Hanif Balis snabbförklaring och läget i Moder Svea

Hanif Bali (M) skriver på Facebook om transportstyrelseskandalen.

”Nu har jag läst igenom Säpo:s förundersökning av Transportstyrelseskandalen. För Er som inte orkar läsa igenom skräckdokumentet har jag gjort en snabbförklaring” 

Moderaterna krisar, medan centern firar

Borde inte A-K Batra nu lämna över ordförandeskapet till denne man, i stället för att blänga snett mot centerns lömska konkurrent?

Centern har nu ockuperat hela mittenplatsen och breder ut sig på 11,6 % medan moderaterna sjunkit ner till 12,7 % i Sentios väljarundersökning denna månad.

Denna bottennotering borde ge moderaternas partiledning gråa hår, när de inte vet vilken väg de skall gå. Att skutta fram och tillbaka, betraktar väljarna mer som en trafikfara. Nu måste de resa sig upp från den bekväma riksdagsfåtöljen och resolut kräva ansvarigas avgång. Meningslösa interpellationer måste ersättas av misstroendeförklaring mot statsministern och hans ministrar, dvs gamla polare.

Fokus måste riktas på grundorsaken till Sveriges haveri

SD, nu som största parti på 26,8 % behöver inte göra någonting, men att fortsätta att fjäska för Batra kan leda in i en återvändsgränd.

Hur länge skall de bara tala om symptomlindring på en sjuk Moder Svea, utan att lyfta upp grundorsaken?

Det är den åtgärderna skall riktas emot, fler sköterskor, poliser, lärare etc äts bara upp av fortsatt invandring och hjälper ej om inte gränsen stängs. Varningar om nya migrantnivåer kommer från Italien.

Där fullpackade gummibåtar plockas upp av humanitära organisationer, som i stället borde frakta dessa unga män tillbaka till Libyen, eftersom flertalet saknar asylskäl. Kontakten och samarbetsviljan med människosmugglarna är intensiv, kontakten med Europas medborgare är däremot mycket skral.

 ”Vi måste rädda liv” säger ansvariga med gråt i rösten och verkar totalt omedvetna om att det är deras aktioner, som släcker liv i Medelhavet. Men denna räddningsgärning i hycklande humanitet gör sig bra på CV:t till fortsatt karriär.

Välfärdserodering

Allt för mycket av vår välfärd faller redan i orätta händer, uppskattning finns på > 10 miljarder varje år som kriminella, ofta med annan etnicitet roffar åt sig, tack vare vänsterliberalers migrantvänliga väghållning.

(Ni har väl inte glömt statsministerns lovprisade summa på 6,66 kr/dag till alla landets pensionärer från jan 2018)?

Kanske dessa vänsterliberala ”humanister” inspirerade transportstyrelsen till att ge bort ”Nyckeln till kungariket Sverige” som Tove Livendahl (Svd) twittrade om i förrgår. Nationer och gränser är ju för dem bara ett otyg.

Såga ner hela trädet och dra upp rötterna

Statsministern måste till slut inse att grenen, som regeringen vilar på inte håller för hur många odugliga kompisar från förr. Nu verkar det som om framåt elever i en grundskoleklass kan ersätta hela bunten. Det är dags att såga ner hela trädet och försöka dra upp rötterna.

För Er som har ork, rekommenderas journalisten och författaren Rebecca Weidmo Uvells gedigna sammanfattning om ”Lövfen, kompisarna och Transportstyrelsegate”, men alla Era insiktsfulla kommentarer räcker långt.

http://uvell.se/2017/07/24/lovfen-kompisarna-och-transportstyrelse-gate/

6 tankar kring ”Hanif Balis snabbförklaring och läget i Moder Svea

  1. Denna reflektion är visserligen off topic men om man tycker (även av många bedömare) att man har segrat i en debatt innebär det att man har sanningen på sin sida?

  2. Jag är fortfarande mycket osäker på hur mycket som trängt fram i ”folkdjupet” ointresset för politik verkar på mig monumentalt. Begriper inte hur man skall väcka det
    och vad säger man när man inte får det gensvar man hoppats på som en kommentator på Avpixlat uttryckte folk är så dumma att klockorna går baklänges. Gott omdöme är en sant demokratisk egenskap var och en anser sig ha fått tillräckligt för eget behov

  3. En omständighet som kan vara intressant – från den nya grundlagen nov- 2010 – en post
    säger att en person behöver inte vara svensk medborgare för att inneha ett säkerhetsklassat ämbete i Sverige. Säger en del om vårt förhållningssätt till säkerhet.

    1. Den gamle danske missnöjespolitikern Mogens Glistrup tyckte en gång att Danmarks försvar kunde ersättas av en telefonsvarare som på ryska sade -Vi ger oss. Ligger något i det. Mogens är numera tyvärr avliden. Han var en frisk fläkt i det politiska livet, en frejdig man

Kommentarer är stängda.