Ett av Svenska regeringars STÖRSTA misstag! Del 7.

Gästkrönikör Karin Ferm, fortsätter här med del 7 i serien om svenska regeringars största misstag. Hon beskriver polisens situation, omorganisationer, EU:s tillkortakommanden, situationen på asylboenden och snälla domstolar.

……………………………………………………………………………………………………

Omorganisationer 1968 och 2015

Ett stort misstag är ett antal ogenomtänkta beslut, som att minska antalet POLISER i Sverige. Dagens stora omorganisation som beslutades av Alliansregeringen och som planerades av externa konsulter är den andra stora omorganisationen som gjorts i modern tid.

Den stora omorganisation och centralisering som gjordes första gången 1968 och sedan har fortgått fram till dagens datum. Då  ändrades huvudmannaskapet från kommunal till statlig regi. Tanken var nog god, då man ville få ett gemensamt register m.m. Men konsekvensen blev att de lokala mindre polisdistrikten försvann och allt sköttes från centralorter med sammanlagt 21 polismyndigheter i landet.

Denna omorganisation kostade pengar och lösningen de hade var att minska antalet poliser i tjänst. Kontakten med lokalbefolkningen i de mindre orterna minskade. Polisens möjligheter att arbeta med förebyggande verksamhet minskade. Samtidigt har poliserna de senaste åren även fått ta över de administrativa uppgifter, som tidigare sköttes av kontorspersonal. Vilket bara är en falsk rationalisering, som blir dyrare på sikt.

Konsekvensanalys saknas (som vanligt)

Ingen konsekvensanalys gjordes även om det redan då fanns indikationer på att bl.a. knarkhandeln skulle bli ett stort problem.

Den 1 januari 2015 sjösattes nästa omorganisation med ytterligare centralisering, där Rikspolisstyrelsen med 21 polismyndigheter ersattes med en samlad polismyndighet och ytterligare lokal kompetens gick förlorad. Ledorden som fick styra denna utredning var management principer i stället för sunt förnuft. Tanken var att myndighetshinder skulle tas bort, men de ersattes endast av nya. Poliser slutade, uppklarnings % av brott sjönk ytterligare, lönerna var fortfarande skamligt låga och fel personer sattes på chefsposter. Kritiken var och är ännu massiv, med uppmaning Gör om och Gör rätt!

https://www.svd.se/ny-polismyndighet-feltankt

EU:s oförmåga

Dagens situation då i stort sett samtliga länder inom EU hotas av terrorister kunde ingen i beslutande position ens tänka sig skulle hända. Men nu är vi där idag!

Dagens problem med okontrollerad invandring, där både knarksmugglare, vapensmugglare och terrorister helt obehindrat kunnat ta sig in i vårt land har skapat stora problem.

Genom att inte stänga landets gränser och genomföra PASSKONTROLL, försvårar politikernas beslut polisens arbete.

Då vi gick med i EU, minskade antalet gränspoliser. De som fanns kvar bevakade endast inkommande direkt från länder utanför EU.

Schengen och Dublin förordningen borta i praktiken

Reglerna att fri rörlighet inom EU endast gäller medborgare i de länder som ingår i Schengen, har slutat att fungera under trycket av alla människor som väller in i Europa.

Fri rörlighet innebär i dag fri kriminalitet!

I dag sker en alarmerande utveckling av bostadsinbrott från internationella ligor i täta nätverk.

Reglerna att en som sökt asyl i ett EU-land endast får vistas i det landet fungerar inte så länge EU:s länder inte har stängt sina gränser och upprättat fasta Gränskontroller.

Enligt Dublinförordningen ska en person som flyr till Europa söka skydd i det första säkra land som personen kommer till, men det fungerar inte längre. I Sverige utgör Svenska Datainspektionen ett stort hinder. Makthavarnas alla lockrop och landets generösa välfärd och asylbeviljande gör att andra EU länder bojkottas av migranterna, där majoriteten saknar riktiga asylskäl.

Tusentals personer befinner sig inom Sveriges gränser utan att någon vet var de befinner sig och vilka de är. 

Polisens resurser är begränsade och har nu då vi fått tillfälliga gränskontroller omdirigerats till södra Sverige.

Farliga asylboenden

Samtidigt har problemen på alla asylboendena eskalerat, då människor från olika länder, med olika religioner och traditioner tvingast samsas i samma lokaler.

Bland alla som kommit in i vårt land finns många som är rent kriminella.

Många unga män, som kommit till vårt land är upplärda att alla som inte har samma tro som dom, har de rätt att terrorisera.

Dagligen får vi rapporter om mord, misshandel, våldtäkter, stölder och trakasserier.

Brott, som svensk polis inte har en chans att utreda på grund av personalbrist. Samtidigt försvåras polisens arbete av en utbredd tystnadskultur i förorten och att de flesta bråkstakarna saknar giltiga ID-handlingar eller har fler, som används efter passande aktivitet.

