Tar det aldrig slut – 7 klöverns svek mot medborgarna

En svårighet att skriva positivt

Varje dag tänker jag, att nu skall jag skriva något som är positivt i samhället och så tittar jag igenom länkar (stort Tack för dem kära meilvänner) samt Era reflexioner, om samhällsutvecklingen.

Ett svep över lokala tidningar, SVT nyheter och enstaka artiklar i MSM media gör att jag alltid landar i vad signaturen ”Peter” skrev i en kommentar om invandrings- och bidragspolitiken.

” …….Svenska skattebetalare står som vanligt för kostnaderna. Helt otroligt, man undrar, tar det aldrig slut, så mycket finns att gräva i…..”

Jag instämmer även i vad signaturen ”Staffan” skrev ”….att vi blir lurade hela tiden…” Inte bara av den nya, liberala namnbytarlagen utan i vart enda offentligt skrymsle.

Tänk, när jag var barn på 50-talet då var en riksdagsplats ett hedersuppdrag. Tilliten var lika stor, som den nu är låg för socialdemokraterna och media.

Att  vänstern med mångkulturella vänner inte inser att de sågat av grenen de sitter på?

Sågen kom fram när gamla marxister blev de nya kulturmarxisterna och övergav landets arbetare för världens alla fattiga som lider nöd. Identitetspolitiken blev golv och folkviljan ersattes av  Human Rights aktivism. Elitens hyckelri med sin humanitära hybris i hela Västeuropa bredde ut sig och demokratur (skendemokrati) blev medlet för utplåning av nationalstaten. Allt medan den globala finanseliten gnuggade händerna av förtjusning.

”Kompisutredare”

I Blekinge läns Tidning står att ”Nu får det vara nog med kompisutredare”. 

Förr så anlitades politiskt oberoende experter och personer med gedigen erfarenhet inom området till utredningsuppdrag. Nu skyr regeringen inga medel för att skydda värdegrunden, (dvs. elitens egen höga livskvalité) och tillsätter därför endast ideologiskt, lojala bröder att utreda viktiga företeelser inom samhällslivet. Utredarna vet redan från början vad det förväntade svaret skall bli. Helt i stil med fusket på de nationella proven.

Vad sägs om Anders Wallners (MP) nya uppdrag att utreda det sågade friåret, som nu döpts om till alterneringsår?

Undrar hur mycket kosing den konsulten fick, som kläckte den idén?

Wallner var tidigare den största kämpen för detta korkade förslag.

Det är som att låta en pyroman utreda brandsäkerheten.

http://www.blt.se/ledare/nu-far-det-vara-nog-med-kompisutredare/

Detta är vad sociologen Max Weber kallade för ”tradionellt styre”. Här består furstens tjänstemän av de som står i ett personligt beroendeförhållande till honom, vänner, släkt och favoriter. Lojalitet till härskaren kommer främst, kompetens inom ansvarsområdet kommer längre ner.

I ett ”lagligt styre” måste den som bestämmer också hålla sig till reglerna.

I DN i går, den 2 juli skrev Roger Cohen, brittisk-amerikansk författare och journalist bland annat om detta, när han fokuserade på president Trumps återvalskampanj.

”Naken i valbåset”

När det gäller skattehöjningar då går det fort, trycket hinner knappast torka förrän våra slantar försvinner. Men annars tar det tid, när det till exempel handlar om några futtiga kronor i höjd pension, då handlar det om månader och år.

Jag är nog inte ensam om att tycka att valsedlarna på valdagen ligger helt öppet och vem som helst kan se vad Du plockar med och inte med in i valbåset.

Trots att internationella observatörer under flera år har påpekat denna risk ”för otillbörlig påverkan” så händer inte ett dugg.

Nu har en utredare, kanske en opålitlig kompis, kommit fram till samma slutstats som dessa observatörer, men vår humana regering säger blankt nej!

Kanske, kanske efter valet eller några år längre fram…..

För det kostar nämligen 250 miljoner, att Sverige enligt finansministern går som tåget hör inte hit. Hela lasten måste förmodligen tillfalla de mest behövande, våra nyanlända där flertalet saknar skäl att vara här. Studierna går knackigt och lär knappast förbättras av det generösa studiestartstödet på 9.000 kr skattefritt varje månad, som nu sjösatts. Men arbetslösa invandrare hamnar då utanför arbetslöshetsstatistiken och det är huvudskälet. Om det finns några riktigt gamla som enbart gått folkskola, så passa nu på att dryga ut den skrala pensionen!

Åter till vallokalen. Orsaken  till oviljan om skydd i vallokalen är självklart att hela 7-klövern hoppas att denna öppenhet skall avskräcka några att ta med fel valsedel in till båset.

Om denna bedrövelse  finns att läsa i en ledare i Smålandsposten.

http://www.smp.se/ledare/naken-mitt-i-vallokalen/

Något som oroar mig är den numera kvinnliga chefsdominansen bland landets kommuner.

I jämställdhetens namn så måste kvotering snabbt fram. Men den lär nog dröja, om inte ”Amir, Samir och Muhammed” knackar på dörren.

http://omni.se/kvinnodominans-bland-chefer-pa-kommunerna/a/GVPbq

Almedalsråd, mer skatt och lägre lön

Ett smart knep av statsministern var att rata Almedalen för besök på mindre orter, som uppskattas av kärnväljarna. För jag vet redan hur det låter med alla förbättringar som nu skall ske inom integrationen med minskad  arbetslöshet hos invandrare. Konceptet är att ösa ut mer skattepengar på sådant som inte fungerat och tro att det skall lyckas.  Man måste vara en skicklig retoriker för att övertyga väljare om att betala mer skatt och acceptera lägre lön är framtiden.

Sjukvården skall minsann också få mer pengar, för att den knäar, varför den sviktar är det ingen som frågar sig?

Nej, det tar aldrig slut, 7 klöverns lögner, fiffel och duperingsförsök når bara nya höjder.

4 tankar kring ”Tar det aldrig slut – 7 klöverns svek mot medborgarna

 1. Sverigebilden –
  Vill verkligen uppmana att gå in på sidan meritwager.nu och ta del av en intervju
  med lille ministern Morgan Johansson gjord av Deutche Welle , tung tyskt media under programtemat ”Conflict zone”
  …. så pinsamt , en minister som försöker hålla uppe vårt lands internationella anseende.

 2. Säkert är det en del som aktar sig för att ta ”fel” valsedel, om där står folk runt om och kollar vilken kurs fingrarna tar över valsedelsfacken.

  Jag brukar ta av alla partiers valsedlar som finns utlagda i vallokalen. De överblivna tar jag hem och studerar kandidaternas namn och yrke. Man kan även ta med sig valsedlar hemifrån, alltså sådana som kommit med reklamposten. Eller så kan man gå till valstugorna och samla på sig av utbuden.

 3. Bra kämpat Harriet. Kan bara referera till vad jag skrev den 29 juni.

Kommentarer är stängda.