Mer sommarläsning från nyheter och bloggar

Sommarläsning

Det finns så  mycket viktig kunskap på sociala medier, som behöver spridas. Beklagar alla som endast får sin världsuppfattning av DN, även om det på debatt kan finnas mer givande artiklar än redaktörens söndagskrönika. Tyvärr är det omöjligt att hålla sig à jour med allt som skrivs i samhällsfrågor, men dessa axplock behöver mer spridning.

Jag undrar hur politiker tänker innerst inne, ser de inte vad som händer i samhällets alla offentliga vrår? Är de bara slipade eller enbart dumma i huvé?

 • Sjuksköterska: Systemfel dödar patienter och kör slut på personal

För vården har blivit en plats utan värdighet, men sammansvurna politiker försäkrar att den är säker och trygg, medan sjuksköterskor gråter, dricker vin , eller vägrar svara när mobilen ringer hemma,  orken är slut för beordrat extrapass. 

Att 3.000 patienter dör varje år pga av vårdskador från en gammal beräkning verkar vara försumbart, hur siffran ser ut i dag, är det ingen som vet. Däremot ägnas mycket kraft åt att svärta ner alternativen med mediciner från naturens skafferi, som är biverkningsfri.

Att systemfelet är lika med massinvandringen, som slukar allt mer resurser, vågar få nämna, för att inte riskera jobbet och stagnation av lönen.

http://www.aftonbladet.se/debatt/article17107952.ab

 • Alla svenska körkortsfoton läckte till Tjeckien

Nu har jag fått klart för mig varför transportstyrelsens GD Maria Ågren fick sparken.

Hon röjde sekretessbelagda uppgifter vid upphandling av ett IT system. Bingo för till exempel försäljning av flera identiteter och körrättigheter.

Slant hon med underskriftspennan vid avtalets signering eller var det lönsam beräkning?

KU skall nu granska fallet med ansvarig ministers senfärdighet. Men frågan är om något händer, när frågan bedarrat, ”senfärdigheten” fortsätter nog som förut inom regeringen.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/transportstyrelsens-forra-gd-rojde-sekretessbelagda-uppgifter

 • Vilseledande skatteregler

Jan Ivarsson, som skrivit gästinlägg på denna blogg, skriver här på sin egen, om invandringsanpassade skatteregler, allt för att vilseleda och dölja de gigantiska migrationskostnaderna.

https://honesty4u.wordpress.com/your-chronicles/576-invandringsanpassade-kommunala-skatteregler/

 • Smittsamma sjukdomar sprids

Ett inlägg från Petterssons blogg bekräftar oron för resistenta, smittsamma sjukdomar, från migranter. Ett nytt fall kommer från Tyskland, där en resistent  bakterie kan spridas, men kan lika väl vara från Sverige, när utrotade sjukdomar som till exempel TBC åter sprids.

Att riskera att kränka en invandrare med krav på hälsoundersökning är inte tänkbart. Att landets medborgare riskerar svåra sjukdomar och även för tidig död, är ingen kränkning, anser förmodligen våra stolpskott till oansvariga politiker, vilket signaturen ”Stefan” kommenterade i går beträffande vaccinationer (stolpskott egen benämning, men jag tror han håller med).

https://petterssonsblogg.se/2017/07/14/asylsokare-fran-jemen-smittat-50-tal-barn/

 • Jan Sjunnesson förordar en SD vitbok

Från en meilvän kommer denna hälsning

”Läs gärna Jan Sjunessons blogg av idag den 15 juli: https://sjunne.com/

Där rubriken lyder SD:S VITBOK OCKSÅ SVART

Där JS skriver …”Vad som bör läggas till en vitbok är en historik över de övergrepp partimedlemmar utsatts för genom åren fram till idag….” Underförstått SD:s.

En vitbok, en skrift över partiernas idéer och ambitioner under åren skulle verkligen behövas i fler partier, där nutidens medborgarfientliga politiker gjort stordåd för att sänka landet under framtida generationer.

Nu orkar ingen läsa mer om hur allt är upp och ner i denna vackra sommartid. 