Åldersfusk

Ett annat problem då det gäller polisens arbete är att många av brotten begås av personer som påstår att de är under 18 års ålder, fast de vid en närmare blick ser ut att vara mycket äldre. Vilket nu äntligen konstaterats vid bedömningar upp till 90 %, bedömning av ålder har fördröjts av barnläkare med ”rött” förflutet.

Detta gör att vuxna män som begår brott hänvisas till en överarbetad socialtjänst, vars uppgift egentligen är att hjälpa barn och ungdomar. Lite tafatt samhällstjänst i stället för inlåsning och de kan samtidigt begå nya brott.

Jag säger inte att vi inte har kriminella svenskar, men vad jag säger är att både svenska och invandrade kriminella har fått härja fritt alltför lång tid. Förståelse för gärningsmannen har ofta skett i stället för offret, där vänsterns ”tycka synd om ”ideologi varit motorn.

Poliser hjältar 

Sverige har för få POLISER, både ute bland människorna och i administrativa tjänster. Många har slutat och tagit andra tjänster. Poliser är för dåligt utrustade för kravaller, terrorister och har ofta fått order om samtal med dialog, för att inte tala om fikastunder och korvgrillning med buset. Vilket inte biter på maffiafasoner.

Poliser gör så gott det går med de knappa resurser de har. Underbetalda, utarbetade och bespottade fortsätter de att jobba för att skydda oss. När vi istället borde betrakta dem som hjältar, till skillnad från ansvariga politikers specialitet, att skylla ifrån sig!

Domstolar sviker

Ett problem är att åklagare och domare tolkar svenska lagar och sätter brottsrubriceringarna och domarna för lågt. Detta i enlighet med de förordningar och föreskrifter de får från politikerna. Utvisningar av grovt kriminella har sällan utförts, när landet tolkats som instabilt och personen riskerat förföljelse.  Men nu har EU domstolen ändrat på detta i ett par fall, att utvisning får ske trots förhållandet i landet. Hur det går i praktiken är det få som vet.

Slutsatsen blir som i tidigare inlägg att det är den POLITISKA LEDNINGEN DET ÄR FEL PÅ.

…………………………………………………………………………………………………

Under arkivkategori ”Polis” finns några inlägg inom området som Karin Ferm beskriver ovan. Till exempel en förtvivlad polis, som berättar om tvånget att vara snäll dialogpolis

https://word.harrietsblogg.se/2016/07/21/erik-polisman-i-gavle-berattar-om-snalla-dialogpoliser/

 

 

 

 

 

3 tankar kring ”Ett av Svenska regeringars STÖRSTA misstag! Del 7.

 1. Ref.till mitt inlägg ovan.
  Medelhavsunionen UfM (Union for the Mediterranean) ska det vara och är det namnet som gäller idag fr. 2008.
  Ursprungligen EAD The Euro Arab Dialogue fr.1973 – i samband med oljekrisen – 44 år sedan (garanterad olja mot islamisering av väst) – blev sedermera Euromed > Barcelonaprocessen – och nu UfM.
  Unionen består av EU.s medlemsländer plus ca 15-tal MENA -länder !! – Frankrike har alltid varit drivande och nu är nye globalisten Macron stark förespråkare för denna union som har möte i Barcelona i dagarna 18-19 juli.

 2. Håller med dig EH – det är nog nu med alla ev. dåliga samveten från tidigare –

  det är lätt att tänka tanken att tidigare politiker har gått med på både det ena o andra efter påtryckningar från ex. Bilderbergarna med Rockefeller, Peter Sutherland , G.Soros,
  – att gå med på att bli ett ”experimentland” -mångkultur i världens främsta välfärdsnation tillsammans med söndring av Europa. Belöning, se F.Reinfeldt, konsult hos Merryl Lynch/Bank of America,
  en oligarkbankkoncern, tid.EU-toppen Barosso likaså till Goldman Sachs.

  I botten ligger tyvärr en uppgörelse mellan väst och Saudiarabien i början 70-talet –
  olja mot muslimsk invandring till Europa – dessutom finns sedan tiotals år det som tidigare hette Barcelona -mötet, som inkluderar EU-länderna plus MENA-länder.
  En doldis ..eller hur ? rätta mig om jag har fel.

 3. Funderar och funderar hur det kan bli så här. Även om man ibland kan tro stt politikerna är idioter så är de ju inte det.
  Tyskland har gjort upp med sitt förflutna efter världskrigen. Men Sverige har INTE gjort det. Sverige var visserligen inte med men tog säkert en sorts ställning eller kände sig tvungen till det. Kan den här invandrarhållningen vara ett sätt att göra avbön. I så fall, är det nog nu!!!

Kommentarer är stängda.