Läkemedelsbolagen korrumperar vården

Signaturen ”Nisse ”skriver här ett inlägg om läkemedelsbolagens starka inflytande i vården och om dess ständiga kampanj mot alternativa läkemedel. En smutskastning som ofta bedrivs av samma aktörer som mot SD. Konkurrensen skall bort, oavsett om den handlar om riksdagsplatser eller om vinstmonopol.

————————————————————————————————————————

Mutmiddagar?

När jag frågade min husläkare för ett antal år sedan, huruvida det fortfarande är vanligt med mutmiddagar och annat lockande, som läkemedelsjättarna bjuder läkarna på, svarade hon: ”nej det är slut med sådant”. 

Tydligen var det ett tillfälligt stopp. För nu läser jag en artikel av en läkare, med rubrik ”Hur läkemedelsbolagen korrumperar sjukvården.”

Vi får information om gratis luncher, bjudresor, glassiga patientbroschyrer, där biverkningarna förminskas och om hur larmen om överdoser efter avregleringen ökat.

Länk: http://www.dagensarena.se/opinion/roya-hakimnia-lakemedelsbolagen-korrumperar-sjukvarden/

Full fart på frieriet

Jag kan bara konstatera att det är full fart på frieriet igen, och det är inte bra för oss patienter. Dessa gåvor till läkarna kan verka som psykiska kontrakt, ägnade att binda läkarna i en lojalitet, avsedd att leda till stegrade vinster genom medicinförskrivning i myckenhet.

Kanske detta är en av orsakerna till att många åldringar medicineras, så att säga, upp över öronen?

Mediciner mot krämpan och sedan mediciner mot biverkningarna, som måste ha nya mediciner.

Professor Yngve Gustavsson i Umeå kämpar oförtröttligt vidare mot gamlas övermedicinering och deras dåliga mat som levereras i plastlådor. Många tusen svälter till döds i dag 2017, men här blundar myndigheterna, för mycket lite händer efter larmen.

Då och då kan man läsa att skärpning är på gång beträffande läkemedelsbolagens inflytande i vården. Men det verkar vara på stället marsch. Däremot är läkemedelsmyndigheten på hugget ifråga om att göra livet surt för seriösa alternativmedicinare, exempelvis på antroposofiska läkare och homeopater.

 Jag läste på webben något träffande:

1)  En cancersjuk går till vården för att få hjälp. Vården behandlar, men patienten dör ändå. Orsak: Cancern tog hans liv.

2)  En cancersjuk går till alternativvården för att få hjälp. Får behandling, men dör ändå.  Löpsedeln: Alternativvården tog livet av honom.

3)  En cancersjuk går till alternativvården för att få hjälp. Får behandling och blir frisk! Påföljd: Alternativläkaren åtalas för kvacksalveri!

Häxjakt på ett alternativ

Jag kan nämna ett exempel på läkemedelsverkets aktivitet mot alternativa metoder. 

Leg. läk. Henning Saupe, på dåvarande Arkadiakliniken i Stockholm, tillämpade hypertermi-metoden på cancerpatienter. Alltså en upphettning på cancern. Enligt legenden hade han framgång med sin metod. Vet ej om dr Saupe blev åtalad. Men han förbjöds av myndigheten att fortsätta. Varvid han flyttade till Kassel i Tyskland. Enligt tysk lag är det helt okej med den metoden. Man kan googla på hans namn och kolla hur han arbetar. Jag tycker fallet påminner om scenario 3.

Det vore intressant att veta, i vad mån det finns en koppling mellan myndigheten och medicinbranschens lobbyister. Vågar någon forska i detta?

————————————————————————————————————————-

Intresserade kan läsa denna länk om ”Häxjakten på Dr Saupe och Arkadiakliniken.”

Länk: http://www.narrator.se/narratorse/boken/adwise/haxjakt%20hypertermi.htm

En annan viktig länk finns i Staffans kommentar. En gedigen historik av Lars Bern som handlar om hur läkemedelsverket är industrimonopolets grindvakter. Rockefeller var även här i farten och förvandlade forna tiders naturmediciner till biverkningsfull kemi.

 

 

­­­­­­­­­­­­­­­­

 

5 tankar kring ”Läkemedelsbolagen korrumperar vården

  1. Kan nämna ytterligare en bok i ämnet skriven av en dansk professor vid namn Peter C. Götzsche. Den heter Dödliga mediciner och organiserad brottslighet. Han är en stor auktoritet inom medicin.

  2. Kan tipsa om en bok i ämnet skriven av Docent Ralf Sundberg. Forskningsfusket.

    1. I Sundbergs bok berättas det att den gamle Rockefeller själv anlitade homopati . Det säger en del om verkligheten bakom big pharma. Det finns inga stora pengar i naturmedel.

  3. Inom vården talas det mycket om valfrihet, patientens rätt att välja passande behandling, men alternativ får inte finnas utanför den gängse medicinen. Våra kroppar är inte lika, vi reagerar olika på det vi stoppar i oss och behöver olika val för att må bra. Läkemedelsbolagens profit går före medborgarnas rätt att välja. Politikerna har även här allierat sig med ”Goliat”och tillämpar samma strategi med förföljelse, svartmålning och åderlåtning, mot ”David”som inom invandringspolitiken.
    Men visst var det väl David som vann till slut?

Kommentarer är stängda.