Motstridiga budskap från talarstolen och verkligheten.

Maud Olofsson

Minns Ni Maud Olofssons budskap i sitt sista tal i Almedalen 2011, där hon stolt förunnade att det var invandrarna som var välfärdens kärna och att högutbildade invandrare visade vägen? Vi svenskfödda var inte ett skit värda. 

https://www.youtube.com/watch?v=7Bee-0HACOQ

Året innan, tror jag det var, då framförde hon samma budskap i Trädgårdsföreningen i Linköping.

Min verklighet

Jag, som då hade ansvar för en poliomottagning på sjukhuset med besök av många både etablerade invandrare och nyanlända, en bit därifrån, förstod att vi inte levde i samma värld.

Av 54 icke svenskfödda fanns två högutbildade män med stora funktionsbortfall efter poliosjukdom under ungdomen, som trots detta snabbt fick fäste inom universitetsvärlden. Övriga hade mycket låg utbildningsnivå och en del var analfabeter. Tolk behövdes ständigt, trots flera SFI kurser. Allehanda bidrag med försörjningsstöd, förtidspension och lönebidrag blev oftast lösningen.

Skandalerna kring Post Nord, Vattenfall och Maud Olofssons euforiska hyllande av privata välfärdsföretag, där undersköterskor, sjuksköterskor skulle bli entreprenörer, slutade med att mångmiljardräkningar vräktes över på skattebetalarna. Småföretagen dunstade bort, när de snabbt köptes upp av riskkapitalbolag, som helt utan risk hade skattepengar som trygg garanti.

Annie Lööf lever i det blå 

Tyvärr lever centerns Annie Lööf i det blå precis som sin forna kollega, utbildning och enkla jobb har vi hört till leda. Alla vet bortsett från blundande politiker, att de få enkla jobb som finns räcker inte till. Det som ingen vågar nämna är att en stor del av dessa lågutbildade invandrare inte har några förutsättningar för studier.

I dag finns ca 1 miljon i utanförskap och stor anhöriginvandring förväntas. Kanske blir det fler partiledare som i framtiden ratar Almedalen än statsministern? När inte ens konsultretoriken kan dölja landets förfall, som orsakats av politiker med den öppna hjärtans politiken.

Invandrarna räddar välfärden?

Det har länge varit en seg myt om att välutbildade invandrare skall rädda välfärden och demografin.  SVT har stor fallenhet för desinformation, trots deras ihåliga påståenden om motsatsen.

Trots medias hjälpsamhet så är en spade, en spade och ingen grävmaskin.

Sysselsättningsgapet mellan svenskfödda och utlandsfödda bara ökar och många invandrare klarar inte grundutbildningarna. Det som inte ens får viskas fram är att kognitiva nedsättningar kan finnas efter generationers ingiften, vilket gravt reducerar inlärningspotentialen.

Studiestartsstödet på 9.000 kr skattefritt varje månad utan tidsgräns och prestationskrav, får bort en stor del från arbetslöshetsstatistiken, vilket är regeringens syfte. Sjukskrivningar och förtidspension är andra utnyttjade medel med lång tradition. Sjukvården är alltid samarbetsvillig och både upptäcker och uppfinner nya diagnoser allt efter konjunktur. Syftet är att lågproducerade individer kan få alibi med en diagnos, oavsett om han eller hon är sjuk eller frisk. Det sistnämnda ofta i kombination med lathet och smarthet.

https://www.sydsvenskan.se/2017-06-27/komvux-for-svart-for-manga-nyanlanda

Nu måste mer pengar till för anpassning till lägre studienivå. Regeringen bara öser på, för att skyla över sin misslyckade invandringspolitik.

När den internationella prestigen står på spel, då finns inget kostnadstak, allt sker på löpande räkning med lögner och bortförklaringar!

Extratjänster

Regeringen är nu desperat och skäller friskt på kommunerna. Arbetsmarknadsministern och finansministern nästan överröstar varandra.

Trots att det finns ett statligt stöd som står för hela lönen, så är det få nyanlända som anställs både inom det privata näringslivet och hos offentliga arbetsgivare.

Senaste draget efter alla andra misslyckanden med SFI utbildningar, etableringsstöd, nystartsjobb, instegsjobb, lärlingsjobb, coachar, förturer är extratjänster. Där arbetsgivaren får extra pengar för att anställa, utöver arbetstagarens lön.

http://www.expressen.se/dinapengar/regeringen-satsar-500-miljoner-pa-extratjanster-/

Regeringen vägrar att ta in, att orsaken till största delen handlar om ”Negativ produktivitet” trots alla subventioner, så kostar det mer än det smakar att anställa en utomeuropeisk migrant med en helt annan religiös och kulturell bakgrund.

Jag upprepar igen att allas lika värde lagen inte får solkas ner av ful verklighet. Tyvärr får jag konstatera att regeringens ”tre små apors” beteende, löper stor risk att bli permanent inför framtiden.

Nu plockas 500 hundra miljoner raskt fram av en stolt finansminister för dessa extratjänster, med mycket vaga kompetenskrav och utan befattningsbeskrivning.

