Islam fredenes religion – vilket skämt!

Återger här en artikel av Tomas Lundin i Svd.se från den 27 juni. Den bekräftar det Karin Ferm skrev om i sitt inlägg i går. En religion som ständigt bryter mot religionsfriheten, borde inte ha fått fäste i Europa.

”Muslimska organisationer fördömer liberal moské – ”oförenlig med islam”

Äntligen” ropade borgmästaren ” ett försök att förena islam med västerländska värderingar,” när en liberal moské invigdes, men han ropade för döva öron. 

En flod av hatbrev, mordhot och påtryckningar från muslimska organisationer sköljer fram över grundarna av den liberala Ibn-Rushd-Goethe-moskén i Berlin där kvinnor och män ber tillsammans. I en egyptisk fatwa beskrivs moskén som ”oislamsk”.

BONN När moskén öppnade för snart två veckor sedan var bönerummet sprängfyllt. Tv, radio och tidningar var på plats för att rapportera om en ny liberal och modern islam och om en moské som står öppen för kvinnor utan huvudduk, för personer i samkönade relationer och för muslimer från alla riktningar, oavsett om de är shia, sunni, alawiter eller sufier.

– Äntligen, jublade distriktet Neuköllns vice borgmästare Franziska Giffey. Äntligen ett försök att förena islam med värderingar som frihet och jämställdhet.

Sedan dess har klimatet hårdnat. I slutet av förra veckan deltog inte fler än åtta personer i fredagsbönen. Många avstod på grund av rädsla.

– Våra turkiska församlingsmedlemmar är rädda eftersom man från turkisk sida försöker sammankoppla oss med Gülenrörelsen. Men det är naturligtvis dumheter, säger grundaren Seyran Ates, en 54-årig advokat och muslimsk kvinnorättskämpe till medierna.

Gülenrörelsen beskylls i Turkiet för att ha legat bakom kuppförsöket förra året och beskrivs av regeringen i Ankara som en terroristisk förening.

Förra veckan utfärdade den egyptiska islamorganisationen Dar al-Ifta al Masriyyah, ett statligt institut som bland annat fäller utlåtanden i religiösa frågor, en fatwa. I denna beskrivs Berlinmoskén som oförenlig med islam.

Utlåtandet är illustrerat med ett foto på moskén, som är inhyst i lokaler som tillhör en protestantisk kyrka i stadsdelen Moabit, och slår fast att böner inte får ledas av kvinnor, att män och kvinnor inte får be i samma rum och att kvinnor måste täcka huvudet.

Samma dag förklarade den turkiska religionsmyndigheten Diyanet att Berlinmoskén miss- aktar islams principer och att det rör sig om ett försök att undergräva och förstöra islam.

Seyran Ates och andra församlingsmedlemmar översvämmas nu av hatmejl och mordhot. Abdel-Hakim Ourghi som är professor vid universitetet i Freiburg där han leder avdelningen för islamsk teologi berättar i de tyska medierna om beteckningar som ”smutsiga hundar” och ”liberala skitstövlar”.

Moskén beskrivs som en judisk och västlig konspiration för att splittra muslimerna. ”Döda liberalerna innan de förökar sig”, heter det i de sociala medierna. Eller: ”Sådana avfällingar måste dö”.

Seyran Ates har polisskydd men vill under inga omständigheter ge upp. ”Motståndet visar att det jag gör är rätt”, säger hon.

Hårt motstånd mötte i förra veckan också en muslimsk demonstration i Köln mot islamistisk terrorism. I stället för förväntade 10 000 deltagare kom inte fler än knappt 1 000 sedan den turkiska islamorganisationen i Tyskland, Ditib, i förväg kritiserat manifestationen och uppmanat turkiska muslimer att inte del-taga.

I Tyskland lever uppskattningsvis 4 miljoner muslimer. Ditib organiserar cirka 900 muslimska islamföreningar. Enligt islamforskaren Mahmoud Abdallah vid universitetet i Tübingen finns det i Tyskland drygt 2 800 moskéer.”

Kommentar: Detta är 2.800 moskéer för mycket!

 

13 tankar kring ”Islam fredenes religion – vilket skämt!

