Ålderslögn på pränt ger skarpa reaktioner

Varningar har inte saknats

 Den som bäst sammanfattar ”lögnens” upphovsmän/våra godhetsknarkare, är Jonas Andersson, ungdomspedagog i Skellefteå kommun.

 Han skrev ”Åldersbedömning för barnens rättsäkerhet” i en debattartikel redan 2015 i SvD, som då hade en serie om ”Flykten till Europa” 

https://www.svd.se/jonas-andersson-aldersbedom-for-barnens-rattssakerhet

I går skrev han följande kommentar på Facebook:

”Tackade nej till att vara med i Aktuellt ikväll och debattera åldersbedömningar. Känner att jag liksom redan sagt allt under de år jag debatterat frågan, med start 2010 men främst under 2015.
Idag återstår bara att säga ”jaha” när facit kom. Jag känner ingen skadeglädje gentemot belackarna, ingen triumferande känsla, ingen lättnad.
Egentligen känner jag inte så mycket alls, möjligen en smula sorg över alla unga män som kanske helt i onödan satsat sina besparingar och gjort farliga resor, hitlurade av det svenska naiva systemet.
Kanske lite sorg över alla riktiga ungdomar som tvingats bo med vuxna män på HVB-boenden runtom i landet.

Kanske borde Barnläkarföreningen, Rädda Barnen, Anders Lindberg, Vänsterpartiet och diverse andra godhetsknarkare be dem om ursäkt, berätta för dem om sin naivitet och om hur de helt enkelt inte ville lyssna på oss som visste och slog larm.”

 RMV bedömer 

Förutom undersökningen via fingeravtryck från Marocko, så har RMV (Rättsmedicinalverket) nu undersökt en liten del av alla som ”frivilligt” accepterar åldersbedömning.

Vilket sker genom rtg bedömning av visdomständers tandmogning och knäleders skelettmogning.

Migrationsverket erhåller svar om ålder efter en tre gradig skala.

 1. Bedömningen talar för att den undersökte är 18 år eller äldre
 2. Bedömningen talar möjligen för att den undersökte är 18 år eller äldre
 3. Bedömningen talar för att den undersökte möjligen är < 18 år.

RMV skriver att sannolikheten är större för att den undersökte bedöms vara under18 år än över, vilket de rödfärgade representanterna för barnläkarföreningen inte vill ta in.

Av 582 personer, 564 ”pojkar” och 18 ”flickor”, har 442 bedömts vara 18 år eller äldre.

Alltså 76 %!!

 Godhetsknarkarnas dilemma

Hur skall nu alla tidigare belackare krångla sig ur detta dilemma?

Jag gissar på två väl beprövade strategier:

 • Relativisering

Exempel: Om jag hade varit i deras kläder hade jag nog också angivit fel ålder, de kanske inte vet hur gamla de är, det kan vara omöjligt att under brinnande krig skaffa fram ID handlingar(som 90 % slänger över bord), med deras svåra bakgrund måste vi visa tillit till det de säger..osv

Undanflykter, bortförklaringar med känslosamma ord haglar i vanlig ordning.

 • Efterkonstruktioner

Journalisterna, föreningar, förstående kvinnor, ja hela det rödgrönrosa gardet sitter nu och letar efter gamla uttalanden om att de också har tänkt i denna tankebana, dock utan fästa den på pränt.

En förklaring är att Åsa Romsons känslosamma uttalanden ”de är ju baaarn” fått vara utgångspunkt.

Dessa förvuxna barn delade ut blommar till en leende Isabella Lövin under MP:s kongress i Linköping, vilket också gladde representanter för ”vi står inte ut” uppropet på nätet.

Jag förstår att miljöpartiet nu snabbt vill vända blad tillbaka till sin miljöpolitik. Vilket kan båda gott för industrin med fler kärnkraftverk av detta svekfulla parti.

Regering utan ansvar 

Att någon skulle ställas till svars för regeringens feghet  och lögner kommer inte att ske.

Ett mord och en bestialisk våldtäkt av män som påstått sig vara under 18 år har skett, men som är betydligt äldre vilket fastslagits i domstol.

Hur många fall av misshandel, övergrepp, sexuella trakasserier som skett på kostsamma HVB hem av ”barn” över 18 år är det ingen som vet. Tystnadskulturen är väl utbredd. Personal har fått gömma sig i garderober när dessa ”barn” löpt amok och har i vissa fall smittats av denna kultur.

