Diskriminering av svenskfödda pensionärer

Om detta stämmer, som jag läste i går på nättidningen svenska dissidenter.se den 17 juli 2017, då hjälper varken vin eller gin i flädersaften mot adrenalinet. Varenda pensionärsförening borde anmäla denna diskriminering av svenskfödda pensionärer till DO. Menar statsministern att vi skall vara tacksamma för 6, 66 kr/dygn nästa år, medan han i vanlig ordning gödslar våra skattepengar på många som aldrig arbetat eller kommer att göra det fram till pensionen?

…………………………………………………………………………………………………….

”Regeringspropositionen 200/01:136. Äldreförsörjningsstödet

Där framgår att det äldreförsörjningsstödet främst tillkommit av hänsyn till invandrade personer över 65 års ålder.

Här lagstadgas hur bostadsbidrag för pensionärer skall beräknas.
För svensk medborgare som bott och arbetat i Sverige i minst 40 år skall bostadsbidraget för skälig levnadsnivå beräknas på 93% av 5 000 kr eller 4 831 kr/mån.

För den invandrade som aldrig arbetat i Sverige och är 65 år eller äldre skall bostadsbidraget för skälig levnadsnivå beräknas på 100% av 6 200 kr/mån.

D.v.s  1 550 kronor lägre för den svenska pensionären. 

Det innebär sålunda att det som anses vara skälig levnadsnivå för en svensk pensionär anses inte vara skälig levnadsnivå för den som invandrat och aldrig bidragit med något till landet.

Det som duger åt en svensk pensionär duger inte åt t ex en invandrad somalier som får ÄFS.

Garantipensionen uppbärs i dag av cirka 225 000 pensionärer och är 7 500 kronor. För den som invandrat och får ÄFS och har en bostad med en hyra på 6 200 kr är pensionen 11 031.
Därutöver kan den invandrade ha extrainkomst på 3 000 kr/år skattefritt.
Alltså 14 031 kr i månaden skattefritt.

Enligt regeringspropositionen är ÄFS inte inkomstgrundande varför den invandrade pensionären har fri sjukvård, fri tandvård, fria mediciner och fri hemtjänst.

Alltså sådant som den svenske garanti-pensionären får betala för.

Grovt sammanslaget kan man konstatera följande:

Bostad som duger åt svensk pensionär duger inte åt invandrad pensionär.

Garantipensionen på 7 500 kr anses räcka till alla levnadsomkostnader för den svenske pensionären emedan 14 831 inte anses räcka för den invandrade pensionären.
Därför fri sjukvård, tandvård mm mm.

Skillnaden mellan den svenske pensionären och den invandrade är att den ena har arbetat ett helt liv och betalat skatt under minst 50 år i Sverige. Den andra har inte bidragit med någonting.

DETTA ÄR STEFAN LÖFVENS POLITIK SOM DOM INTE GÄRNA PRATAR OM.

Källa: Senioren, Sveriges Riksdag

http://svenskadissidenter.se/regeringspropositionen-20001136-aldreforsorjningsstodet/

13 tankar kring ”Diskriminering av svenskfödda pensionärer

  1. Det är som om Du skrivit detta inlägg i dag och inte före valet 2014, kanske skall Du nu förbättra de negativa siffrorna.

 1. Tror inte pensionärsorganisationerna vågar ta upp detta. Topparna i organisationerna är gamla välavlönade sossar.

 2. Läs mitt blogginlägg om ÄFS för invandrare som är skattefritt och räknas inte som inkomst med påföljd ännu fler skattefria förmåner. Har skrivit till DO om detta och fick till svar att det var Socialdemokraterna som ordnade denna lag just för invandrare som fyllt 65 år detta gjordes 2003. Och det måste till en lagändring för att ändra på denna orättvisa.

