerar statsministerns om händelser som orsakat sprickor i rikets säkerhet, skall avgå, liksom en statsminister som tycker det är OK! När riksdagen inte har förtroende för en regering så skall den avgå.

 2. Tar man sig tid och läser på Uvells blogg om händelseförloppet så finns det bara en slutsats att dra.
  Regeringen Löfven har förbrukat sitt förtroende. Avgå.

  En hel kedja med felbeslut, inkompetens och därefter mörkningar och lögner där de flesta haft ” rätt” partibok.

 3. Regeringen vill att det ska handla om EN personlig misstroendeförklaring, istället för tre samtidigt.

  För om det blev tre Ministrar samtidigt så är misstroendeförklaringen mot hela Regeringen, utan att de direkt kräver nyval ! Alliansen hade då bollat över till (S) att utlösa nyval, utan att själva stå där med ansvaret.

  Precis som jag misstänkte blev det ett ”tjuv och rackarspel” där Regeringen och Alliansen bollar ansvaret till varandra. Ett ”politiskt tennisspel” där de väntar på att den andra ska göra första misstaget !

  Väl vetande om att vid nästa val kommer SD att få mer att säga till om. Varken (S) eller Alliansen vill öppet erkänna att de är beroende av vad SD beslutar sig för att göra !

Kommentarer är stängda.