Kommuner sätter ner foten

Mariestads kommun ska polisanmäla ensamkommande som fått sin ålder uppskriven för brott mot bidragsbrottslagen.

Minns Ni hur Hultsfreds kommun försökte vägra försörjningsstöd till inflyttande nyanlända. Anledningen var att socialförvaltningens personal inte orkade längre och kommunens kassa snabbt sinade. Kommunens ledning ansåg att de bröt mot arbetsmiljölagen, men självklart fick de en bot på > 100.000 kr via IVO för denna farliga uppstudsighet. Då går det snabbt, till skillnad från byråkratin för näringslivet, som Jan Ivarsson skrev om den 25 juni. Kommunen är nu anmäld för brott mot socialtjänstlagen.

Nyanländas väl och ve är överordnat alla andra av rikets lagar.

Nu är det Mariestads kommun som försöker bryta sig loss ur regeringens godhetsboja. 

Kommunstyrelsens ordförande Johan Abrahmsson (M) har ilsknat till på fusket med ålder hos sk. ensamkommande barnen. Han får stöd av ett par centerpartister, när han säger

– Det här handlar om att vi behandlar alla lika. Vi anmäler per automatik personer som försökt tillskansa sig försörjningsstöd på falska grunder, felaktiga ersättningar från Arbetsförmedlingen eller Försäkringskassan. Han fortsätter

– Asylsökande som har ljugit om sin ålder kostar skattebetalarna stora pengar. Om du till exempel har tre elever som är över 20 år i en gymnasieklass stjäl de resurser från någon annan. Vi hoppas att frågan lyfts nationellt och att fler kommuner följer vårt exempel.

Men naturligvis chockar detta agerande kommunens socialdemokrater som är bedrövade och reserverade sig mot beslutet.

Varför samma bedrövelse inte visas, när andra fuskar med kommunens bidrag, falska VAB dagar, försörjningsstöd och sjukskrivningar får vi inte veta.

De gamla vanliga bortförklaringarna haglar, de vet inte hur gamla de är, (med undantag i rätten) svåra upplevelser, oro och ångest för att skickas tillbaka och ”dragningen” mot SD.

Jag förstår oron och ångest över familjens besvikelse, när deras ankarson inte får fäste i välfärdslandet, men jag har svårt att förstå vänsterns ständiga brott mot allas lika värde ”lagen”?

Varför är nyanlända/invandrare alltid mer värda än svenskfödda?

Om de korrekta ärligt skulle svara på den frågan, då skulle hela deras värdegrund rasa och de själva tvingas se att kejsaren är naken.

Vi kan bara hålla tummarna för att fler kommuner följer Mariestads exempel och sätter ner foten. 

Länk: http://mariestadstidningen.se/mariestad/2017/06/22/asylsokande-ska-polisanmalas

En tanke kring ”Kommuner sätter ner foten

  1. Det vore en bra markering men böterna kan de iaf. inte betala.
    Vi blir aldrig av med detta lurendrejeri.men förhoppningsvis sprider det sig att det inte är lika lätt längre att ”mjölka” svenskarna.

Kommentarer är stängda.