  https://ladycobra.wordpress.com/…/aldreforsorjningssto…/

  1. Stort Tack!
   Tänk att det är knäpptyst om detta förräderi mot landets svenskfödda pensionärer, som pågått sen 2003. Ännu värre att PRO och kompani inte reagerar, mer än protesterar lite lagom tyst. Precis som ”Hans K” skriver är det gamla sossar, som urvattnar all kritik mot sina bröder. Samma nu om studiestartsstödet på 9.000 kr/månad skattefritt för de som saknar grundskolekompetens, vilket en stor del gör, under hur lång tid som helst, inga krav om resultat eller utvärdering finns. Snart kommer Ylva Johansson att slå sig för bröstet och kvittra att vi klarade av det, när arbetslöshetsstatistiken ev. minskar bland utlandsfödda. För alla”studerar” eller jobbar, ner till en timma i veckan, med lönesubvention. Då hamnar invandrare i en annan, mer trivsam kolumn.
   Nyanlända med flera identiteter lever ett gott liv och en ensamkommande mellan 10-45 år behöver bara säga att båda föräldrarna är döda, då trillar det in nästan 3.000 kr till varje månad fram 18 år eller längre om studier bedrivs. Ja, svenskar och tidigare arbetskraftsinvandrare har blivit servicepersonal åt den nya berikande adeln. Deras levnadsnivå är orimligt skälig, medan svårt sjuka barn förlorar sin assistentersättning, som i stället kan finansiera terrorresor, vars resenärer hitintills har belönats för sina bravader. Statsministern åker runt och leker landsfader eller fjäskar runt i EU. Tänk att jag smäller av nästan varje dag!

   1. Förutom detta överkomplicerade regelverk, som egentligen är skapat för att producera ”antirasistiska” dimridåer så upprör mig Löfvens svassande för detta EU allra mest. En riktig smilfink är han om man frågar mig. Hoppas att kännedomen om detta regelverk sprids till 2018 (allra senast)

 3. På hög tid att beskatta bidragen! Främst ÄFS !

  Och låta invandrarna betala fullt pris för sjukvård, tandvård, glasögon och mediciner! Om det behövs kan de då be om extrapengar för detta, men det ska inte vara i stort sett obligatoriskt nästan gratis (symboliska 50 kr)

  Mediciner som för en Svensk Pensionär kan kosta hela ”maxbeloppen” vid ett uttag.

  För att inte tala om vad ett par specialslipade glasögon kostar.

  Främst för att då skulle det bli mera rättvist!

  För det ska inte vara så att storleken på deras bidrag jämförs med svenskarnas brutto-garantipension (som är beskattad) och sedan slippa betala t.ex. för Hemtjänsten och Färdtjänsten och annat som är inkomstprövat. För bidragen räknas inte som en inkomst!

 4. Tack för denna upplysande artikel. Man blir förskräckt, hur kan det vara så här. Förmodligen inte många som känner till detta, inget som tas upp i MSM.
  Hoppas någon kan skriva en artikel om detta på svt opinion, eller någon tidskrift som når ut till många pensionärer. Undrar om PRO känner till detta, risk att även de är marinerade i värdegrunden.

 5. Våra gamla och fattiga bör, om de har förnuftet i behåll, fundera över hur de röstat och hur de kommer att rösta. Svenskarna väljer sina politiker.
  Glöm prat om allas lika värde som felaktigt tolkas som allas lika rätt till svensk välfärd.
  Det är inte varken främlingsfientligt eller rasistiskt att svankarnas skatter går till svenskar.

  Varför har andra länder sämre livsvillkor?
  Det beror på deras värderingar. Folk i andra länder får ha vilken värdegrund de vill men också ta konsekvenserna. Om de stänger ut kvinnor från arvet och män ängars som åt religon, kan man inte skapa välfärd. Därför får de gilla läget eller modifiera sin livstil.

  Inga andra länder beskattar sin befolkning i olika led så att högst en tredjedel av lönekostnaden återstår efter skatter!

  Tänk på det nästa gång du går till val.

 6. Bra Harriet att du lyfter fram detta sedan lång tid tillbaka skandalösa regelverk som
  bara är en/ett liknande som finns i vårt samhälle där svenskan kommer i andra hand.

  Lag/regelstiftare och politiker som har medverkat och fortfarande medverkar till detta förhållningssätt borde ha mycket svårt att sova och se medborgarna i ögonen.
  Sveket är så stort!

Kommentarer är stängda.