 1. Denna kommentar kommer från signaturen ”Hans K” och har tyvärr mycket felaktigt blivit borttagen.
  ”Vårt problem i Sverige är att vår regering inte går svenskarnas ärenden utan globalisternas. Dom vill slå sönder vita kristna nationer, genom massimport av muslimer. Metoden söndra och härska. Bilderberggruppen och FN styr över oss. Löven är mest intresserad av EU.”

 2. Hej Staffan. Vill bara förklara att det är samma starka krafter som nu står för eländet vi upplever. Därför säger boken en hel del om samhället.

 3. Hans K – tack för det.
  Kan rekommendera boken ”den sanna historien om Bilderberggruppen” av Daniel Estulin , han jobbade med den i 15 år – tyvärr sträcker sig historien i boken endast till år 2010, den svenska upplagan innehåller deltagarförteckning över samtliga svenskar som deltager och deltagit sedan starten 1954 och även deltagare i möten med Trilaterala Kommisionen som är en närbesläktad organisation.
  -” Polletterna trillar ner” som man säger.

  1. Staffan . Kan tipsa om en annan intressant bok. Skriven av Nikola Majstrovic som heter sanningen bakom Kreuger kraschen. Det tog honom tolv år att skriva den

 4. Du har rätt Hans K. NWO-folket, Bilderbergarna med bl.a. avlidne D.Rockefeller,, H.Kissinger G.Soros, Peter Sutherland (senaste svenskt bidrag är Annie Lööf)
  har hävdat o framhärdat i många år att EU är ett projekt i sig mot den nya världsordningen NWO via FN för dess legimitet – Europas gränser ska luckras upp,
  nationerna utplånas , den allmänna levnadsstandarden i den rika världen sänkas för att via Agenda 2030 dela med sig rejält för utjämning av ekonomierna.
  Och som lök på laxen – massinvandring och islamisering.

  Kan möjligen /förhoppningsvis BRICS – ekonomierna motverka detta?

  1. Alla dessa religioner, har läst om religionskrig men då på 17-och 18talen, något för 2000? Har världen gått framåt? Knappast

 5. Vi kan inte längre tillåta våra islamkramande/undfallande och räddhågsna politiker
  och media att handskas med denna så ödesmättade fråga!

  Det måste till något ”stort” motstånd nu – inte senare eller ”vartefter” – islamiseringen
  av vårt samhälle och väst i sin helhet fortgår hela tiden – det räcker inte att det diskuteras lite här o lite där ” små duttas ” och som snabbt kallas fientligt .

  Ta bara det här med MB-rapporten(Musl.brödraskapet) som MSB beställde av bl.a. Magnus Norell och som det direkt slogs ned på av s.k. religions/-islamforskar eliten i
  landet som ovetenskaplig trots att den tydligt presenterades som en första översikt.

  Islam är oförenligt med vår civilisation – det är inte svårare än så.

  1. President Bush kallade Islam för fredens religion efter att USA krossat Saddam Hussein. Konsten att lämna dubbla budskap är något som kännetecknar en skicklig politiker

 6. Liberal moské, med lika värde för män och kvinnor var tydligen ingen bra ide. Kvinnor som får be tillsammans med män, och t.o.m. slippa bära huvudduk, vilken skymf för de muslimska herrarna.
  Vad tycker då vår regering om detta, jo det har man visat genom att tillföra stora ekonomiska bidrag till olika muslimska organisationer i Sverige. Vi svenska skattebetalare får betala för sådant som vi tycker instinktivt illa om.

 7. Man har svårt att fatta hur myndigheter både här och där inte lägger två strån i kors för att straffa dessa muslimska organisationer och även deras moskeér som aktivt motarbetar staten! Hade det varit en inhemsk organisation med medborgare så hade mam genast slagit ner på den. Man får intrycket av att staten gärna vill att vi ska översvämmas av MENA-migranter och att vi ska påverkas av dem och inte tvärtom!

  1. Förstår Heraldikerns synpunkter men en majoritet av svenskarna har röstat på partier som vill hade det så här.
   Väljarna har kortsiktigt valt mellan höga skatter och bidrag eller låga skatter och låga bidrag. De har inte förstått hur många miljarder som går till massinvandringen och insett den smygande förändringen av värderingar.
   Regeringar av olika kulörer och media har gjort sitt bästa för att dölja migrationens kostnader och nackdelar.

Kommentarer är stängda.