 

 

9 tankar kring ”Mer sommarläsning från nyheter och bloggar

 1. Här lite information om fler motbjudande aktiviteter i fel riktning :

  – vad är det för svenskfientliga individer som sitter i migrationsöverdomstolen? –
  ang. senaste ”positiva” domen för eritreaner – och som Mig.verket skriver på hemsidan
  att domen var efterlängtad ! Efterlängtad av vilka då? – av asylsökande eritreaner
  förstås och ”lättare” att ta beslut för Mig.verkets tjänstemän.

  http://www.friatider.se/fler-eritreaner-kan-f-flyktingstatus-i-sverige

  Utspel från Vänstern: ” mänsklig rättighet att få vård i Sverige” enligt vänsterfolket.
  http://www.friatider.se/v-ge-alla-illegala-invandrare-samma-sjukv-rd-som-svenskar

 2. Jo visst, det som kommer igång rullar ofta på som ett självspelande piano. Det vore f.ö. egendomligt om det inte i SVT-personalen (och de andra PK-medierna) funnes enstaka anställda som ser tjuv- & rackarspelet, riktat mot SD, men som inte vågar yppa det av rädsla för att mista jobbet. Undantaget är väl Janne Josefsson, som balanserar på gränsen. Förresten, hörde alla vad han sa om Bokmässan kontra veckotidningen NyaTider, när han sommarpratade i SR P1 häromdagen? Torde annars hittas på SR Play.

 3. Jag tror inte att vi behöver vara oroliga för SD. Man måste bredda sig för att få mer röster, men den dag SD är i läge att ställa krav för att stödja ett regeringsparti så är jag ganska övertygad om att det kommer att bli restriktioner i invandringspolitiken t.ex. krav på egenförsörjning vid anhöriginvandring och utvisning vid all brottslighet innan erhållet medborgarskap m.m. Invandringspolitiken är ju SD;s huvudfråga även om man vill bredda sig. Invandringspolitiken är också Sveriges viktigaste politiska fråga och den värderas också högst av medborgarna. Mer än 50% av befolkningen vill minska invandringen, resten svarar”vet ej” eller ”bra som det är” och en mindre del vill öka invandringen. Den del av svenska folket som vill minska invandringen har alltid varit i majoritet, men våra regeringar har gjort tvärt om.

  1. Jag har en annan minnesbild. När charterresorna kom igång i slutet av 50talet. Hände sig att svenska flicka träffade grande amore. När svenska flicka kom till Sverige började hon, för att uttrycka det, uppriktigt, föra ett dj-a liv för att kunna återförenas med ”the love of her Life”. Det blev startskottet som jag minns det sedan har det i stort sett bara rullat på

 4. En kommentator från mätinstitutet Sifo sa att de goda skriverierna kan bero på att C och SD har haft framgång i mätningarna. Men kan det inte lika gärna vara omvänt: att det är goda skriverier som ger framgång? Vad kom först, hönan eller ägget?

  Sedan kommer eftertanken: Har SD möjligen blivit så utslätat, att PK-medierna börjar gilla partiet?
  Gud bevare oss för det i så fall!

  1. Om SD blivit utslätade skrämmer mig med. Av två orsaker:
   1. Att det då inte genomförs det som måste till
   2. Att de andra (vad de nu heter) partierna med lite våldsammare ideologier får många röster.

  2. Jag tror att de trendkänsliga börjat ana att motvinden blivit alltför stark. Anpasse sig den som kan. Vad kom först hönan eller ägget? En snarlik fråga kan formuleras
   Vad kom först ordet eller känslan. Är det ordet som påverkar känslan eller känslorna som påverkar orden. Jag vill minnas att man i bibeln kan läsa – I begynnelsen var ordet. (men jag kan missminna mig)

 5. Hör & häpna! SR Morgon-ekot och Lunch-ekot: ”Medierna har skrivit positivt om C och SD på senare tid.”
  Kommer troligen även i kvällens SVT Nyheter. Tjänstefel?

Kommentarer är stängda.