Morris – utbrytarkungen!

Morris gatuhunden från Irland

Under midsommarhelgen hade jag ett första besök av Morris-gatuhunden från Irland som fått en vinstlott i Livets lotteri.

Han har nu fått ett hem på landet hos min dotter med make och börjar sakta förstå att livet kan innehålla regelbunden mat, kel och lek i stället för sopor och slag.

Han har blivit jättefin och tillgiven och har superkoll på husses blick. Kan gå i koppel och vara lös på tomten, när husse och matte är ute, kommer blixtsnabbt på kommando, bevakar sitt nya revir som ingen konkurrent får göra anspråk på.

Här vaktar han sitt svenska medborgarskap och intyg om friskhet från veterinär.

Men första veckorna var en prövning

Att han överlevt sina första fem år beror på smarthet och en stor förmåga att använda sin imponerande sociala förmåga. Vilket innebär att snabbt tolka av en situation. Vän eller fiende, fly eller illa fäkta? Hans spegelneuron är väl utvecklade.

Men hans största talang var inte förväntad.

Färdigheter i utbrytning, som skulle ha fått gamle Houdini och dagens Joe Labero att blekna.

Att skilja på inne och ute var svårt, när han skulle lära sig att vara ensam hemma under ett par timmar, så vann utegenen stort.

Han bröt sig ut!

Första gången återfanns han nere i en fårhage och kom nöjt fram när husse försökte lugna ägarinnan, medan han febrilt tänkte hur sjutton tog han sig ut? Fåren betade lugnt vidare, trots det oväntade besöket.

Men för en utelängtande Morris var det en bagatell att med tassarna öppna ett fönster, putta undan blommor och hoppa ut.

Sedan följde en match mellan husses förstärkningar och Morris utbrytartalanger, som han enkelt vann.  Handtagen till fönstern bands ihop med hårda band, fönstren tejpades igen, men detta var pinats för en utbrytarkung. Han satt glad på verandan och väntade på husse när han kom hem och ett fönster var öppet igen??

Nykläckt kycklings bodyguard 

Därefter tog han igen sig en dag och förvandlades till en liten kycklings bodyguard. Små nykläckta kycklingar fanns i en bur under en värmelampa i grovköket, men en hade lyckats ta sig ut och hamnat på golvet framför nosen på Morris.

 

Kanske tänkte han som så, knipsar jag den så åker jag ut härifrån?

För inte en endaste litet fjun var krökt från denna utbrytarkung, som fortfarande blir överlycklig när han ser en soptunna och inte kan motstå en soppåse.

Husse gav upp, när Morris visade sin överlägsenhet med att enkelt öppna en låst balkongdörr på övervåningen….

Efter denna bravad var kampen avslutad och han ligger nöjt inne.

Han har förstått att inne inte längre är farligt, utan tryggt och gott.

Omsorgsfull kontroll av ”fyra ben”, men obefintlig för ”två”

Att kontrollen vid införsel av en gatuhund är minutiös, är mycket bra, så inga farligheter kan spridas till andra, både på två och fyra ben.

Men jag bergriper inte att kontrollen är obefintlig och om den överhuvudtaget finns är den helt frivillig för alla flyktingar långväga ifrån. Smittsamma sjukdomar blundas det för som t.ex farliga magbakterier och TBC, som nu åter sprids med fart.

Att anticimex har bråda dagar känner vi alla till, men den explosionsartade ökningen av skadedjur beror bara på att svenskar reser mer…

Länk: http://hundarutanhem.se/

Välkommen till Hundar Utan Hem!

Hundar Utan Hem är en ideell förening som omplacerar svenska hundar och räddar avlivningshotade hundar på Irland.

Föreningen grundades 2005 med ett mål – att rädda hundar som riskerar att avlivas och ge dem en andra chans till ett lyckligt liv.

Vill du göra en insats för en hund och samtidigt få en kär familjemedlem?

3 tankar kring ”Morris – utbrytarkungen!

 1. Statsledningen och våra politiker i allmänhet (med ngt undantag) vill inte sitt eget folk bästa – det är den nya befolkningen som har prioritet – detta har vi ju konstaterat sedan många år tillbaka.
  -I dagarna avslutas den oönskade företeelsen ”ramadan” med Eid -festligheter – tänk vad många politiker runt om i landet som visat sin aktning och deltagit i dessa ”festligheter” – så motbjudande! Har vi några exempel ?

  I Norge har statsminister E.Solberg gjort sitt se bif. länkar
  https://www.rights.no/2017/06/skal-tro-hvor-gunstig-det-er-a-ga-hardt-ut-mot-halvparten-av-velgerne-i-en-valgkamp/https://www.document.no/2017/06/25/eid-mubarak-fra-gahr-store/

  I Danmark försöker vänsterflygeln få bort den tuffa ministern Inger Stöjberg http://denkorteavis.dk/2017/dagbladet-politiken-politiserende-embedsmaend-og-rode-politikere-kaemper-for-at-fa-ram-pa-inger-stojberg-og-den-stramme-udlaendingepolitik/

 2. Bra skrivet.
  Flyktingarna borde ev sitta i karantän alt genom gå ordentlig hälso o ålders test. Speciellt när våran sjukvård kollapsar.
  Men big pharma tjänar pengar så det lär väl inte bli nån ändring på det.

Kommentarer är stängda.