Regeringskris – vad tror Ni?

Chockad regering och en allians som tvingats vakna
Regeringen är chockad över att alliansen med Sd utlyser misstroendeförklaring mot två tunga statsråd (jag räknar inte in den fjäderlätta och inkompetenta Anna Johansson).

Jonas Sjöstedt vill mildra domen med att KU-anmäla alliansen för deras privatiseringsiver under deras regeringsperiod.

Varenda unge förstår att läckage om rikets säkerhet omedelbart skall rapporteras till högsta chefen, men denna insikt finns inte i det nepotistiska Rosenbad.

Inget rum med tillräcklig säkerhet fanns enligt den svettiga Anders Ygeman för att meddela statsministern under drygt ett år. Tror han på det själv eller är det bara glapp i hjärnkontoret?

Försvarsminister Hultqvist tycker att han har agerat helt rätt. För försvaret har försökt eliminera skyddsobjekten, vars mottagare ingen riktigt vet, var och vem han är, när IBM snabbt lade ut transportstyrelsens IT system till underleverantörer.

GD:n Maria Ågren fick snabbt lindriga böter för denna försumlighet, för att skaka galler ville hennes bäste bröder förhindra, innan skandalen briserade.

Till sist blir denna regerings oduglighet en bumerang mot vår lekande landsfader Stefan Löfven, som inte riktigt fattar vad som händer.

A-K Batra får ännu föra ordet, som tröst efter sista opinionsundersökningen, även om Annie Lööf står alltför nära bakom.

Om regeringen avgår, tror Ni att Stefan Löfven kan charma över Jan Björklund och Annie Lööf ? Eller kan alliansen bilda minoritetsregering och kallt räkna med SD:s stöd?

Nu vill jag höra vad Ni bästa läsare och kommentatorer tror om kommande utveckling?

10 tankar kring ”Regeringskris – vad tror Ni?

 1. Detta är skrivet den 27 juli:
  Om snart en timme vet vi. En sista gissning bara:
  Löven & Sjöstedt och A K-B & Co tillkännager
  Allians i Demokratisk Juli-Överenskommelse = ADJÖ.

 2. I strävan att minimera kostnaderna i högskattelandet Sverige har många försökt att utlokalisera verksamheter. Ett tag hade vi telefonväxlar för samhällsserice i f. d. öststater och i Afrika. Afrikaner hade gått kurs i svenska men klarade inte dialekter.

  I det perspektivet var det frestande att köpa lagring av stora register utomlands. Sådant har myndigheterna lite råd att hålla sig med själva. Kostnadena skulle motsvara flera hundra ensamkommande så valet framstod som politiskt korrekt.

  Nästa steg kan bli utlokalisering av marinen, flygvapnet och arméns förråd. Kustbevakningens fartyg kan med fördel placeras på Sicilien så de har kort insatsväg för persontransporter över Medelhavet.

 3. Instämmer med Karin Ferm och Hans K o Nisse – mycket svårt att sia om utvecklingen.
  Det ska bli väldigt intressant i morgon.

  Anm. Direktsändningen i SVT 2 Forum kl.09,00 var jobbig att lyssna på tyckte jag.
  Något tekniskt fel med ljudet ? – samtliga fyra p-ledare lät andfådda och lite forcerade
  , ok det var en historisk situation vist, men jag tror det var dålig inställning diskant-bas.
  (avsiktligt , SVT ?)

 4. Sanningen kommer närmare. Undvika SD kommer bli mycket svårt når dom i nästa val kommer på 28 eller 30 procent. Svenska folket börjat sent om sider inse att globalismen inte är deras alternativ. Verkligheten är alltid sann.

 5. Det kommer att bli ett ”tjuv och rackarspel” på hög nivå.

  Hemliga överläggningar och en ”kohandel” för att få flest fördelar för det egna partiet. Frågan är om Alliansen håller ihop och om de kommer att bita i det sura äpplet och prata och samarbeta med SD. Finns för många olika konstellationer och allt är osäkert.

  Det kommer inte att gå att förutse vad som kommer att hända.

  Samtliga partier är väl medvetna om att SD i samtliga undersökningar nu är det störst eller näst största politiska parti. Det kommer de att ta med i sina beräkningar. Och SD kommer att utnyttja det.

  Samtliga partier försöker stärka sin egen position inför valet 2018 och de är mycket känsliga för hur Svenska folket reagerar.

  Så jag har inget svar på vad som kommer att hända.

 6. Klockan tio i morgon f.m. får vi veta hur Löfven reagerar. Om han väljer att låta regeringen avgå och ge talmannen uppdraget att sondera fram en ny regering, lär de inte komma förbi SD.
  Om det blir den lösningen, så kommer A K-B att kontakta SD, som i sin tur ställer krav på Alliansen, om den vill ha SD:s stöd. Ikväll kan jag fråga mig, huruvida Löfven unnar Åkesson denna räkmacka.
  Spontana svaret är nej! Nej blir säkert även svaret från C och L. Medan M och KD kan tänkas unna SD denna godbit, såvida det är nyckeln till deras ministerposter. Men det finns även andra lockelser. Exv ett bröllop mellan S, C och L. Det vore å andra sidan som att be om en brakförlust för dessa tre partier i valet 2018. Klockan tio i morgon vet vi mer, som sagt.

  1. Nyval tror jag inte på. Några ministrar får foten troligen Anders Ygeman eventuellt någon mer. Soc vill inte riskera att SD får fler röster än nödvändigt. För övrigt gjorde Jan Björklund bäst intryck på mig, men så har han ju varit major i det civila. Ha Ha Ha

   1. För att svara på Jens Ganmans fråga tror jag att Ygeman tittade på Champions Leauge

  2. Finns möjligheten att bilda en expeditionsministär fortfarande kvar?

Kommentarer är stängda.