(Ni minns väl kostnaden för att eliminera den otillbörliga påverkan i vallokalen, som skulle uppgå till omkring 250 miljoner, fick avslag av vår sparsamma regering).

Nu finns risk att vi får möta en extra doktor, extra sköterska, extra lärare, extra domare, extra chaufför, extra lokförare, extra flygkapten etc.

Varför inte extra riksdagsman? 

Nej, vid närmare granskning så snor Magdalena Andersson dessa 500 miljoner från det utlovade extra stödet på 5 miljarder till den krisande sjukvården.

Att sno pengar från andra samhällsområden och låtsas att de är nya, för sådan bedrift finns  stor talang i Rosenbad. 

Nej, den enda frågan som borde diskuteras i Almedalen är hur välfärden skall räddas från invandringen?

Lästips!

 • Först från signaturen ”Peter”!

http://www.helagotland.se/opinioninsandare/thomas-fortvivlar-inte-14103834.aspx

Han skriver:

Lyssnade på Thomas Gurs lilla föredrag i Almedalen som direktsändes på Facebook. Lite dålig ljudkvalitet, men mycket intressant.
700 – 800 tusen invandrare utan arbete beräknas behöva försörjning minst en generation framåt.
Vilken katastrof, vi minns talet om att Sverige behöver stor invandring för att klara det ökande antalet pensionärer, 40-talisterna. Nu blir det istället så att förutom pensionärerna måste den yrkesverksamma delen av befolkningen också försörja nästan 1 million invandrare.
Vilket vansinne av de regeringar som suttit vid makten under 2000-talet, fullkomligt oansvarigt mot den egna befolkningen.
Thomas G fick också frågan om de åtstramningar som införts de senaste åren är tillräckliga, svaret kom direkt, ”NEJ” 20 – 30 tusen asylsökande per år plus flera 100 tusen anhöriginvandrare på några år är helt oacceptabelt.
Vårt land är illa ute, liksom flera länder i Västeuropa, men Sverige har tagit emot fler invandrare per capita än något annat västland.”

5 tankar kring ”Motstridiga budskap från talarstolen och verkligheten.

 1. Äras den som äras bör Staffan, det var Du som i fjol upplyste mig om Nicolai Sennels gärning, som fick mig att ”läsa på” och skriva ett inlägg under ”Fakta” om att västerlänningar och muslimer är olika 2016-08-27, som därefter publicerades i NewsVoice, vilket gjorde en del läsare mycket upprörda.
  Åter stort Tack för alla Era kunskapstips och reflektioner i kommentatorsfältet!

  https://word.harrietsblogg.se/2016/08/27/muslimer-och-vasterlanningar-ar-olika/

 2. Lysande Harriet ! –
  Bra EH du nämner ”inaveln” – med all säkerhet en stor orsak till många oönskade företeelser i vårt samhälle.
  Ref. till den excellente danske psykologen o politikern Nicolai Sennels som är mycket kunnig på denna fråga i den muslimska världen .
  Han menar att det är så vanligt med kusinäktenskap som ca 70% i Pakistan och sedan
  med fallande andel västerut i MÖ (MENA) inkl. Turkiet ned till ca 30%.
  Sennels ref. ex. till sitt arbete som kurator/psykolog på Danmarks ”hårdaste” fängelse
  med hög andel unga muslimer – uppväxta i patriarkat, koranskola , lättkränkta hetsiga
  individer o ”inte alla hästar hemma” som givetvis har svårt med anpassning till vår civilisation – dessa ska vi dela vårt samhälle med, s.k. berikning !?
  — En annan kategori är de med medfödda genetiska och medicinska störningar /handikapp (assistansfusket)som kostar och kommer att belasta sjukvården enormt framöver, och därutöver alla MENA- kvinnor med benskörhet/D-vitaminbrist pga beslöjningen och vårt solfattiga klimat.
  Sverige tillåter vad jag förstår kusinäktenskap, rätta mig om jag har fel.
  Detta borde t.ex. vara ett ämne i Almedalen – eller….

 3. Bra Harriet. Kämpa vidare. Utanför ämnet. Läste igår att Coop är tvungen ta bort sin reklamfilm om ekologisk odling, av Svenskt växtskydd anmält till domstol. Skrämmande vi skall äta besprutad föda.

 4. Harriet, jag hoppas att makthavare läser din blogg. Så mycket intressant. Har undrat många, många gånger varför inaveln inte diskuteras alls. Skenande kostnader för assistansersättning beror kanske på kriminalitet men också på att fler är i behov.Istället låter man oss tro att barnen och skolan blivit så mycket sämre sedan några år. Varför protesterar inte lärarnas båda fackförbund när lärarna i princip inkompetensförklaras och förväntas överleva på en svältlön. Detta för i din tur fram till att duktiga personer inte söker sig dit.

 5. Siffror hit och dit men det mesta förbleknar om man minns att Göran Persson på sin tid lyfte av pensionsfonderna på svindlande 200 MILJARDER kronor för att stötta krisande bankirer under den så kallade finanskrisen 07-08. Han skrev sedan en bok. Den som är satt i skuld är icke fri. Viljan att återbetala pengarna har varit vacklande

Kommentarer är stängda.