Vad vi däremot  ser är hur politiker med sin medborgarfientliga politik, ständigt missbrukar sin ansvarsfrihet, vilket bara är ett exempel på de små stegens tyranni allt enligt ”Monnet” metodens grundtanke i sin strävan mot en världsregering. Medvetet eller omedvetet kan diskuteras.

Jag bifogar de senaste dagarnas länkar för de som orkar ta del av fler reaktioner än den från Jonas Andersson

Länkar:

https://www.rmv.se/aktuellt/de-forsta-medicinska-aldersbedomningarna-klara/

http://www.fristad.eu/2017/05/sveriges-samst-bevarade-hemlighet/

http://www.kristianstadsbladet.se/ledare/motstandarna-mot-aldersbedomningar-borde-skammas-nu/

http://www.expressen.se/kronikorer/k-g-bergstrom/felbestamning-av-aldrar-en-enorm-merkostnad/

https://www.svd.se/nej-vuxna-man-ar-inte-ensamkommande-barn

 

 

 

7 tankar kring ”Ålderslögn på pränt ger skarpa reaktioner

 1. Bra Harriet !
  Tänk att det äntligen börjar röra på sig beträffande denna för så många godhetare så känsliga fråga – som borde varit en självklarhet för många år sedan – medicinsk åldersbedömning.
  Har följt Merit Wager i ca sju år – vassa synpunkter på bl.a. detta – och så nu det typiskt svenska fenomenet ” skicka mig istället” .

  Lite utanför ämnet men högintressant info – nämligen att Annie Lööf nu är på Bilderbergmötet i Virginia US – enligt officiell lista – nu är det visserligen ett B-möte till
  innan valet 2018 men fröna ska sättas.

  1. Bra Staffan. Annie Lööf är utsedd sedan några år av Bonnier. Hon har sina julfester i Bonniers hus på Djurgården. Media satsar stenhårt på henne. Centerpartiet går starkt framåt. Man kan undra vad är planen till nästa val? Dom två senaste statsministrarna var med på Bildrbergmöte innan.

 2. Ålderslögn är en lögn som nu vistats med ålderstester.

  En annan lögn är att påstådda flyktingar är VÄLFÄRDSMIGRANTER.
  Den är svårare att visa för det kräver journalistiska insatser och sådana finns det ingen som har intresse av.

  Det finns många ensamkommande som med mobiler upprätthåller förbindelse med sina familjer under de år ungdomarna väntar på besked om försörjning i Sverige. Deras familjer hoppas på att få följa efter.

  Om Sverige hade vettiga politiker så såg till att erbjuda hjälp i migranterna hemland. Nu har våra politiker låst sig för att förslaget redan lagt av SD. Grunden för stöd åt länder med låg levnadsstandard bör vara anpassning till västerländsk livsstil, så outvecklade länder kan producera sin egen välfärd.
  Väst kan i längden inte försörja andra länders befolkningar med medeltida livsstil, än mindre införa den i väst under benämning integration.

  1. Håller med dig helt och hållet.
   Men menar Du att mitt och många andras påståenden om ”välfärdsmigranter” är lögn, därför att det inte har bevisats med siffror?
   Minns patienter som glatt svarade på min fråga, (föranleddes om intygsönskan om bidrag till semesterresa) ”Men Du har ju flytt från landet, då kan du väl inte åka tillbaka på semester? ”Nej, nej det inte vara krig där jag bodde…”

   1. Fel av mig , jag uttryckte mig fel.
    Jag menar att välfärdsmigranter har avfärdats som lögn men nu visar verkligheten att det var sant. De som skrivit om välfärdsmigranter har orättvist kallats rasister.

    1. Var egentligen inte orolig, för resten av ditt inlägg visade tydligt att vi tycker lika illa om välfärdsmigranter och har sympatin för de riktiga flyktingarna i lägren. Men i godhetslandet är det mer moraliskt att hjälpa de utan asylskäl, som fuskar sig in, för att somliga senare kan begå oegentligheter, där straff har ersatts av dalt.

 3. Lite utanför ämnet. Hör just på radion att tokfeministen o stolpskottet Birgitta Ohlson är föreslagen som ny partiledare av Liberalerna i Uppsala. Sverige är verkligen de politiska stollarnas land, nu väntar vi bara på Mona Sahlins återkomst.

Kommentarer är stängda.